Iris i blomst, og georgineknoller

Prøver meg på et bittelite innlegg i dag, iris’n jeg kjøpte her om dagen er nemlig kommet i blomst!! Og det MÅTTE jo videreformidles! …mannen i huset deler ikke akkurat min begeistring kan du si, og da er det koselig å dele det med noen som synes det er stas. :o) Jeg er ikke i form i dag, dermed blir det kun et lite innlegg. Både jeg og lillegutt er syke, heldigvis har pappa’n vært en helt i hele natt med lille gullungen.

Jeg var innom plantasjen her om dagen – egentlig for å titte etter stiklinger. De hadde ikke så mange, og ingen av de fristet. Men jammen klarte det å lure seg litt oppi handlekurven allikevel! På vei til kassa kom jeg over et brett med nyinnkomne varer, og jammen var det ikke små iris i potte! Har ikke sett de i potte sånn på våren tidligere (meget mulig det bare er jeg som ikke har lagt merke til de…) Men den var bare helt herlig! Den står merket som “Iris ret.” – er det iris reticulata? Er det noen som vet hvordan denne tåler en norsk vinter? Hadde vært gøy å kunne ha den ute i hagen, men den er uansett helt herlig inne nå også. Iris er bare så utrolig skjønne, og gir virkelig stor vårstemning inne i stua nå! :o)

Georginen “Arabian Night” har jeg hatt lyst på lenge, og også en pose med georginen “Wittem” ble også med. Regner med jeg kommer til å plante de i noen potter inne først til driving (sammen med alle de overvintrede i kjeller’n) slik at vi får mye lengre blomstringstid i sommer! Georginer er så flotte med det at de blomstrer rikere jo mer man tar inn i buketter. Jeg synes selv det er helt herlig å alltid kunne ha friske blomster innendørs om sommeren, og da er det topp med blomster man bare kan frotse i! De må graves opp om høsten da de ikke tåler vinteren utendørs her i norge – men de er virkelig verdt den jobben!!
Lille prinsen er blid, til tross for dårlig form. Her ligger han i leikegrinda og stokoser seg – hvem ville trodd det var så morsomt med matte som er et puslespill?? Herlige gutten vår! ♥
…søte Ninni har forresten en konkurranse på bloggen sin nå – titt gjerne innom henne! Trekning 20 mars.

3 Comments

 • fra Hagen i no.8 on March 7, 2010

  Så flotte Iris, det hjelper med noe så friskt når man selv er syk. Min datter var syk sist uke og i går var det min tur, ikke særlig kjekt. Dere får ha god bedring og så får vi håpe mannen din slipper unna:)

 • Ninni on March 7, 2010

  Kjempeopptur med Iris i blomst så fort! Da har du nok ditt den det stellet den vil ha 🙂

  Hvoilken Plantasjen var du på? Jeg skal til Drammen til uken, håper de har fått inn mer da. Ser etter cactusDahila bl.a

  Ja! Det må være Iris reticulata du har kjøpt. De er bare SÅ skjønne, søte og små som de er. Jeg hadde en del av de helt lyse i haven tidligere, men de er gått ut. Mulig det er min egen fortjeneste, jeg roter alltid så mye i jorden… De skal tåle norske vintre, men kanskje lurt å dekke mot barfrost.

  Så leit at dui er syk da stakkar. Håper det går raskt over igjen. Barna tar slik lettere enn oss heldigvis. Riktig god bedring til dere begge!

 • TurboLotte on March 7, 2010

  ÅÅÅh stas med Iris i blomst. Skulle da bare mangle! De dahliaene var lekre. De hadde ikke de der jeg var. Mulig jeg må få tatt meg en tur til den andre Plantagen her ja. God bedring!

Leave a Reply