{ Hjemmelagede juleputer -enkle å lage uten glidlås }

Ferdig! ♥

jul hjemmelagede skotskrutete puter KL5A6008

Lenge har jeg hatt lyst på skotskrutete puter til jul, men de jeg har funnet på nett har gjerne hatt en ganske stiv pris. Dermed tenkte jeg at jeg jo kunne lage selv! Jeg gjorde det veldig enkelt, men jeg er storfornøyd =)jul skotskrutete puter hjemmelaget diy KL5A6000

Dette er et prosjekt som jeg har hatt liggende en liten stund, det har føltes litt som et tiltak å finne frem symaskina og sette igang – men det var det virkelig ikke. Det tok ikke mange minuttene å lage disse når jeg endelig kom i gang, perfekt! =)

jul skotskrutete puter håndlagede KL5A6016

Lage juleputer selv – skotskrutete

Jeg har sydd trekk til dunputer jeg har kjøpt på IKEA for en stund siden, så størrelsen på disse skotskrutete putene er ca 50cm x 50cm.

jul stue juleputer diy KL5A6011

Stoffet bestilte jeg på Stoff og Stil – og jeg er superfornøyd med farge og mønster, akkurat sånn jeg håpet på! =) HER er direktelink til stoffet jeg brukte – jeg likte stoffet bedre i virkeligheten enn sånn det så ut på nettet ♥

jul stue sy juleputer selv KL5A6010

Jeg klippet striper av stoff som var 52cm brede, stoffet var 140cm langt. Deretter brettet jeg inn ca 1cm bred stripe i kortenden, og deretter en gang til – og sydde her. (sånn at stoffet i rakner og ser pent ut) – dette gjentok jeg på andre kortenden også. Så gjorde jeg det veldig enkelt å sikset (øh, tett sikksakk-søm) langs langsidene. Dette er en enkel måte å stoppe stoffet fra å rakne. Til slutt brettet jeg slik at puten ble ca 50x50cm – og resterende stoff sydde jeg også inn i en ekstra brett slik at jeg enkelt kunne vippe innerputen inn i trekket og brette folden over slik at innerputen blir sittende inni trekket. Dette er en superenkel måte å sy putetrekk på – da slipper jeg all jobben med glidlås! =) Jeg sydde puta sammen på vranga og vrengte deretter trekket. Til slutt sydde jeg også en kant på rettsiden langsetter bretten rundt hele veien, jeg synes dette gav en fin avslutning på puta =)

julepynt stue håndlagede juleputer KL5A5997

Jeg sydde 4 putetrekk, de andre putene jeg har i sofaene er grå velour fra IKEA, samt drivved-puter fra RUSTA. De fleste innerputene er dunputer fra IKEA. Jeg elsker å bruke dunputer i sofaen, disse er mye tyngre og lette og forme enn de tynne innerputene som ofte følger med puter =)

julepynt stue rustikk pels tre rutete juleputer KL5A6002

Vi har en litt rustikk stil i stua med hjemmelaget bord, rammer osv, urnene på hver side av peisen er egentlig til utendørs bruk osv (fra MesterGrønn om  noen lurer på det)

julepynt stue KL5A6007

Jeg pleier vanligvis ikke pynte med så mye sterke farger til jul, men jeg er superfornøyd med det lille innslaget av rødt som de skotskrutete putene gir ♥
julepynt stue rustikk pels tre skotskrutete puter håndlagede KL5A5998

Jeg håper å få tid til å lage en annen type juleputer også, men det kommer det mer av om jeg rekker! ♥

julepyntet stue skotskrutete puter rustikk KL5A6014

Ønsker deg en vidunderlig førjulstid!

Stor klem ♥

// har du lyst til å se hvordan jeg laget julestrømpene våre finner du innlegget HER

// mer juleinspirasjon finner du samlet HER

 

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...