{ Juledekorert hus // Innendørs }

Er det flere som synes disse juledagene forsvinner raskt?

Jeg håper du har hatt en NYDELIG julaften, og at du har mulighet til å kose deg sammen med de du er aller mest glad i nå i romjula! ♥

Mange har etterspurt hvordan jeg har pyntet huset vårt innvendig etter at jeg delte bilder av julepynten jeg hang opp ute, dermed kommer omsider et lite bildedryss i dag! =)

Innvendig hang jeg først opp julestjernene i vinduene, disse kommer opp 1. desember (eventuelt første søndag i advent om dette er tidligere). Jeg er tidlig ute med resten av julepynten også, men ingenting kommer opp før desember. Når desember først er igang kommer alt opp sakte men sikkert!

Jeg synes det er herlig å kunne kose seg med juledekorering, gjerne ha på en julefilm eller julemusikk i bakgrunnen, og ta det innimellom når vi har tid.

Da blir det ikke stress rundt pyntinga, bare kos! (deilig å begynne tidlig, istedenfor å skulle pynte juletreet lille julaften samtidig som julebordet skal dekkes og alt mulig annet ordnes!)

I år ble det tradisjonell jul med en del innslag av dyp rød farge – det er lenge siden vi har hatt så mye rødt til jul, men jeg likte det kjempegodt!! Skal ikke se bort ifra at julen her i huset blir rimelig lik neste år =)

Store røde sløyfer overalt gav nok det meste av den røde fargen, ellers har jeg brukt mye av pynten vi har ifra tidligere år =)

Jeg har fått tak i led-pærer til alle julestjernene vi har hengende i vinduene, dermed avgir ikke disse varme og jeg føler de er mye tryggere =) I år har jeg også montert timere på alle stjernene (3pk fra Clas Ohlson), dermed slår disse seg automatisk på noen timer på morgenen, og en del timer på kvelden. Utrolig lettvint og SÅ koselig!!

Istedenfor levende lys i de store kubbelysestakene rundt omkring i stua osv har jeg også her byttet ut til automatisk, her er det led-kubbelys med timer. Det er ganske stor forskjell på hvor ekte slike lys ser ut, men de jeg har med “bevegelig flamme” (Clas Ohlson) synes jeg ser ganske ekte ut, superfornøyd!

Utrolig koselig når det plutselig er “tent” lys i stua osv når det begynner å mørkne ute, uten å skulle tenke på å tenne disse selv, eller være i nærheten siden det er ekte flammer. Jeg vet jeg sikkert er sent ute med dette, men jeg ville bare nevne det i tilfelle det er andre sånne som meg, haha!

Vi hadde ikke så masse rød julepynt ifra tidligere år, så i år malte jeg dette skiltet for å hente inn litt mer rødt.

Her har jeg brukt en hvit treplate vi hadde liggende (etter flytting/oppussing kjøkken), så malte jeg på tekst og en rød ramme, samt limte fast en diger rød sløyfe. Ta-taaaa!

Jeg starter alltid julepyntingen med stjerne i vinduene, deretter begynner jeg/vi å pynte juletreet. Dette pleier småtassene å være med på, men tålmodigheten er litt begrenset så de pleier gjerne være med i starten, også fullfører jeg treet utover kvelden =)

Etter at treet er pyntet begynner jeg å pynte til jul andre steder. Personlig føler jeg at vi ikke har så innmari masse typisk julepynt, dvs ikke massevis av små nisser rundt omkring osv – men jeg er veldig glad i masse små lys – og har gjerne mye av dette rundtomkring. Som feks i grønn girlander i trappen sånn som her!

Girlanderen har jeg festet til rekkverket i trappa, den er kun montert fast ved å bruke deler av girlanderen som jeg tvinner inn i hverandre for å feste fast rundt rekkverket. Enkelt og lettvint!

De røde sløyfene har jeg også festet inn i girlanderen, dermed har jeg ikke brukt noe bånd el for å feste hverken girlanderen eller sløyfene.

Ved å henge girlanderen i buer er det fullt mulig å bruke rekkverket i trappa på vanlig måte. Veldig koselig tidlig på morgenen eller sent på kvelden når det er ganske mørkt i huset og kun de små lysene lyser opp =)

På hver side av peisen/tv´n har jeg plassert to små juletrær, elsker flere smålys! I år fikk disse juletreene noen store røde sløyfer som pynt, koselig å hente opp samme pynt flere steder for å få en rød (haha!) tråd i dekoren =)

Krukkene som trærne står i er egentlig utekrukker fra MesterGrønn, jeg har like krukker både ute og inne – liker disse så godt! =)

Peishylla har jeg dekorert med grønn girlander med små lys (disse er det ulike innstillinger på, slik at jeg kan velge om de skal lyse hele tiden eller “glitre” osv, her har jeg valgt å ha litt bevegelig/glitrende lys). Girlanderen har også fått litt dekor av kongler som vi har plukket ute og stekt/tørket, og deretter dekorert med glitter. Litt annen dekor som juletrekuler, glitrede blader og ikke minst sløyfer har også lurt seg med.

Hvite/sølv sløyfebånd har jeg kjøpt på Nille. 

Vi hadde et lite juleverksted med venner før jul, da laget gutta bla hver sin søte lille nisse =)

Disse små nissene har Daniel laget et tidligere år, koselig med litt hjemmelaget pynt rundtomkring! =)

Selv om jeg hadde kjøpt nytt juletre måtte visst det gamle treet opp også, haha! Dette har fått et dryss med snø, og er dekorert i hvitt, sølv og gull =)

Årets julekortbilder har kommet opp på veggen, sammen med litt andre familiebilder =) Rammer kjøpt på IKEA

Da tror jeg at jeg har vært innom det meste av julepynten inne? Kanskje? Har du lyst til å se bilder av det røde og hvite juletreet vårt finner du dette HER. Ja, også har gutta hvert sitt juletre på rommet sitt osv, så det er nok litt mer jul rundtomkring =)

Håper innlegget var til glede for de som har etterspurt bilder!

Jeg håper DU får vidunderlige herlige romjulsdager videre, enten du jobber litt eller koser deg sammen med familie 24/7!

Stor klem ♥

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...