Julegaveinnpakning // Inspirasjon & tips

Synes du det er gøy med gaveinnpakning?

Selv synes jeg det er ekstra gøy å gi bort en gave som jeg har brukt litt tid på å pakke inn, og om jeg har mulighet til det elsker jeg å starte tidlig med julegavene. Om jeg kan være ferdig med å kjøpe/lage julegaver før desember kommer er det helt herlig! Da kan jeg kose meg med innpakning i førjulstiden, og det blir ekstra koselig å ordne med julegavene =)

Jeg pleier gjerne å plassere julegavene under treet etterhvert som jeg blir ferdig med å pakke de inn. Ekstra pynt til treet, og koselig å gå og glede seg til julaften.

Jeg har en video liggende her på bloggen av hvordan jeg pakker inn julegaver, du finner den HER. Ja, og der ligger det også DIY av hvordan lage de vakre glitter-gavelappene! =)

I dag tenkte jeg å dele litt forskjellige bilder av gaveinnpakning til inspirasjon =)

Jeg synes det kan være herlig å pakke inn gavene slik at de matcher fint til hverandre, som du ser på disse bildene her har jeg pakket inn alle gavene i rødt og hvitt.

Her har jeg brukt et papir som er rødt med hvite prikker på den ene siden, og røde og hvite striper på den andre – lettvint!

I tillegg har jeg brukt noen sekker av stoff, synes disse er så herlige! Veldig raske og enkle å pakke inn gaver i, kan brukes år etter år etter år =)

Det kan være herlig å tenke på hva mottakeren av gaven liker, og pakke inn deretter =) Limer inn et bilde av fjorårets adventskalender til gutta, da pakket jeg inn i hvitt og rødt papir, med masse bånd i rødt, hvitt og grønt – knall grønt, mørkegrønt, rødt med prikker, hvitt med prikker etc etc. Skikkelig “julete”!

Om du vet hvordan mottakeren gjerne pynter til jul hjemme, er det superkoselig å pakke inn gavene deretter. Her er juletreet pyntet i hovedsakelig hvitt, gull og sølv, dermed har jeg pakket inn gavene til å matche. Her er gavepapiret gull på ene siden, og hvitt med kongler på andre siden – superkjekt å bare bruke en rull med gavepapir =)

Det jeg ofte gjør når jeg pakker inn gaver til familie, er å bruke litt forskjellig gavepapir etter hvor gavene skal være på julaften. Dermed er det veldig enkelt å vite hvilke gaver som skal leveres bort, og hvilke som skal være igjen hjemme =)

Jeg elsker søte og vakre gavelapper, og lager de gjerne selv. Glitrende gavelapper finner du DIY i slutten av videoen HER

Ellers har jeg flere gratis print av gavelapper liggende på bloggen, du finner alle blogginnlegg i kategorien JUL samlet HER.

Gavelappene over (ikke som adventstall, men gavelapper) finner du som gratis print HER

Det kan også være gøy å henge på litt pynt på gavene. Om du har en gave med litt forskjellig pynt, og det feks er en søt nøkkelring el inkludert i gaven kan det være perfekt å pynte med denne på utsiden av gaven! Altså dvs en liten del av gaven, på utsiden av gaven =)

Ellers finnes det mye annet som er pent, som feks små juletrekuler! Eller små bjeller (spesielt perfekt om du pakker inn en spiselig gave til katten etc), eller annen dekor som små treskiver etc. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Du trenger heller ikke kjøpe dyrt gavepapir – her gjør du akkurat hva du selv har lyst til! På bildet over har jeg brukt vanlig gråpapir som jeg har pakket inn gaven med, deretter har jeg pyntet med litt stoffrester etter å ha sydd juleputer.

Istedenfor gavebånd har jeg brukt litt grov hyssing. Gavelappen har jeg printet ut på grov kartong, og pynten er en treskive jeg har kuttet til og borret hull i, deretter dekorert, og knyttet fast til gaven =) Treskiver kan barna gjerne pynte – så blir det koselig julepynt som kan henges på treet år etter å. En ekstra gave =)

Hmm, da tror jeg at jeg har vært innom litt av hvert når det kommer til gaveinnpakning. Håper det var til inspirasjon!

Nå tror jeg at jeg må finne frem en julefilm, og pakke inn litt julegaver, hihi =)

Ønsker deg en VIDUNDERLIG førjulstid!

Stor klem =)

// alle innlegg i kategorien JUL finner du samlet HER

No Comments

Leave a Reply