Juletrekule m/bilde inni – hvordan lage de selv!

juletrekule med bilde inni trinn for trinn IMG_1974
Velkommen! Jeg håper du har kost deg masse i jula, og hatt tid til å slappe av og bare nyte dagene. Vi har hatt nydelige dager fulle av familie og kos – helt topp! Tusen hjertelig takk for så herlige tilbakemeldinger på årets juletrekule!! ♥ Her kommer som lovet fremgangsmåte på hvordan jeg laget de, slik at du kan lage tilsvarende selv neste år!

juletrekule med bilde inni trinn for trinn IMG_1940
Du trenger decopagelakk, snømaling, glitterlim, hvitt glitter, silkebånd, saks, pensel – og såklart glasskuler. Ja, og bilder da!  Jeg brukte runde flate glasskuler, men her på bildet har jeg lagt frem en pakke med hjerteformede. Du kan bruke akkurat den type kuler du liker best! De jeg har brukt er kjøpt på Panduro.
juletrekule med bilde inni trinn for trinn IMG_1941
Skriv ut bildene du ønsker å bruke inni juletrekulene på vanlig kopiark, og klipp rundt.
juletrekule med bilde inni trinn for trinn IMG_1942
Start med å male decopagelakk på forsiden av hele bildet.
juletrekule med bilde inni trinn for trinn IMG_1943
Snu bildet rundt, og legg det på glasskulen din.
juletrekule med bilde inni trinn for trinn IMG_1944
Deretter maler du med decopagelakk på baksiden av bildet også, og presser da samtidig bildet fast (pga lakken på fremsiden) i glasskulen.
juletrekule med bilde inni trinn for trinn IMG_1946
Når du da snur glasskulen din rundt har du fått bilde “inni” glasskulen!! Ikke bry deg om at det ser matt/ugjennomskinnelig ut når du maler, når lakken tørker blir den gjennomskinnelig igjen.
juletrekule med bilde inni trinn for trinn IMG_1947
Det gjør heller ingenting om du får lakk utenfor bildekanten – dette vil uansett dekkes av snømalingen senere.
juletrekule med bilde inni trinn for trinn IMG_1948
Finn frem snømalingen din (kjøpes på hobbybutikk), og mal over baksiden av bildet. Mal også en del snø rundt kulen, og gjerne litt foran også slik at det blir en mindre åpning hvor man kan se bildet på innsiden. Jeg synes iallefall selv at dette blir mest effektfullt!
juletrekule med bilde inni trinn for trinn IMG_1949
Før snømalingen tørker drysser jeg hvitt glitter over, jeg synes det gir en nydelig effekt – da ser det ut som snø som glitrer i sola!
juletrekule med bilde inni trinn for trinn IMG_1951
Det hvite glitteret har jeg kjøpt på Nille (3pk med ulike farger).
juletrekule med bilde inni trinn for trinn IMG_1953
Deretter har jeg brukt glitterlim til å tegne en kant i overgangen mellom snømalingen og glasset.
juletrekule med bilde inni trinn for trinn IMG_1955
Jeg synes selv det ser litt mer frosta ut da, og overgangen blir penere.
juletrekule med bilde inni trinn for trinn IMG_1956
Da gjenstår det bare å finne frem litt hvitt silkebånd og bytte ut opphengstråden på juletrekula.
juletrekule med bilde inni trinn for trinn IMG_1972
Det var det hele! Jeg har laget juletrekuler med bilde av gutta inni, men du kan bruke akkurat hva du vil. Feks englemotiv? Eller hva med å lage en julegave med flere håndlagede juletrekuler – med bilder av mottakeren med venner eller familie inni? Antagelig en julegave som vil falle i smak! Personlig og unik ♥
juletrekule med bilde inni trinn for trinn IMG_1974
Det var det hele for i dag, jeg håper det var til inspirasjon! ♥ Kjempestas at du tittet innom bloggen min i dag!
Ønsker deg en HERLIG dag!!
Stor klem fra meg til DEG!

10 Comments

 • Tonerose on January 10, 2012

  Hei Eva,

  Åh, det var trist å høre!! Grmfgh!!

  hmmm.. Hva slags decopagelakk brukte du? Jeg printer ut på vanlig kopiark, men min canon ip4200printer, så det er bare vanlig utskrift. Brukte du masse lakk på bildet – over og under? Jeg forsøker å være ganske raskt når jeg pensler på, og forsøker å ha et tynt lag. Det synes jeg gir det beste resultatet. Men jeg vet jeg har brukt noe decopagelakk tidligere som har endret fargen noe, og hvor noe områder ble uskarpt. (gjerne steder hvor det var blitt litt mye lakk). Derfor har jeg nå gått over til å bruke lakk ifra feks panduro, kontra feks europris.

  Det er det eneste jeg ville tenkt på – enten for mye lakk, eller en lakk som desverre ikke fungerer så optimalt som den burde. Ville tro at om det var noe med printeren/blekket/arket så ville du kjent det når utskriften var klar – at den svertet av på fingrene dine?

  Så trist at det ikke ble optimalt resultat!! grmfgh…! jeg håper du prøver igjen, og at det går bedre!! Kjempekoselig at du ble inspirert til å lage egne! Flinke deg, kjempekoselig minner!! :o)

  Stor klem!

 • Eva on January 10, 2012

  Heisann 🙂 disse kulene va kjempe fine. Eg hadde lyst å prøve å lage sånne kuler som et minne fra denne julen selv om julen er over. Men bilde fløt bare utover og blei kjempe stygt etter at det va tørket.. 🙁 tok ut bilde på vanlig kopiark på en blækk printer. Noen tips til hva som kan ha gått gale? Kjempe flott blogg du har 🙂

 • Tonerose on December 30, 2011

  Hei Line,

  Hjertelig takk! hihi, takk snuppa!! ♥

  Ønsker deg en herlig nyttårshelg!

  Stor klem!

 • Tonerose on December 30, 2011

  Hei Marita,

  Hjertelig takk!! ♥

  Tusen takk, og jepp det fikser du fint!! :o)

  Ønsker deg en herlig nyttårshelg!

  Stor klem!

 • Tonerose on December 30, 2011

  Hei Vibecke,

  Bare koselig! ♥ Så moro at du vil lage slike til neste år, og at det er mye annet fra bloggen du har lyst til å prøve deg på! :o)

  Tusen takk for det! Ønkser deg en herlig nyttårshelg! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on December 30, 2011

  Hei Iselin,

  Hihi, så bra du synes det!! :o) Jepp, den listen kjenner jeg godt til!! hihi.

  Takk for det, kjempestas at du synes det!! ♥

  Takk det samme! :o)

  Stor klem!

 • Har en drøm... on December 29, 2011

  Så fint det ble!
  Lurt;)

  Klem Line

 • Marita on December 29, 2011

  Så nydelig og det virker da enkelt nok til at jeg kan klare det. Takk for idè og inspirasjon – du lager såååå mye fint!

 • Vibecke on December 29, 2011

  Tusen takk for trinn for trinn!
  De var kjempe flotte disse kulene, de skal eg prøve til neste år! Veldig masse her inne eg vil prøve til neste år 🙂 Tusen takk for masse inspirasjon 🙂
  Fortsatt god romjul!

 • Iselin on December 29, 2011

  Kjære vene så smart!
  Dette skal eg prøve å huske! Du vet den listen med ting man har lyst å lage blir jo bare lengre og lengre:)
  Kjempe inspirerende blogg du har!!

  Ha en forsatt fin rom-jul!

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...