Jul // Enkelt dessertbord til julaften // Bildedryss

Lyst til å lage istand et superkoselig, enkelt og deilig lite dessertbord til familien på julaften?

I fjor var første året noensinne at vi feiret julaften uten å være sammen med annen familie, sånn regner jeg med at det var for veldig mange andre også. Det var veldig merkelig, men vi er heldige som er 4stk i vår lille familie ♥

Vi koste oss massevis alene hjemme!

Annerledes, men fortsatt veldig fint ♥

Det er var helt rart, vanligvis har vi familie på besøk til nissegrøt på formiddagen – og deretter enten bort på besøk på ettermiddagen, eller får besøk til julemiddagen. Nå hadde vi plutselig veldig god tid – og var til og med ute og gikk tur hele familien i det fine været på formiddagen. Det er noe vi aldri har gjort på julaften tidligere!

Men, det var jo ikke det jeg skulle skrive om – hihi =)

Det jeg ville dele, var nemlig at jeg laget istand et enkelt lite dessertbord til oss! Dette sto fremme hele dagen, superdeilig!

Jeg laget klart alt dagen i forveien, dermed gjensto det bare å poppe popcorn og hente ut det som var i kjøleskapet. Siden dette bare var et lite dessertbord for vår lille familie gjorde jeg det veldig enkelt, men jeg synes det er utrolig koselig å ordne istand et lite bord til spesielle dager! =)

Jeg har ikke bakt noen kake, og det er ikke masse hjemmebakt på dette dessertbordet – mesteparten er ferdig kjøpt!

#lettvint!

Midt på bordet plasserte jeg et etasjefat som jeg vanligvis har ved siden av kaffemaskina på kjøkkenet. I dette fatet har jeg plassert mange av favoritt-julekoppene mine (ja, jeg ELSKER søte julekopper i herlige fasonger!). I tillegg til kopper, har jeg også plassert en krukke med rett-i-koppen om noen har lyst til å lage seg kakao, og en krukke med marshmallows. Ja, og nøtter og rosiner til gløgg, candycanes, og servietter.

Dessertbordet klart tidlig på morgenen – og jeg er i julepysjen!

På hver side av etasjefatet plasserte jeg to store pumpekanner, den ene fylte jeg med varmt vann (til kakao og te) og den andre med gløgg.

Jeg stilte opp søtsakene på bordet i linjer, dermed blir det et litt ryddigere uttrykk selv om det er mange elementer på bordet.

Pringles!

Disse boksene har jeg pyntet med litt gavepapir – rødt-og-hvitstripete. Klipp i passe størrelse, og teip fast på baksiden.

Jeg kjøpte litt diverse julegodteri, blandt annet disse sjokolade-snøballene. Sjokoladekulene plasserte jeg på et glassfat, og under fatet la jeg en firkant med gavepapir – dermed hentet jeg inn dette mønsteret enda flere steder rundt på dessertbordet.

Deilig kransekake! Bakt av verdens beste mamma =)

Det meste av søtsakene på dessertbordet plasserte jeg i ulike glasskrukker.

Som pynt knøt jeg røde brede silkebånd rundt flere av beholderne.

Deilig med både salt og søtt på dessertbordet, anbefales!

En stund før jul dukket Nissi (rampenissen vår) opp, og med seg hadde han nybakte chocolate chip cookies! Gutta skrev til han og ba om oppskrift, og deretter bakte mannen min og gutta cookies flere ganger før jul – deilig!!

Jeg kom hjem etter jobb en dag, til nystekte cookies – og jammen visste jeg ikke engang at Nissi hadde bake-planer.

Heldige meg! (ja, jeg er i overkant glad i chocolate chip cookies, hihi!)

Dermed ble disse selvsagt et innslag på dessertbordet på julaften. Du finner en supergod oppskrift HER, er det noen som ønsker Nisse sin oppskrift er det bare å si ifra – disse er det en del nøtter i også, kjempegodt!

På dessertbordet hadde vi også ferdigkjøpte pepperkaker og smultringer. De hjemmelagede pepperkakene (og alle andre julekakene, oooops) var det allerede blitt tomt for innen julaften kom… =)

Popcorn!

Popcorn tror jeg at jeg har med på så og si alle dessertbordene mine, det er alltid veldig populært =)

Jeg bruker litt forskjellig som beholdere – jeg har flere glasskrukker etc slik som den du ser over, men feks kubbelysestaker bruker jeg ofte.

Det er det jeg har brukt til popcornet feks! =)

For å pynte opp bordet litt brukte jeg litt mer av det candycane-stripete gavepapiret. Dette klippet jeg i passe størrelse, og teipet fast til baksiden av de to pumpekannene.

Som litt ekstra pynt plasserte jeg en søt nisselue på hver av kannene =)

Flere enn meg som elsker søte julekrus??

Gutta mine synes også det er gøy med julekrusene, og vi må alltid lage kakao med marshmallows når disse har kommet ut blant julepynten. Koselig!

Jeg er veldig glad i å stille opp desserbordene mine litt symmetrisk – dermed plasserte jeg en kubbelysestake på motsatt side av bordet, av der hvor jeg plasserte kubbelysestaken med popcorn. Denne beholderen fylte jeg med ostepop.

Kjekt med glassbeholdere med flere rom, her har jeg fylt opp med Toffifee og mer sjokolade.

Hmmm, da tror jeg at jeg har vært innom det meste?

Jeg satt frem alt av beholdere osv dagen før, dermed gjensto det bare å fylle på med det som manglet av innhold. Superkoselig å ordne istand til familien, det ble svært godt tatt imot!

Herlig med slike dessertbord på ekstra kose-dager!

Tror nok definitivt vi må ordne istand noe tilsvarende i år også =)

Ønsker deg en VIDUNDERLIG førjulstid videre!

Stor klem =)

// alle innlegg i kategorien JUL finner du samlet HER

// flere DESSERTBORD HER

// OPPSKRIFTER HER

No Comments

Leave a Reply