Kakebord / Dessertbord Barnedåp – Inspirasjon i mosegrønt og lyseblått ♥

Velkommen!

IMG_4943
Da var det tid for litt lyseblått og mosegrønt knask!
IMG_4911
Jeg leverte kake til barnedåp forrige søndag ( klikk på HER om du vil lese om den), men jeg hadde også med diverse annet til kakebordet. Fargekoordinert må vite! hihi.
 IMG_4929
Jeg fikk vite om dåpen god tid i forveien, og fikk forholdsvis tidlig se invitasjonene og vite fargevalget.
IMG_5015 IMG_5016
Dermed designet jeg litt trykksaker, deriblant noen små stripete bodyer med den lyseblå og grønne fargen. Synes det ble til et supersøtt banner! ♥ Jeg printet de ut i A5 størrelse (to stk pr A4 ark), og festet de til snor ved å bruke små klesklyper.
…små bodyene henger på snora såklart!
 IMG_5045
Jeg laget de såpass store fordi navnet hans er så kort, om du ønsker å skrive GRATULERER el kan du såklart fint ha de en del mindre. Blir nusselig uansett størrelse! Legger ut bodyen jeg laget om noen vil lage slikt banner selv, klikk på bildet så blir det større. Lagre deretter bildet, eller kopier det, og åpne det/lim det inn i feks Word. Juster bodyen i rett størrelse, og legg til ønsket bokstav.
onesie stripete heins dåp uten tekst  onesie hvit gjennomsiktig bakgrunn
Om du heller vil bruke mønsterark/scrapbooking kartong, kan du bruke denne som mal ved å printe ut en og klippe ut. Deretter tegner du rundt/klipper ut direkte fra mønsterarket ditt.
IMG_4972 IMG_4949
Til alle merkelappene brukte jeg samme stripene som jeg brukte på bodyene, synes det er gir en stilig effekt å bruke det samme mønsteret flere steder. Blå mintsjokolade, lyseblå store nonstop og blå nonstop i glasskrukker med hvitt silkebånd rundt – og en liten merkelapp foran.
IMG_4967 IMG_4953
All den søte blå sjokoladen her er fra Europris, for de som lurer på det! ♥
IMG_4963 IMG_4965
Cupcakes er såklart et must! Jeg laget sjokolademuffins med sjokoladekrem, og pyntet de med marsipan. Marsipanpynten laget jeg klar på forhånd, og dermed tar det ikke så lang tid å lage de når pynten allerede er ferdig. Det ble hvite “lokk”, og ulike lyseblå babymotiver som pynt.
IMG_4956
Cupcakewrapperne laget jeg i samme farge som det grønne på invitasjonene deres, og hadde teksten “Hein 11.09.11” og “Barnedåp” på de, samt et par cala liljer – samme som ble brukt i invitasjonene. Om noen lurer på hvordan jeg lager cupcakewrappere så er det bare å si ifra, så kan jeg sikkert lage et eget innlegg om dette! ♥
IMG_4982
Jeg smeltet litt sjokolade og farget mosegrønn, og laget noen sjokoladepinner og noen små sjokolade-pakker. Sjokolade kan man aldri få nok av! hihi.
IMG_4942
Disse BARNESNACKS og POPCORN eskene brettet jeg av grov kartong, og festet deretter samme type merkelapp som jeg hadde laget til glasskrukkene på de. Popcorn er et supert tips om du skal ordne istand selskap – en stor hit blant store og små! Alltid deilig med litt salt, det blir gjerne veldig mye søtt.
IMG_4991
Å ha popcorn i slike små beger er perfekt, små barn kan bære det med seg rundt uten at det blir popcorn overalt – og veldig praktisk for vokse å ta med seg et beger ved siden av et kakestykke. …også er det jo supersøtt også da! hihi.
IMG_4989 IMG_4985
I BARNESNACKS begrene fyllte jeg Cheerios (frokostblanding) som de aller minste barna kunne få, det pleier å falle veldig i smak! ♥
IMG_5020 IMG_5021
Jeg fylte også noen glasskrukker med grønne druer – det passet jo perfekt i fargetemaet! Også er det veldig godt med litt frukt, druer er alltid knask. Ved siden av er en krukke med vaniljekjeks jeg laget i ole brumm- og tigerguttfasonger, etter ønske fra dåpsbarnets mamma.
IMG_5006
Noen bilder av sjokoladepinnene jeg laget – jeg farget som sagt hvit sjokolade mosegrønn, og penslet sjokoladeformene mine med den grønne sjokoladen. Deretter fylte jeg de med melkesjokolade, og etter de hadde stivnet malte jeg på med lyseblå farge inni bokstavene og føttene. Hjertesjokoladene fikk små lyseblå sløyfer på for å gjøre de litt nusseligere og passende til barnedåp ♥
IMG_5010 IMG_5017
De små lyseblå bøttene er fra Nille om noen lurer på det.
IMG_4996
Ja, og noen minicupcakes måtte såklart til! Disse er akkurat like som de vanlige cupcakes’ne – men i mye mindre utgave! En munnfull, rett og slett. Kjempedeilig om man har lyst på mer, men egentlig ikke orker…! hihi. Disse sjokolademuffinsene med masse sjokoladekrem er rimelig mektige, og dermed er det perfekt å lage noen munnfuller/minimuffins også, så blir det ikke SÅ mektig om man vil forsyne seg flere ganger.
IMG_4998 IMG_5003
Til minicupcakes’ne laget jeg små cupcake toppers i papir, også MÅTTE jeg jo lage mini-mini-mini cupcake wrappere også! hihi. De er akkurat like som wrapperne som jeg laget til de vanlige muffinsene, , men hvit bakgrunn og grønn tekst istedenfor omvendt. Også såklart LITT mindre!!
IMG_5029 IMG_5025
Det var det hele!
Jeg knipset raskt bildene før jeg leverte alt sammen (mhmmmm, hadde vært greit å hatt tid til å stryke bakgrunnen ja…! hihi)  Jeg tenkte nemlig det kunne være gøy for dere å se, og muligens kanskje få litt inspirasjon! Avslutter med et bilde jeg tok med mobilen da jeg leverte det, slik ble kjøkkenbenken seende ut etter de satt frem alt:
bilde
Tusen takk for at du tittet innom bloggen min! Jeg håper du har en HERLIG lørdag!!
Stor klem fra meg til deg!

13 Comments

 • Maria on December 18, 2011

  tusen takk for svar her 😀 har helt glemt å takke!

 • Tonerose on November 18, 2011

  Hei Maria,

  Sjokoladen farger jeg med pulverfarge. Jeg bruker gjerne candy melts istedenfor vanlig hvit sjokolade – det tørker/stivner så mye raskere! Det kommer litt an på hva jg lager. Jeg smelter i vannbad, og når sjokoladen er flytende har jeg oppi pulverfargen. (fåes kjøpt på spesialkakebutikker, mener feks cacas har fått inn en del nå)

  Sjokoladeformene har jeg kjøpt på mange ulike steder, ebay, thecakedecoratingcompany etc..! :o) Hvilken av de tenkte du på? Tror de har fått inn noe på feks cacas også! Også om du feks vil lage små hjertesjokolader kan du fint bruke isbitformer etc også…! :o) kommer an på hva du vil lage!

  Stoooor klem!!

 • Maria on November 18, 2011

  Hvordan har du farget sjokoladen grønn, og med hva? Jeg vil veldig gjerne ha link til former til sjokoladen 🙂

 • Tonerose on September 20, 2011

  Hei Maria,

  Skal se om jeg ikke får laget et innlegg om wrappere etc! …og samtidig legge ut mal! Når er dåpen?? :o)

  Jeg bruker bare vanlig marsipan fra matbutikken, pleier bruke Landlord sin – fra Rema. Her har jeg farget marsipanen med både hvit og blå konditorfarge, men ikke sånn farge man kjøper på matbutikken. Jeg har brukt paste-farge, det kan du kjøpe på cacas i oslo, en del nettbutikker, og en del jernia-forretninger, traktøren etc har litt utvalg. :o)

  Spent på å høre hva du planlegger!

  klem!

 • Maria on September 20, 2011

  hadde vært superkjekt om du lagde et innlegg om hvordan du lager cupcakewrapperne og popcornboksene! Vet du om noen sider der man kan laste ned en mal til det?
  Også lurte jeg på, hvilken type marsipan er det du har brukt her? Og hvordan fikk du den blå?:)

  Nå ble det veldig mange spørsmål her, men har barnedåp snart og er LITT seint ute med ting. hehe 🙂 Tusen millioner takk for svar, på forhånd!

 • Tonerose on September 18, 2011

  Hei Linn,

  Åh, så nusselig det hørtes ut!! Helt herlig! :o) Ei litta prinsesse må vite!!

  hihi, Daniel er født i januar, så jeg har såvidt begynt å tenke på 1årsfeiringen hans allerede…! Jeg kommer gjerne med tips til jentebabybursdag såklart!

  Åh, supernusselig med puter ja! Jeg har så sansen for glasskrukker med godteri i, synes det blir så lekkert, og fristende! :o) Puter er jo helt knall når man tenker lyserosa, de har jo marshmellows etc også i rosa. Og nonstop etc såklart. Hmm, titter litt neste gang jeg er på butikken!

  Selv har jeg såvidt begynt å idèmyldre litt rundt tanken om å ha vintertema med massevis av snøkrystaller, hvitt, sølv, lyseblått og kanskje bittelitt mørk mørk rødt.. Nå passer jo det veldig godt til gutt da, men snøkrystaller og lyserosa er jo også helt nydelig!! :o) Kanskje med en iskrembar med hjemmelaget iskrem (ønsker meg kitchenaid-bollen!) Strøssel i iskremglass, små snøkrystaller, kokos etc.. Og varm kakao, marshmellows og krem! hihi. ja, og såklart kaker etc da…! :o) hmm. Bare såvidt begynt å idèmyldre litt! Det er lov å drømme, og til ettårsdagen er han jo så liten at det spiller EGENTLIG ikke så stor rolle for han – så da er det bare å gjøre akkurat hva man selv vil! hihi.

  Winter ONEderland! ♥

  Men jeg tenker litt på tips til jentebarnebursdag såklart! Selv har jeg jo litt små-dilla på cupcakes da, da har man alle muligheter når det gjelder innhold/smak, samt at de er forholdsvis raske og lage – og du kan designe dine egne lekre wrappere som matcher alt annet! :o)

  Stor klem!

 • Anonymous on September 18, 2011

  Å så fint d ble…. alt sammen, kaka og alt matcher så fint… lekkert… må gjerne komme med tips og ideer til 1 års jentebursdag… ;0) regner med at noe blir å bruke fra dåpen, f eks en vimpelrekke i smårutet rosa, med hvite bokstav strykemerer på.. Til dåpen hadde vi lys rosa prikkete servietter og konvaller i “lys rosa prinsesse kroner blomsterpotter”… slutten av januar som bursdagen er da.. hadde også rosa og hvite godis “puter” på kakebordet… tar gjerne imot litt tips angående rosa godis, og hva annet som gjør seg på kakebordet.
  Blir så inspirert av dine lekre kreasjoner altså..

  Hilsen Linn Sarpsborg

 • Tonerose on September 18, 2011

  Hei Kari,

  Tusen takk! ♥

  Har jo “pratet” med deg nå, men tenkte jeg kunne svare her inne også – i tilfelle noen andre også lurer! :o)

  Nei, det er ikke marsipan-former, men kjærlighetformer! Dvs harde plastformer, man kan både bruke de som er til sjokolade og de som er til hard candy/sukkertøy. De heter Lollipop molds, og jeg har kjøpt de fleste mine på utenlandske nettsteder. :o) På ebay etc er det massevis å velge mellom!

  Om noen lurer på link på noe er det bare å spørre såklart! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on September 18, 2011

  Hei Tigertina,

  Hihi, så søt du er!!!! Tusen takk for det! :o) Du må bare spørre om det skulle være noe, hihi! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on September 18, 2011

  Hei Silje,

  Hjertelig takk snille deg!! :o) Håper du har en HERLIG søndag!!

  Stor klem fra meg!

 • Roka Design on September 18, 2011

  Utrolig vakkert:)

  Disse formene du bruker til sjokoladen…er det slike man bruker til marsipan det?

  Ha en fin søndag:)
  Klem fra Kari

 • Tigertina on September 18, 2011

  Ufattelig flott! Jeg leser hva du gjør, men forstår likeve ikke hvordan du får det så utrolig stilig! Fantastisk! 😀

 • silje-sin on September 17, 2011

  Så flink du er!! Skikkelig gjennomført! Ønsker deg en fortsatt fin helg:) klem fra silje.

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...