Jeg er SUPERheldig!

Først av alt må jeg bare fortelle èn ting – jeg har fått en pion! …av ei venninne av mormor!! Jeg er superheldig! Den er allerde plantet ut i hagen. ;o) Den har hun gravd opp fra sin egen hage, den er lys rosa med gyllent senter – og er ca 40 år gammel – HERLIG! Passer jo perfekt i min hage. Da jeg plantet den satte jeg den veldig grunt, har lest at det egentlig er en myte at det tar maaange år før en pion blomstrer – vanligvis er den rett og slett plantet for dypt. …nå gleder jeg meg til neste sommer! HJERTELIG takk! ;o)

Noe av det jeg synes er aller best ved å ha hage er å alltid kunne ha friske blomster inne også. Og ikke minst kunne plukke med seg en bukett når man skal på besøk! Her er en sommerbukett med ulike slag liljer, stokkroser, erteblomster, roser og diverse sommerblomster. ..også lukter det herlig når man har blomster inne!

Litt tidligere i sommer hadde jeg en del bladverk i ett av bedene mine, og lurte på om jeg skulle luke dette bort eller ikke. Jeg hadde jo tross alt sådd en del frøposer med sommermix, og ikke visste jeg om jeg selv hadde sådd det eller det var ugress.. Dermed spurte jeg om noen visste det her på bloggen (la ut et bilde i et tidligere innlegg) – og det var det mange som gjorde! Nok en gang; tusen takk for hjelpen! ;o) Dette er cosmos! …og nå har et par av de kommet i blomst! Kjempesøte blomster, i ulike pastellfarger.

…og her er den andre som har sprunget ut!

Det er også litt ulike andre blomster som nå er kommet i blomst, jeg vil anta at disse kommer fra mix-posene med frø som jeg sådde i våres. Jeg vet desverre ikke hva de ulike små blomstene her heter.. Men søte er de!


Det er også et par stokkroser som blomster i hagen min nå, de har holdt på en stund. Jeg tror iallefall det er stokkroser… ;o)

I bakrunnen på bildet av stokkrosen under, ses også en hortensia som står i bedet.

…hvit fyllt stokkrose!

Til slutt vil jeg gjerne avslutte innlegget med en rose som endelig har kommet i blomst i hagen min – Austinrosen “Heritage”! Den er nydelig sart i fargen, og har ganske store blomster. Den er ikke sprunget så langt ut enda, men jeg måtte nesten ta bilde av den i dag – jeg drar nemlig på ferie i morgen og innen jeg kommer tilbake er det kanskje ikke så mye å ta bilde av. I morgen drar jeg til Florida – jepp, jeg sa jeg var superheldig! ;o)

6 Comments

 • Min verden on August 22, 2008

  Jeg var visst ikke ferdig hos deg. Jeg tror hybridliljene kan gjøre noen sånne krumspring som å skifte farge etter jordtype o.l. – men jeg tror ikke at de skifter farge når de står i ro. Det jeg derimot har erfart er at fargene er sterkere noen år enn andre. Dette kan skyldes jordtypen hos oss, tung leire som blir blandet opp med kukompost i mengder og mye jern og kalk i grunnvannet. Ellers vet jeg ikke. Hagen ja, den er kjempestor og større blir den for hvert år *LOL* Det eneste som er dumt med stor hage er at det tar litt tid og koster litt penger å fylle den opp, hvis du skjønner. Tar litt hvert år. Kan du ikke stjele noen epler? Det er sikkert noen du får plukke nedfallsfrukt hos 😉 Hade igjen. Hanne

 • Min verden on August 22, 2008

  Ja, jeg kommer nok innom til deg også. Jeg har tatt bort muligheten for å kommentere på hagebloggen – jeg orker ikke så mange steder å følge opp 😀 Liljene mine gjødsler jeg hver vår. Da får de kukompost og de som står i nærheten av pionene får kunstgjødsel. Pionene liker ikke kukompost. Liljer er veldig enkle typer. Når jeg planter gjødsler jeg med benmel og hvis jeg har noe til overs får de gamle liljene litt. Som du skjønner er det litt tilfeldig, men jeg gjødsler alle 🙂 Hanne

 • Anne - Moseplassen on August 21, 2008

  for en flott bukett!
  Gratulerer med nyannskaffet peon 🙂

 • GundaM on August 19, 2008

  Gratulerer emd “ny” pion, så heldig du er å få arve;0)

  Fine bilder du tar!

 • Min verden on August 19, 2008

  Heiii! Jeg har ikke vært her – men jeg ser at det var jammen på tide! Det er ikke ofte man finner ekte “sjelevenner” her, men jeg tror at du kan være min. Når jeg så på det du hadde og det du vil ha – må jeg bare si at sånn har jeg det også. Du har riktignok fått realisert mange av de tingene jeg ønsker meg, bl.a. et penere inngangsparti. Jeg har vært igjennom en del på bloggen din, men må nok se mer og gratulerer med pionen din. Du har helt rett i at de kan blomstre med en gang hvis de ikke er for dypt! Kom gjerne til meg en tur. Hanne

 • blomma - heidi on August 19, 2008

  Så mange nydelige blomster og fine bilder. Jammen er du heldig også, få en gammel peon og reise til Florida. WOW! God tur og god ferie tonerose.

Leave a Reply