Innredning av uterom // Tester biopeis

Den siste tiden har jeg storkost meg med å innrede uteplassen vår som er under tak – deilig nå som været er bedre og vi kan tilbringe mer og mer tid utendørs =)

Ekstra gøy har det vært å innrede dette uterommet, jeg var nemlig så heldig å bli kontaktet av Biopeis Shop! De lurte på om jeg kunne ha lyst til å teste ut en av deres biopeiser. Selvsagt hadde jeg lyst til det! =)

For noen år siden, da vi hadde bestemt oss for å kjøpe nytt hus, var mitt største ønske et hus hvor vi kunne gå direkte ut på terasse/veranda – gjerne rett fra stua.

Det ble det =)

Superdeilig!

Huset har i tillegg flere utganger til verandaen, da verandaen går rundt mesteparten av huset. Stua er på motsatt side av huset, og verandaen der er større – det er denne vi bruker når vi spiser middag osv. Dermed trenger vi ingen sittegruppa på uteplassen her, og jeg var helt fri til å innrede akkurat som jeg følte for =)

Den gamle hagegynga mi som jeg er så glad i, synes jeg passet kjempefint sammen med den splitter nye bioepeisen =) Jeg har aldri før hatt en slik peis, men har hatt lyst på. Dermed har jeg ingen erfaring, og googlet en del etter andres erfaringer før jeg takket ja til forespørselen fra Biopeis Shop.

Nå som jeg har fått testet peisen litt, synes jeg personlig at bioetanol (brennstoffet) lukter, så jeg foretrekker å ha peisen vår på uteplassen – men såvidt jeg har forstått er det trygt å ha den innendørs også, så lenge den står i et åpent/ventilert område =)

Foreløpig har jeg kun testet peisen med bioetanol som jeg allerede hadde (har en mindre lykt fra tidligere, den på det svarte bordet) – så mulig Biopeis Shop sin egen bioetanol har svakere lukt. Her hos oss er det helt perfekt å ha den på denne uteplassen under tak, der kan den varme på kalde kvelder – og ikke minst er det herlig avslappende å se på flammene!

Og ja, peisen fungerer VELDIG fint til å grille marshmallows på! hihi. Gutta har testet den opptil flere ganger, det kunne jo vært at det bare var helt tilfeldig at det gikk så fint første gangen må vite… Hihi! De er strålende fornøyde med peisen, de også! =)

Peisen jeg valgte fra Biopeis Shop er forresten denne, om det er noen som lurer =) De har mange varianter å velge blant, jeg synes denne var pen og passe stor, – og så likte jeg godt at den har store glass på begge sider slik at flammene er mer beskyttet, og samtidig vakkert at glasset gir gjenskinn av flammene så det ser ut som det er enda mer flammer =) Peisen er åpen på endene, så gutta har sittet med hver sin grillpinne på sidene av peisen når de har grillet marshmallows =) Jeg er godt fornøyd med valget, det følger forresten med et verktøy (en stang med et par hull) som brukes til å skyve et lokk over beholderen når man vil slukke flammene – veldig praktisk.

Tusen takk til Biopeis Shop!

Gleder oss til å bruke denne fremover =)

Vi har en helt enkel bålpanne som er kjempekoselig å fyre opp i, men det lukter naturlig nok bål av absolutt alt etterpå – klær, hår osv osv. Så jeg må si det er utrolig praktisk og enkelt med en slik peis på uteplassen. Det er ingen installasjon eller noe – bare plassere den akkurat der man ønsker – og den er klar til bruk =)

Dermed har bålpanna blitt degradert til fuglebad, hihi!

Koselig å få inn et vann-element også =)

Uteplassen har jeg innredet med mye pledd, skinnfeller, puter osv. I det siste har det vært rimelig kaldt på kveldene – så det er veldig deilig å kunne pakke seg litt inn! Jeg sitter ofte ute her på morgenen og mediterer litt, og da er det overraskende kaldt. Deilig å kunne rusle ut i tøflene, og bare pakke seg inn i et pledd =)

På gulvet har jeg lagt teppe (utendørs bruk) – det har jeg ikke hatt før, syntes det ble litt gøy. Gutta har allerede ligget og lekt på det, minner meg om før i tiden da jeg la ut pledd på bakken ute og de lekte med leker på teppet mens jeg puslet på i hagen =)

Jeg har også pyntet med litt lys ute! Søte små solcelledrevne pærer, og et par lykter på bordene =) Koselig med lys som skrur seg på av seg selv, ser ut som om noen har vært der og ordnet klart =)

Ja, også har jeg pyntet med litt grønne planter ute. Selv om jeg gleder meg til det blir varmere om nettene slik at jeg kan ha litt sommerblomster ute slik som denne petuniaen, må jeg si jeg likte veldig godt å bruke grønnplanter her ute – det ble så avslappende og behagelig på en måte.

Grønnplanter, vann og ild =)

Også har jeg hengt opp en lyskjede i taket =)

Nei, nå tror jeg at jeg må avslutte – og sette meg på uteplassen, hihi!

Jeg håper du har hatt en vidunderlig helg og 17.Mai – selv om dagen ble ganske så annerledes enn vanlig! =) Ønsker deg en VIDUNDERLIG uke!

Stor klem =)

// alle innlegg i kategorien “hage” finner du samlet HER

No Comments

Leave a Reply