…jeg kunne ikke dy meg!

Nå har de lyyysrosa liljene fra mannen min sprunget ut også! Herlig.

Joda, der røyk allerede planen om å kun ha lyse pastell; les rosa, blomster i hagen… Etter å ha fått mange georgineknoller av svigermor, hvorav både lyserosa og dyprøde har sprunget ut – må jeg ærlig innrømme at jeg er svak for helt mørkerøde blomster. …og – i en romatisk hage hører vel røde blomster hjemme…? ;o) Sålenge det ikke er for mye gult i fargen, passer det lekkert sammen med litt kalde lyse rosa nyanser…Dermed endte jeg opp med to nydelige møøørk røde roser på salg på det lokale hagesenteret. Men, dette blir garantert de eneste røde blomstene jeg selv planter (antagelig helt sikkert iallefall…*smil*) Bildet over viser Mr Lincoln, mens under er Ingrid Bergman avbildet. Begge to har store blomster som er nydelige til snitt. Bildene lyver litt, fargene er egentlig litt mørkere og kaldere. Poenget er jo helst at plantene skal passe lekkert sammen, og hagen vil virke litt større, lysere og mer avslappende med lyse lekre farger. Så, neste blomst jeg kjøper garanterer jeg at er rosa, hvit eller dus lilla. Nå har jeg forresten funnet navnet på de hvite liljene som har sprunget ut, de er av typen “Casa Blanca”. Legger inn et bilde av en av de dyprøde georginenen som forførte meg til flere mørkerøde blomster..

1 Comment

  • Charlotte on August 18, 2008

    Hei hei, anng spørsmålet ditt på bloggen min om frø av Petunia.
    Jeg har vel slurvet litt med knipingen av noen av de. Så innerst, der hvor blomsten har sittet, ble det en spiss, når den blir brun og hard, kan den åpnes som et fuglenebb. Inni der er det masse bittesmå frø.
    Jeg har sådd petunia av frø før, bare ikke mine egne. Tenk at et så lite frø blir en så stor plante!!

Leave a Reply