{ Juledekket bord // Borddekking }

Dagene forsvinner til mye familiekos nå i romjula, og etterlater liten tid til pc´n – men i dag kommer det et bildedryss av hvordan jeg dekket middagsbordet til julematen!

I år var vi så heldige å skulle feire julaften hjemme, og få familiebesøk hit – utrolig koselig! Vi hadde besøk både på formiddagen til nissegrøt, og deretter nytt besøk til kvelden – superkoselig!!

Jeg gjorde det så enkelt som mulig for meg selv og gjorde klart det meste i forkant, superdeilig!! Anbefales definitivt, det var utrolig deilig å stå opp på morgenen på julaften og så og si alt var klart – kun selve middagslagingen osv som gjensto.

Ved å dekke bordet i forkant kunne jeg dermed kose meg med pyntingen, istedenfor at det skulle bli stress – herlig! Jeg dekket julebordet dagen før, vi har andre steder vi kan sitte og spise og trengte dermed ikke bordet denne dagen =)

Jeg hadde ikke planlagt hvordan bordet skulle være, og siden jeg da hadde god tid kunne jeg kose meg med dette mens jeg rullet en julefilm på ipad´n samtidig =)

Siden jeg har en del rødt i julepynten ellers i år hadde jeg lyst til å hente inn dette i julebordet også, og startet dermed bordet ved å kjøpe inn friske blomster i dyp rød farge. Disse kjøpte jeg på fredag, og laget dekorasjonen samme dag. Først tenkte jeg å lage en blomsterdekorasjon m friskt eviggrønt osv, men bestemte meg for å gjør det helt enkelt ved å sette roser tett i tett i denne vakre sølv- beholderen jeg har fått fra TM Design =) Jeg la våt oasis i bunnen, og satt rød roser tett i tett ♥

Jeg ønsket å hente inn eviggrønt på bordet siden jeg har det så mange andre steder i/på huset, valget falt på litt kunstig girlander siden jeg hadde litt mer igjen etter å ha dekorert trappa, peishylla osv. (kjøpt på IKEA)

Fra tidligere har jeg to kandelabre i sølv, disse plasserte jeg hvite stearinlys i – og pyntet med store dyprøde sløyfer (samme båndet jeg har brukt i trappa osv).

For å få litt mer lys i dekoren plasserte jeg en lys-slynge nedimellom den grønne girlanderen på bordet, elsker slike små lys overalt til jul! (IKEA)

Dekkebrikkene er i en dyp rød farge, disse har jeg kjøpt for lenge siden – type 10 år siden? Regner med det finnes tilsvarende å få tak i fremdeles =)

Minstemann laget bordkort, han skrev navn på rustikke etiketter/navnlapper fra FestFabrikken. Vi festet disse til stetteglasset ved hver kuvert, dette var veldig kjekt da man kunne beholde glasset sitt etter at man gikk fra bordet om man ville – og det ble ikke forvirring om hvilket glass som tilhørte hvem =)

Da tror jeg at jeg har vært innom det meste?

På enden av bordet plasserte vi et brett m/stativ (perfect home, 15 år gammelt) som jeg fylte med champagnekjøler, drikkedispenser m vann m isbiter, saft osv. Champagnekjøleren fylte vi med isbiter og masse ulik drikke.

Det var SÅ lettvint og praktisk under middagen å ha alt samlet her!!Julemiddagen laget vi som en buffé, dermed kunne man gå og forsyne seg så mange ganger man ønsket – og vi slapp alle fatene på bordet som skulle sendes rundt. Utrolig praktisk og greit!! Jeg hadde ulike beholdere m varme og lokk, kjempekjekt! Kommer definitivt gjerne til å gjøre det på den måten ved en senere anledning også, kan evt skrive et innlegg/dele bilder av dette om det er ønske om det =)


Jeg prøvde å knipse bilde da vi skulle sette oss også, men det var lettere sagt enn gjort, haha!

Serviettene har jeg forresten kjøpt på Skeidar, det glemte jeg visst å nevne =)

Håper du nyter deilige romjulsdager!!

Stor klem! ♥

// mer juleinspirasjon finner du samlet HER

// Julegavetips? Kjøp boka vår JukseSuperMamma!

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...