Julestrømper – homemade Christmas Stockings!

hjemmelaget hvit og gull julestrømpe

Nå har det vært hvitt ute i noen uker, halloween-pynten er for lengst ryddet bort – og julestemningen kommer snikende! Og i blogge-verden er jeg tydeligvis ikke den eneste som så smått begynner å forstå at det ikke er SÅ lenge til jul nå… Bloggen er i utgangspunktet beregnet på “haging” – men det er jo så koselig med litt inspirasjon til hjemmet også, og jeg synes det er herlig å få idèer fra andre til dekor innendørs – så da får jeg prøve å kanskje gi litt videre.. ;o)

hjemmelaget hvit og gull julestrømpe

I fjor begynte jeg så smått å få lyst på hjemmelagede julestrømper – og dermed var jeg en tur på stoffbutikken nå for noen dager siden. Jeg tenkte det passet fint å starte på disse nå før jeg starter med julekort, julegaver etc. Da jeg skulle treffe et par venninner som jeg ikke har sett på evigheter, bestemte jeg meg for å starte med å lage strømper til de isteden. Så nå har jeg laget 2 stk, men ikke laget til min egen lille familie enda – men det er jo lenge til jul! …forholdsvis, iallefall.. ;o)

hjemmelaget hvit og gull julestrømpe Jeg var ikke helt sikker på hvordan jeg ville ha strømpene, så de ble til etterhvert som jeg laget de. Det tok en del tid med broderingen, men jeg synes det er verdt det – da det er nettopp det som gjør de personlige! ;o) Strømpe-mønsteret tegnet jeg på frihånd på matpapir, og klippet etter – mens mønsteret til bokstavene gikk jeg inn på word på pc’n for å få idè til skrift-type, og tegnet etter det jeg fant der. Snoren rundt pelsen er tvinnet av samme garnet som jeg broderte med. Festet et lite hvitt silkebånd som opphengs-hempe i siden på pelsen. hjemmelaget hvit og gull julestrømpe
…og de søte venninnene mine som fikk hver sin strømpe ble SÅ glade – så da var det virkelig verdt jobben! ;o) Jeg hadde også fyllt litt oppi strømpene, blant annet en malt juletrekule med “Jul hos..”+navnet – og årstallet på. hjemmelaget hvit og gull julestrømpe For noen dager siden ankom også pakken jeg hadde bestilt fra yankee candle (fikk litt dilla etter vi var innom en slik butikk i sommer) og denne blir herlig å ha fremme i vinter! Den lille “gryta” er til å ha voks-stearin som lukter i, og når man tenner på telyset under dufter det herlig. Kan også brukes som vanlig duftlampe. Denne butikken har UTROLIG mange herlige duftlys! Synes det er veldig kos med litt lukt i huset, gjerne litt krydderaktig nå på høsten. Prøver å bli flinkere til dette! Favoritten for tiden er “cinnamon and sugar” – mmm…

…så nå gjelder det bare å sette i gang å lage strømper til eget hjem! ;o) Må bare få si HJERTELIG takk for alle hyggelige kommentarer, det er SÅ koselig å få en liten hilsen på bloggen – det lyser virkelig opp i hverdagen!! Håper dere alle har hatt en herlig helg!

12 Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...