{Inspirasjon Julians Dåp} Del 4 – Dåpskake alà invitasjonene

 Bok-kake dåpskake inspirert av invitasjonene
Velkommen! I dag kommer et bildedryss av den andre kaka jeg laget til dåpen til nydelige nevøen min, ei bok-kake! Planen for denne var å forsøke å få den til å se mest mulig ut som invitasjonene, tenkte det kunne være en artig vri! (fortsatt ei bok-kake da, men sånn ellers!) Dermed ble det silkebånd med hvite prikker, liten bil-charm etc.. Alt i marsipan såklart ♥ Jeg skal forsøke å forklare litt hva jeg har gjort/brukt underveis, klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

 Bok-kake dåpskake inspirert av invitasjonene - marsipanpynt
Selve kaka laget jeg som et sukkerbrød, og fylte den med bringebærkrem (kremfløte, melis og bringebærsyltetøy), vaniljekrem, bananer og valnøtter. Jeg laget to runder med kakebunn, den ene kaka stekte jeg i Wilton sin bok-form, den andre stekte jeg i en liten langpanne tilpasset størrelsen på bok-kaka. (bokform kan kjøpes feks her, for dere som lurer på det! Oppgi kode tonerosedesign så får du 5% rabatt) Dermed fikk jeg en flat kake, og en som er ferdig buet som en bok- og ved å plassere de over hverandre får jeg en høyere/tykkere bok. Rundt kaka “crumbcoater” jeg den med et tynt lag smørkrem, da unngår jeg at fyllet reagerer med marsipanen, samt at den blir enklere å få et jevnt resultat når jeg siden trekker den med marsipan.
Modelert marsipanpynt baby modeler etter nyfødtbildene
Kakepynten har jeg laget på forhånd – dette tar tiiiiid. Siden bildene i invitasjonene er av skjønne lille prinsen liggende i ei sinkbalje måtte jeg såklart forsøke å lage det samme i marsipan! hihi. Søsteren min ville veldig gjerne ha med en marsipanbaby på kaka, dermed endte jeg opp med denne vrien. Syntes det ble nusselig! Bildene av prinsen tok jeg da han var rimelig liten – og han var SÅ snill og sov seg gjennom mye av photoshoot’n! Om du ønsker å lage lik langlue har jeg skrevet et innlegg om hvordan jeg strikka den her.
 Bok-kake dåpskake inspirert av invitasjonene - marsipanpynt
Bløtakaka har jeg trukket med et lag ferdig farget hvit marsipan. Søsteren min hadde kjøpt inn 1kg hvit marsipan, og jeg brukte opp nesten alt sammen! Etter at kaka var ferdig trekt preget jeg inn linjer rundt sidene – for å minne om ark i en bok. Ser det ikke synes så godt på bildene, men de var der! hihi .
 Bok-kake dåpskake inspirert av invitasjonene - marsipanpynt
Deretter kjevet jeg ut et nytt stykke med marsipan, og kuttet den til i samme størrelse som toppen av boka. Jeg liker godt å bølge kantene litt, slik at toppen av en slik kake minner litt mer om en oppslått bok. Litt vann og en pensel brukte jeg for å feste det spiselige printet til marsipanen. Obs- bruk bare bittelitt vann om du skal feste spiselig print! ♥ Jeg har egen printer til spiselig print, og skriver ut på sukkerark med konditorfarge. Men du kan også bestille ferdige spiselige bilder på nettet – med det/de bildene du ønsker! Det er utrolig hva man kan få plass til på ett ark! Til denne kaka har jeg riktig nok brukt mer enn ett ark, men om man lager en kake med mange småbilder, noen skilt/tekst etc kan du fint få plass til mye på ett ark.
 Bok-kake dåpskake inspirert av invitasjonene - marsipanpynt
I invitasjonen til dåpen var kartongen brettet “tilbake” over bildet, dermed måtte jeg jo ha med noe tilsvarende på kaka! Et lite stykke marsipan farget aqua ble kuttet til, og på toppen av den plasserte jeg en liten sirkel med spiselig print. Samme stil som på invitasjonene såklart! hihi. Jeg punchet forresten ut sirkelen/bildet med en 2inch sirkelpunch.
 Bok-kake dåpskake inspirert av invitasjonene - marsipanpynt
Små detaljer, som en liten boble-bil (såklart, i tråd med bil-temaet!) , små sko, små bamser etc plasserte jeg rundt på kaka/på fatet. Alt i aquafarget marsipan, slik at det ble ryddig/rent selv om det er mange detaljer.
 Bok-kake dåpskake inspirert av invitasjonene - marsipanpynt
I kjent stil liker jeg å bruke disse bokstavklossene på dåpskaker, dermed måtte jeg jo ha med noen også på denne! Jeg synes de passer så godt på babykaker! ♥ Klossene har jeg laget av marsipan, og form til å lage disse får de snart inn igjen hos Kaketoppen. Husk å bruke rabattkode tonerosedesign om du handler, da får du 5% rabatt. Vil du ha tak i før de får inn, har de sikkert samme formen hos andre forhandlere også. ♥
 Bok-kake dåpskake inspirert av invitasjonene - marsipanpynt
Som all den andre pynten er også silkebåndet og den lille charm-bilen laget av marsipan. Har du ikke sett invitasjonene søsteren min laget til dåpen kan du se de her. ♥ Det var det hele for i dag, jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! Spør om det er noe du lurer på!
 Bok-kake dåpskake inspirert av invitasjonene - marsipanpynt
Hjertelig takk for at du tittet innom i dag – jeg håper dagen din blir MAGISK!! ♥ Stor klem fra meg!

// inspirasjon til boble-bil selskap finner du HER – mye bilder og idèer!

// mange fler gratis print finner du HER

24 Comments

 • Stine on May 13, 2012

  Hei :)Dette MÅ være den nydligste dåpskaken jeg har sett !:)
  Jeg er en amatør nå det gjelder kaker, men jeg fortsetter likevel og prøve og prøve 🙂 Kjøper du bare vanlig marsipan på butikken og kjevler den ut og har oppå? Hvordan får du til bilde på kaken ? og fargene, er det konditor farge som du blander med marsipanen før du kjevler ut ? Dette kommer herved til å bli min ny yndlingsblogg 🙂 Takker såå mye for at du deler med alle 🙂

 • Anonymous on May 4, 2012

  Dette v ar fantastisk:)) Jeg har laget babyen av marsipan og malt den med farger fra kaketoppen, men syntes den ble litt gul og litt blank. Hvilken farge bruker du ? bruker du rene farger eller blander du de ?

 • Anonymous on May 4, 2012

  flott kake

 • Anonymous on May 4, 2012

  Bare Nydelig

 • Tonerose on May 4, 2012

  Hei Birte,

  ojojojojojojoj – SÅ gøy at du venter en liten en om en drøy måneds tid!! ♥ Gratulerer! Kjemepstas!

  Åh, jeg ville hatt tusen idèer med både ordnings til dåp – og ikke minst nyfødtfotografering…!! Kos deg masse med forberedelser til nydelige babyen kommer! :o) Jeg håper formen din er, etter forholdene, så bra som overhodet mulig!! ♥ Nyt et rolig hus den siste måneden – hih!

  Håper du får en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 4, 2012

  Hei …,

  Tusen takk!! ♥ Det er ikke lenge siden jeg kjøpte de – men de var på salg, så de solgte de ut av butikken. Krysser fingrene for at de finnes i nærheten av deg! Skal sjekke om de har noen igjen her hos meg, men er redd de er forsvunnet siden det var såpass salg på de.

  Håper du får en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 4, 2012

  Hei Anette,

  Hjertelig takk! ♥ Jepp, jeg tror de blei fornøyd! Det var søstra mi som ville jeg skulle bake en slik – fordi mannen (svigerbroren min) liker den type kake godt. Han visste ikke om det, tror han ble glad! :0)

  Jeg håper du får en HERLIG dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 4, 2012

  Hei Linda,

  Hjertelig takk!! ♥ Åh, så gøy at du også skal lage bok-kake!! hva er planene? Tipper den blir nydelig!! kos deg med kakebaking!!

  Håper du får en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 4, 2012

  Hei Linn,

  Så koselig at du likte alt sammen!! ♥ Hjertelig takk søta!!

  Jeg håper du får en VIDUNDERLIG dag, og en HERLIG helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 4, 2012

  Hei Precious House,

  Hjertelig takk! ♥ Hmm, Kaketoppen har vært utsolg, men får de inn om ikke så lenge. Da jeg prata med de var det et par uker til – og det er kanskje en uke siden? hihi, det var denna hukommelsen da!! Om du spør igjen om en drøy uke skal jeg finne linken til deg! 🙂

  Ellers går det sikkert å søke litt rundt på nett, vil tro at andre har de også? Litt usikker! ♥ Men send meg en påminnelse etterhvert du, så skal jeg sjekke om de har fått de inn igjen!

  Jeg håpe du får en HERLIG dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 4, 2012

  Hei A-H,

  Hjertelig takk! Mhmmm, HELT enig!! Jeg liker å lage alt i feks marsipan – sålenge det er mulig! Sjeldent jeg har noe som ikke er spiselig på ei kake :o)

  Jeg håper du får en HERLIG dag! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on May 4, 2012

  Hei Solveig Marie,

  Så gøy at du får lyst til å bake når du titter innom her!! Mission acomplished! hihi. ♥ Hjertelig takk for så gode ord!!

  Jeg håper du får en HERLIG dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 4, 2012

  Hei Lene,

  Hjertelig takk!! ♥ Hihi, så søt du er!! Kjempekoselig at du er glad for at jeg legger ut bilder, det er nettopp det som gjør det vært å blogge! ♥

  Tusen takk, jeg håper du også får en herlig dag! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on May 4, 2012

  Hei Reidun,

  Søta! Hjertelig takk for det!! ♥ Jeg er en SMULE glad i detaljer.. hihi!!

  Tusen takk, jeg håper du får en NYDELIG dag!! :o)

  Stor klem!

 • Barnelykke on May 3, 2012

  Suger til meg av inspirasjon 😉 Har en liten pjokk i magen som er ventet om en drøy måned 🙂

  Men med disse lekre kakene du steller i stand skjønner jeg jo at jeg ikke vil klare å være i nærheten engang 🙂 De er bare så utrolig nydelige – kreative og perfekte!! Ufattelig at det er mulig!

  Klem
  Birte

 • ... on May 3, 2012

  Blir helt stum jeg! Så mye flott altså. Og ikke minst masse inspirasjon for oss andre 🙂 1 spørsmål. Har du kjøpt de puslespillbilene nylig på kremmerhuset?

 • Anonymous on May 3, 2012

  Hei:)) så nyyydelig!!:D ei strålende kake !!:D 😀 tenker de ble så kjempe glade for den …hel skjønn!!

  anette:)

 • Linda S on May 3, 2012

  Det var ein fantastisk nydelig kake!! Eg skal lage ei dåpskake i bokform snart, men den blir langt fra så utført og flott som denne.

 • Anonymous on May 3, 2012

  Å så utrolig flott gjennomført dåp… likte d kjempe godt, alt fra invitasjoner og pynten til kakene… lekkert! Ha en fin dag.

  Hilsen Linn, Sarpsborg

 • Precious Home on May 3, 2012

  Så utrolig fin!
  Har du direkte link til de bokstavklossene…leter og leter, men finner ikke;)

  Ha en fin dag!

 • A-H on May 3, 2012

  Kjempeflott bokkake!! *dåner* Liker så godt at all pynten er spiselig!! Så slipper man å være redd for å tygge i seg noe uspiselig;)

 • Solveig Marie on May 3, 2012

  Jeg blir bare sååå imponert jeg altså:) Får lyst til å kaste meg over bakebollen hver gang jeg leser disse flotte innleggene dine:) Du gir hvertfall mye inspirasjon, det skal du ha. Og du er fantastisk flink, men det har du vel hørt en million ganger snart:)

 • Lene on May 3, 2012

  Nok en NYDELIG kake fra deg, helt fantastisk 🙂 Familien din er heldige som har deg til å bake så flotte kaker 🙂 Er så gøy å se alle bildene du legger opp 🙂 Håper du får en herlig dag <3

  Stor klem

 • reidun on May 3, 2012

  Herlighet,enda en kake..=0))
  Fantastisk nydelig og nok en gang herlige detaljer,du e jo en mester på kake baking,hehe =0))
  Ønsker deg en strålende dag,klemz!

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...