Kake til Utdrikningslag – svart og lyserosa, med snøring og sebrasko!

IMG_0187 kake til utdrikningslag
Velkommen til ToneroseDesign! ♥ I dag kommer som lovet et bildedryss av kaka jeg laget til utdrikningslaget i helga. Fargene jeg valgte var svart og lyserosa, jeg tenkte det ville passe anledningen! ♥ Alt er spiselig, jeg har laget pynten av marsipan. Kikk deg videre for å lese mer/se flere bilder…

IMG_0216 kake utdrikningslag
Jeg bakte en vanilje-langpannekake, og skjærte den avkjølte kaken i sirkler i ulike størrelser. Jeg laget 3 maler/sirkler av bakepapir, og skjærte til 2stk kakebunner av den største, 2stk av den mellomste, og 1stk av den minste sirkelen. Så stablet jeg største nederst, deretter mellomst, så minst, så mellomst og til slutt den største igjen. Hang du med? hihi. Mellom lagene fylte jeg sjokoladekrem (kaken kom til å bli stående i bilen en stund, så det var greit å ha en litt “safe” kake) Deretter var det bare å sette igang å skjære, for å få fasongen jeg hadde lyst på! ♥ (beklager mangl på bilder underveis!)
IMG_0182
Jeg tenkte det ville være gøy med en litt annerledes fasong på kaka, og ved å skjære kaka “innoversvingt” håpet jeg den ville minne litt om et korsett. Syntes det passet til et utdrikningslag! ♥ Kaken dekte jeg med et lag sjokoladesmørkrem, og deretter trakk jeg den med marsipan jeg hadde farget svart.
IMG_0204
Jeg bruker vanlig marsipan ifra matbutikken (ifra Rema 1000), og farger den med pastafarge. Til den svarte har jeg brukt denne fargen. Bestiller du ifra Kaketoppen så husk kode tonerosedesign – da får du 5% rabatt ♥
IMG_0215
På forhånd laget jeg til en del kakepynt, det er smart å lage det på forhånd da det tar tiiiid. Deler av pynten trenger også litt tid på å tørke/stivne, slik at den vil holde fasongen fint. Feks dette lyserosa  “skiltet”  på bildet over presset jeg ut litt marsipan med en cookie cutter, og lot tørke slik at det blir en del hardere. Da kan jeg fint plassere det stående på kaka! (skriften har jeg malt på med den samme sorte konditorfargen som jeg linket til tidligere)
IMG_0190
Litt svart marsipan rullet jeg til en lang snor, og formet til teksten “Mina” – navnet på den kommende bruden såklart! ♥ Ved å la denne få litt tid på seg til å tørke, kan jeg plassere teksten stående om jeg ønsker det. Jeg kostet forresten teksten med litt lysersa/sølv luster dust, da jeg ikke helt hadde bestemt meg for designet på forhånd – og syntes det passet bedre i fargene enn å ha det svart!
IMG_0212
Ja, skoen såklart! Den må jeg jo kommentere! ♥ Jeg laget en høyhelt sko av marsipan som jeg farget hvit (bruker hvit flytende konditorfarge for å få marsipanen hvit, marsipanen er som kjent ikke akkurat kritthvit…) For å få sebramønsteret skjærte jeg til små biter av svart marsipan, marsipanen plasserte jeg utover den hvite marsipanen – og kjevlet en gang over, slik at den svarte marsipanen ble presset ned i den hvite. Deretter var det bare å skjære ut fasongen på en sko, og la marsipansålen hvile over en passende fasong (jeg pleier å teipe et a4 ark i passende fasong) Deretter rullet jeg en pølse av svart marsipan,  presset den flat på toppen  – og festet den til sålen med litt vann. Støtt godt opp rundt! ♥ Da gjenstod reima foran, denne festet jeg også med litt marsipan, og støttet opp i passende fasong.
IMG_0232
Hang du med? hihi. Spør om du lurer på noe!! ♥
IMG_0223
Andre detajer var hjerter i ulike varianter, et par med bruden og brudgommens navn, noen svarte hjerter laget med en pepperkakeustikker, og noen bittesmå strøssel-hjerter.
IMG_0211
På toppen av kaka plasserte jeg en sirkel av lyserosa marsipan, denne preget jeg et diamantmønster i. Synes det passer supert til en slik type kake! ♥ Jeg bruker en trekantlinjal (haha, det heter GARANTERT det!), og risser nedi linjene med en lite verktøy som minner om et lite pizzahjul (men med ulike hjul å velge blandt, om man feks ønsker slik “søm” som jeg har brukt her) I hvert kryss festet jeg små rosa sukkerperler med litt spiselig lim.
IMG_0193
Foran på kaka laget jeg litt lyserosa “snøring”  – følte det passet perfekt på ei utdrikningslagkake! Små sølvperler fra matbutikken har jeg brukt i hver “ende” på snorene. Ei sløyfe fikk selvfølgelig plass nederst på fatet, som en avslutning på snøringa. ♥
IMG_0202
Det var det hele for i dag, jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! ♥ Utdrikningslaget ble forresten knallbra, og vi storkoste oss masse alle sammen. Mange flotte nye minner, og ikke minst herlig mimring med bruden! ♥ Tusen takk jenter!
Hjertelig takk for at DU tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag, jeg håper dagen din blir MAGISK! ♥ Stor klem!
tonerose underskrift

10 Comments

 • Tonerose on June 6, 2012

  Hei Ellen,

  Snill du er! 🙂 Hjertelig tusen tusen takk!!!

  Jeg håper du har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 6, 2012

  Hei Susi,

  Åh – du er så fantastisk herlig! 🙂 Hjertelig tusen takk for så gode ord!!

  Håper du har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 6, 2012

  Hei A-H,

  Hjertelig takk! hihi, litt her og litt der…? Og prøve og feile! 🙂

  Tusen takk – håper du også har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 6, 2012

  Hei Lykkelinn,

  Hihi, søta!! Hjertelig takk!! Takk det samme – jeg storkoste meg!! Jepp – håper det, ville vært kos! 🙂

  Håper du har en super dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 6, 2012

  Hei Lorgen Design,

  Hjertelig takk for det! Hihi, så søt du er – hjertelig takk for så gode ord!! :o)

  Stor klem!

 • Ellen on June 6, 2012

  Helt Utrolig!! Du er en mester i dette! Har aldri sett sååå flotte kaker før! Du burde vinne mesterskap i dette!!! Klem Ellen.

 • Hold da op!! Har aldrig set så flot en kage før, du da helt vildt dygtigt.

  Ha´en skøn dag

  Knus Susi

 • A-H on June 4, 2012

  Knallstilig:) Hvordan kommer du på alt 🙂

  Ha en flott dag:)

 • Lykkelinn on June 4, 2012

  Fantastisk kake, som smakte like godt som den ser ut! Tror det var mange imponerte gjester, jeg er i hvert fall helt himmelfallen over hva du får til!

  Takk for hyggelig dag, håper vi får snakket mer sammen i bryllupet!

 • Lorgen Design on June 4, 2012

  En fantastisk flott kake! For en gave til bruden 🙂 Jeg bøyer meg i støvet – dette var imponerende arbeid!

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...