{ Inspirasjon baderom // Hus & Oppussing }

// I annonsesamarbeid med Bygghjemme.no

Inspirasjon baderom // Hus & oppussing

Det rommet jeg likte kanskje aller best i det gamle huset vårt var badet. Det var ikke spesielt stort, og det ble pusset opp i ca 2000, så det var jo ikke akkurat supermoderne da vi flyttet derfra. Men, jeg likte det kjempegodt!

Vi kjøpte huset i 2006, og flyttet inn dagen etter at vi giftet oss ♥ Dette var vårt første hus, og det føltes helt uvirkelig å EIE et helt hus. Jeg var akkurat ferdig med optikerutdanningen og skulle begynne i fast jobb.

Jammen var jeg blitt voksen!

Jeg har som kjent elendig (!) hukommelse, men jeg husker hvor uvirkelig jeg syntes det var at vi bodde her. Og spesielt at vi hadde et slikt bad. Det var deilig og varmt med varmekabler i gulvet, klart vi kjente det godt siden resten av gulvet i huset var ISkaldt, haha! Huset ble bygd i 1920 og var naturlig nok gulvkaldt med kald kjeller under =)

Huset vi nå har flyttet til har et mye større bad, og et stort deilig boblebadekar – men badet er ikke helt vår stil kan du si =) Dermed er vi veldig klare for å pusse opp badet, men må vente litt. En ting vi har på ønskelista er å bytte til ny dusj, gjerne til dusjkabinett istedenfor dusjhjørne i begge badene.

(bildet er fra prospektet/slik det så ut da vi var på visning)

Vi hadde dusjkabinett i forrige huset vårt, og syntes alltid det var så greit mtp å være bekymret for fuktskader – kontra å dusje rett på flisene. Jeg vet dette ikke pleier å være noe problem altså, men man bekymrer seg jo for alt mulig! Vi var altså skjønt enige om at vi gjerne kunne tenke oss dusjkabinett, så var det en ting mindre å tenke på, haha!

(nye huseiere der altså!)

Jeg har surfet litt på nettet, og liker godt en dusj som denne på bildet under – med takdusj! Noen som har det? Vi har aldri hatt det, men jeg tenker det må være utrolig deilig…! Ja, det er vanlig hånddusj også =) Jeg har tittet en del etter dusj på nett – og jeg synes prisene svinger veldig – er det noen som vet hvorfor det er så store forskjeller? Jeg er helt blank på området, så blir veldig glad for innspill! =) Jeg skjønner jo det er ulike modeller dusj, finesser osv – men synes det er så veldig store prisforskjeller rundt omkring =) Denne er på 40% rabatt akkurat nå, og såvidt jeg forstår ligger den på 3.895,- i str 90x90cm med så og si alt inkludert. Det er vel en ganske bra pris?

Det hadde jo vært så gøy å kunne gjøre litt på badet, selv om den store oppussingen lar vente på seg…?

Å, tenk å ha dusj med takdusj! ♥

Jeg har også veldig lyst til å gjøre en stor, rimelig, og midlertidig oppussing – nemlig å male der inne, ik! Jeg VET dette ikke er en permanent løsning, men det ville det heller ikke være snakk om – bare inntil vi har mulighet til å pusse opp badet totalt. Tvillingsøstra mi har malt et bad/fliser tidligere, og det fungerte veldig fint! Vet det er mange andre som har gjort det også, og det virker som at det faktisk sitter godt, med godt forarbeid =)  Det er flere fliser med motiv på motsatt side på badet vårt (som ikke synes på bildet) av “stakkarslige damer” som småtassene sier, i kombinasjon med mørkere fersken(?)-fargede fliser, så jeg tror det hele hadde blitt mye roligere/mer vår stil ved å male alt i en farge =)

Jeg er usikker på hvilken farge – men feks noe ala denne lysegrå som jeg malte veggene i tv-stuen vår i? Bildet er fra i fjor vinter, før vi byttet parketten og jeg malte veggene mørk grønn. Jeg tror denne fargen kunne vært fin på badet, noe “mer” enn feks hvitt – men samtidig veldig nøytral og fin? Og ikke minst vil jeg tro den ville passe greit til det hvite gulvet med grå fuger, som jeg IKKE tenkte å male =)

Denne fargen har jeg forøvrig også malt med på romma til gutta, i treningsrommet osv – haha, tydeligvis en farge vi synes er ok! Sånn sett kunne det kanskje vært finere med noe annet, hmm…

Hva tror du? Gøy med innspill! =)

Noe annet jeg gjerne endrer på badet er servantskapet! Det er så mye detaljer, lister etc overalt – og blandebatteriene og servantene er også fulle av detaljer/linjer som gjør det vanskelig å komme skikkelig til ved rengjøring. Dette, i kombinasjon med at det begynner å bli en del år gammelt, gjør at jeg aldri synes det blir skikkelig reint – derfor ønsker jeg meg et helt enkelt skap, blandebatteri og vask – elegant og enkelt å holde rent! =)

Her også svinger prisene enormt, det finnes servantskap til alt fra drøyt 5.000,- til flere titusener om man ønsker et par vasker. Jeg vet noen kommer uten/med vask, blandebatteri osv – men det er jo enorme forskjeller! En av mine favoritter (både økonomisk og utseende) er dette doble servantskapet på 120cm bredde som nå ligger på  5.395,- (40% rabatt, blandebatteri må kjøpes i tillegg)  Inni dette er det lys og strømuttak – må jo si at det ikke akkurat gjorde noe, haha! =)

På badet vårt nå er det små skap på hver side av speilene og hylle over – som det er lys og strømuttak i. Dette er veldig standard, og praktisk – men jeg kunne veldig gjerne tenkt meg et stort speil her isteden – og slippe den hylla som bare er støvsamler! Jeg føler det ville “åpnet opp” badet mer, om du skjønner hva jeg mener =) Til dere som ikke har denne hylla over speilet/småskap – hvor har dere strømuttak på badet? Er jo veldig kjekt til hårføner, barbermaskin osv =) Dermed tenkte jeg det var veldig praktisk med dette servantskapet som hadde strømuttak inni, skjult men lett tilgjengelig =)

(elsker forresten lampa på bildet, denne er beregnet for våtrom)

Phui, dette ble mye idèmyldring!

Å, jeg har så lyst til å gjøre det!

Tror det kunne blitt en STOR forandring, uten at det koster skjorta =)

Mange har etterspurt mer oppussing her på bloggen, alt fra idèmyldring og inspirasjon, til DIY, bilder og fremgangsmåter av mer av det jeg/vi har gjort så langt – jeg lover å få knipset flere bilder og delt mer i 2018 =) Alltid gøy med før/etter-bilder! Vi har allerede rukket å gjøre en del; skiftet ut parketten i nesten hele første etasje, åpnet opp inn til kjøkkenet osv – og trives om mulig bare enda bedre og bedre i det nye hjemmet vårt!

#takknemlig

…hvordan er badet ditt, er du fornøyd? Jeg blir kjempeglad for tips!

Stor klem!

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...