Hvordan støpe med betong {Trinn-for-trinn}

støpe med betong IMG_3084
Velkommen! I dag kommer som lovet litt trinn-for-trinn hvordan jeg går frem når jeg støper med betong. Dette er måten jeg gjør det på, mulig andre gjør det annerledes. Jeg blir kjempeglad for tips om noen har noe å komme med! Uansett, jeg håper innlegget kan være til inspirasjon og til hjelp for noen! ♥

betong IMG_3137
Jeg har fått god  ivrig hjelp av våre to skjønne små til støpingen og fotograferingen – so here we go! ♥
IMG_6639
Det du trenger er ei bøtte, vann, betongpulver og noe å røre/blande med. Samt former og noe å smøre med! De første gangen jeg støpte brukte jeg bare en stor sleiv (ofret en av tresleivene på kjøkkenet) å røre med, og det fungerer det – men jeg vil ABSOLUTT anbefale å kjøpe en visp til drillen isteden!
tips til støping med betong IMG_3039
Vispen får du kjøpt på byggvarehus, jeg har kjøpt vår på Bauhaus. Den er helt super – du bare tar ut festet (?) øhhh… der hvor du fester skrutrekker’n eller borret på drillen – og fester vispen på drillen isteden. Kremt. Kjenner jeg er VELDIG dreven på språkbruken her! hihi.
betongstøping IMG_3035
Vi har brukt Hey’di støp – mener vi brukte B30 her. Tidligere har jeg også brukt B25- mener forskjellen er hvor grov den er? Jo grovere, jo mer tåler den – men samtidig nettopp grovere. Kommer litt an på hva du skal bruke den til, men min erfaring er at jeg synes bare det er stilig at den er grov også – så det spiller liten rolle. Uansett, bland betongsanda med vann! Enklere blir det ikke! …eller; iallefall ikke når man har en elektrisk drill og visp! (det var litt mer pes da jeg rørte for hånd.. hihi)
IMG_3047
…ønsker du å være litt mer miljøvennlig enn å bruke elektrisk drill fungerer også 2-åringer ypperlig til dette formålet! ♥
Tykkelsen på blandingen kommer litt an på hva du skal støpe – men til slike små former som jeg har brukt her synes jeg det fungerer supert med grøt-konsistens. Smør formene dine før du bruker de, da slipper de mye lettere når støpen er tørr. Jeg har her brukt en sprayboks med matfett til å spraye de – du kan også feks bruke matolje og pensle formene.
IMG_3096
Du kan støpe betong i det meste (!), det vi har laget her er et par enkle varianter. Vi har brukt en hjerteformet isbit-form ifra Ikea, samt to nydelige engleformer som jeg har bestilt på ebay.
IMG_3082
Når du støper i slike former som engleformene jeg har her, kan det være greit å plassere formen i en haug med sand el – slik at den står stødig og toppen(bunnen) blir rett. Så er det bare å helle på med betong!
IMG_3104
Dekk støpen med plast, og la den stå og tørke i skyggen leeeeeenge. Om du støper litt større ting er det kjempefint om du dusjer den med litt vann underveis også. Grunnen til at man legger plast over/vanner den er for å forsøke at betongen tørker like raskt alle steder. Står den feks midt i solsteika og uten plast over seg vil den naturlig nok tørke mye før på toppen enn under. Om dette blir tilfellet, vil ikke betongen tåle på langt nær like mye etterpå! Og det er litt kjipt når noe man har brukt en del tid på bare smuldrer opp… Så her gjelder det å smøre seg med tålmodighet! ♥
IMG_3172
Slik ble restultatet av denne “støpe-runden” seende ut! “Matta” englene og hjertene ligger på har jeg støpt tidligere. ♥
IMG_3089
Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen i dag – jeg håper det var til inspirasjon! Det er kjempegøy å leike med betongstøping – og helt perfekt prosjekt å ha med barna på! ♥ Jeg håper du får en MAGISK dag i dag!! Stor klem fra meg!

30 Comments

 • Tonerose on April 27, 2012

  Hei Iren,

  HJERTELIG takk!! ♥

  Velkommen inn hit, kjempeglad for at du ble tipset om bloggen min!! :o)

  Hmm, nå er det ganske lenge siden jeg kjøpte mine – men hva om du feks søker concrete angel mold? Evt bare concrete mold, tipper det popper opp en del da! :o) Kos deg masse, det finne sååå masse lekkert å få kjøpt på ebay. hihi!

  Håper du får en nydelig helg!

  Stor klem!

 • Iren on April 26, 2012

  WOW!! Må si jeg er mektig imponert over alt du får til!! Super dyktig er du ihvertfall. Var ei venninne som anbefalte denne bloggen og det er ikke uten grunn skjønner jeg nå!:) forresten hva har du søkt på ebay for å få opp sånne engle former?:)

 • Tonerose on April 15, 2012

  Hei Vibecke,

  Hjertelig takk!! ♥ Jepp, kjempegøy – anbefales!

  Stor klem!

 • Vibecke on April 14, 2012

  Så gøy 🙂 du e utrolig kreativ 🙂

 • Tonerose on April 13, 2012

  Hei Charlott,

  Ja – ikke sant? Så gøy at du gjorde det med elevene, helt toppen!! :o) Åhh – så lekre de ble!! Flinke dere var!! Tipper foreldrene ble superglade, og ikkem inst stolte! :o)

  Ønsker deg en herlig helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 13, 2012

  Hei Camilla,

  Hjertelig takk for så gode ord! :o)

  Jepp, gleder meg til å titte innom hos deg!!

  Jeg håper du får en VIUNDERLIG helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 13, 2012

  Hei Fryd&Forandring,

  Jeppetipepp – det er akkurat det jeg har brukt!! :o) La den nedi en plastkasse (en lav variant, ifra ikea mener jeg å huske) – så penslet jeg må med matolje – og helte betongen over.. That’s it! ja, også la jeg pyntelister langs kantene da, synes det blir lekkert!

  Jeg håper du får en herlig helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 13, 2012

  Hei Pauline,

  Hjertelig takk for det!! :o) Kjempestas at du vil følge bloggen, jeg håper du vil trives her inne!

  Tusen takk – jeg håper du også får en VIDUNDERLIG helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 13, 2012

  Hei Mona,

  Anytime! :o) moro at du vil støpe litt!!

  Jeg håper du får en nydelig helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 13, 2012

  Hei Lin Monika,

  Hjertelig takk for så gode ord!! :o) Velkommen hit, kjempestas at du fant veien inn til bloggen!!

  Så herlig at du også koser deg med scrapping etc – det er jo så gøy!!

  Apropo juletagg’er – jeg har allerede begynt å tenkte på hvordan jeg vil ha de til jul igjen.. Hihi, gøy å planlegge litt!!

  Jeg håper du får en NYDELIG helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 13, 2012

  Hei Marita,

  Ojoj – snakker om! Da er det jo bare å snurre seg! hihi. Kos deg masse med støping! :o)

  Jeg håper du får en herlig helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 13, 2012

  Hei Grønsdal Gård,

  Åhhhh… det hørtes HERLIG ut!! Neida, ble overhodet ikke misunnelig…!! hihi. Håper du har storkost deg!!

  …og at du får en herlig helg!!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 13, 2012

  Hei Merethe,

  Høres herlig ut – støping er jo så gøy!! mener å huske at jeg har sett litt lekkert støperier inne hos deg ja! :o)

  Jeg håper du får en HERLIG helg!!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 13, 2012

  Hei Lene,

  Tusen takk for det!! Jepp, de synes det er VELDIG stas!! spesielt når mamma’n er opptatt med å fotografere litt, og de da kan gjøre ekstra mye som de kanskje egentlig ikke ellers ville fått muligheten til.. hihi!!

  Håper du får en nydelig helg også!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 13, 2012

  Hei Camilla,

  Hjertelig takk for så gode ord!! :o) snille deg!

  Vi koser oss masse sammen -helt herlig med slike små prosjekt!

  Tusen takk, jeg håper du også får en NYDELIG helg!!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 13, 2012

  Hei Line,

  Så gøy at du vil prøve, det anbefales på det sterkeste! :o)

  Hihi – ingen tvil om annet!! Kjempestas å støpe!!

  Ønsker deg en herlig helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 13, 2012

  Hei Birte,

  Hihi – ja det kan du trygt si! Daniel var møkkete fra topp til tå, og Lukas var ikke akkurat rein heller.. STOR suksess! hihi.

  Snill du er, takk for det! :o) kjempegøy for både store og små dette!

  Jeg håper du får en herlig helg!

  Stor klem!

 • Charlott on April 13, 2012

  Det er supermoro å støpe med betong. 🙂 Jeg er lærer i 1. klasse og vi gjorde dette når vi hadde juleverksted.

  Resultatet ser du her: http://www.3englerogethus.blogspot.com/2011/12/telysholdere.html

  Klem C

 • små øyeblikk med cams on April 13, 2012

  For en nydelig blogg du har! 🙂
  Legger meg til som følger jeg!
  Gleder meg til å se mye mer til deg fremover…
  Håper du stikker innom meg også, da hadde jeg blitt glad 😉
  Nyt fredagen og ha en god helg!
  klem
  Camilla

 • fryd&forandring on April 13, 2012

  Da ble jeg inspirert igjen!! Nydelige figurer du har støpt -men hva har du brukt til den matten? Jeg har en gummidørmatte med noe likt mønster og sitter og tenker på om den kan brukes?

  God helg til deg og dine!
  Klem

 • Hege Pauline on April 13, 2012

  Her var det fantastisk mye herlig inspirasjon!! Kan jo ikke gjøre annet enn å legge meg til som
  følger 😉

  Ønsker deg og dine nydelige små en fantastisk helg!!
  Klem Pauline

 • mona on April 13, 2012

  Takk for supert tips! Jeg skal absolutt prøve meg på dette, ja 🙂

 • Lin Monika on April 13, 2012

  Hei! Havnet tilfeldig hvis på bloggen din da jeg søkte etter tagger, og jeg så juletaggene dine. Jeg driver selv med scrapping (++)og opprettet blogg rett før påske. Må si jeg ble fasinert over alt du driver med. Du er jo så utrolig flink, kakene dine er jo WOW.., så her måtte jeg bare legge meg til som følger.
  Ha en fantastisk dag!!
  Lin Monika

 • Marita on April 13, 2012

  Jeg skal absolutt prøve å støpe ja! Og jeg har til og med spurt mannen om det finnes en sånn visp til drillen her i huset og det gjorde det visst!!! :)) En perfekt aktivitet å ha med barn på også.
  Ha en super dag!!!!! 🙂

 • Grønsdal Gård on April 13, 2012

  Engleformen var jo bare helt herlig! Takk for at du deler! 🙂

  Nå er det fyr i ovnen og bondekjerringa ligger på sofaen med pledd og er klar for en skikkelig bloggrunde! Ønsker deg en flott helg!

 • merethe on April 13, 2012

  Snart skal jeg også begynne å støpe. Det er jo så artig. 🙂 Flott innlegg med supre godgutter som viser. 🙂 Klem Merethe

 • Lene on April 13, 2012

  Så gøy for guttene å få være med på dette, ser at de storkoser seg 🙂 Ønsker dere en kjempefin helg <3

  Stor klem

 • Hjem og Glede on April 13, 2012

  For noen skjønninger du har!
  Tenk så gøy for gutta å få lov til å være med å skape så masse fint!
  Du skaper mange gode barndomsminner som de alltid vil huske,og så hvis de arver halvparten av din kreativitet….!

  Ønsker deg og gutta en koselig helg.

  Klem Camilla

 • Har en drøm... on April 13, 2012

  Så flott innlegg da:)
  Lett som en plett, dette må jo prøves!
  Og så kult med ungene som viser, hihi, tipper de storkoste seg ♥

 • Barnelykke on April 13, 2012

  Tipper de var ekstase – flink du er som tar med barna på slikt! 🙂

  Klem
  birte

Leave a Reply