Kakebord i Cars/Biler – stil! Lukas 2 år.

Da var det på tide med et innlegg med bilder fra kakebordet jeg laget til Lukas sin bursdagsfeiring. Tenk at han alt er blitt 2 år!! Som jeg skreiv i forrige innlegg, MÅTTE det jo bli Biler som tema – han ELSKER å leike med alt av biler. Det falt uten tvil veldig i smak hos lille pøbelen vår! ♥
IMG_4042_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Til bursdagskake valgte jeg å lage vaniljekake, den er mild og fin og de fleste liker den! Jeg fylte og dekket den med sjokoladekrem, og deretter trakk jeg den med et lag marsipan.
IMG_3817_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Som vanlig får jeg masse hjelp på kjøkkenet ♥
IMG_3796     IMG_3824
Jeg laget som sagt vaniljekake, og halve røra farget jeg svart – og resten hvit. I den svarte røra hadde jeg også oppi en pakke med knust oreo-kjeks; det er populært her i familien! Ved å ha svart og hvit røre annenhver innover, og annenhver over hverandre når man fyller og stabler kaka etter den er stekt – får man rutemønster når man skjærer i den. Og hva passer vel bedre til en racerbilkake?? hihi.
IMG_3981_cars_bursdag_barnebursdag_kake     IMG_3975_cars_bursdag_barnebursdag_kake
Desverre ingen flere underveis-bilder denne gangen, men jeg laget klar mye av kakepynte på forhånd for å spare tid rett før selskapet. Da er det alltid tusen ting som skal ordnes, også tar det nok tid å dekke kaken og sette på pynten også! Men her er iallefall noen bilder av den ferdige kaka!
  IMG_3988_cars_bursdag_barnebursdag_kake
Noe av pynten er det viktig å lage litt tid i forveien, slik at det får tid på seg til å stivne! Som feks 2-tallet, skiltene, bannerne etc. Jeg synes det er fint å få litt høyde og struktur, at ikke alt bare er flatt oppå kaka. Alt er spiselig, med unntak av cocktailpinnene/tannpirkerne og noe tynn ståltråd til stjernene.
cars cake_cars_bursdag_barnebursdag_kake     bilkake _cars_bursdag_barnebursdag_kake
Lukas måtte jo ha et par lys på kaka, dermed bestemte jeg meg for å lage noen kjegler av marsipan som lysene kunne få stå i. De gule og oransjeprikkete lysene har jeg kjøpt på Søstrene Grene.
IMG_3982_cars_bursdag_barnebursdag_kake
Bilene, kjeglene, steinene, bensinpumpa, trekket til kaka og kakefatet er laget av marsipan – mens de små stjernene, skiltene, bannerne og 2-tallet laget jeg av sukkerpasta.
IMG_3983_cars_bursdag_barnebursdag_kake  IMG_3987_cars_bursdag_barnebursdag_kake
Det var veldig enkelt å velge hvilke biler jeg skulle lage, Lukas har nemlig Bill/Mater som favoritt! Også Lynet /Lightning McQueen såklart!
lightning mcqueen cake_cars_bursdag_barnebursdag_kake
Skiltene, og reklamen på panseret til McQueen printet jeg ut med spiselig blekk på sukkerark. Detaljene ellers malte jeg på med konditorfarge. 2-tallet laget jeg av sukkerpasta, og strødde spiselig glitter over det hele. Har visst ikke fått tatt noe ok bilde av det, men det glitret skikkelig!
IMG_3901_cars_bursdag_barnebursdag_kake      IMG_3893_cars_bursdag_barnebursdag_kake
For å lage steinene farget jeg marsipan grå, men jeg knadde den ikke skikkelig jevn – og etter å ha laget fasongen på de sprayet jeg de lett med svart fargespray.
biler kake_cars_bursdag_barnebursdag_kake     cars kake_cars_bursdag_barnebursdag_kake
Kakefatet dekket jeg med marsipan som jeg farget rød, og mønsteret (stripene) laget jeg ved å bruke en prege-matte.
barnebursdag_cars_bursdag_barnebursdag_kake
Lukas var STORFORNØYD med kaka, det var vell verdt all jobben!!
bursdagskake gutt_cars_bursdag_barnebursdag_kake
Slik så forresten kaka ut inni, jeg burde jo tatt et bilde hvor jeg hadde skjært den rett – men men! Synes det er en koselig overraskelse når man kutter i kaka, at det ikke “bare” er en helt vanlig rund kake. : o)
2011_08_13_117_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
…og så over til resten av kakebordet! Jeg holdt fargene mest mulig i svart, rødt og hvitt – i tråd med Bilertemaet. Jeg hadde ingen svart duk, så jeg brukte svart stoff isteden. Banneret laget jeg på pc’n, om du vil lese mer om dette eller få malen for å lage selv, så klikk HER.
IMG_3989_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord  IMG_3915_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Alle glasskrukkene festet jeg svart silkebånd rundt, og merkelappen laget jeg røde og hvite. Jeg laget franske makroner med sjokoladefyll – og farget de såklart røde for å matche! Det samme gjelder stjernene, her har jeg laget vaniljekjeks/sukkerkaker i stjernefasong, og festet et lag med marsipan på de – som jeg farget rød og svart.
IMG_3920_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord    IMG_3921_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Jeg laget noen sjokoladepinner, og festet spiselig bilder på de. De var stas ja!! (Lukas har plutselig oppdaget sjokolade, hihi) Sjokoladesmåkaker måtte jo til – disse er supergode med melkesjokolade, kokesjokolade og valnøtter. M-m-mmm!
IMG_3925_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord IMG_3926_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Jeg ordnet litt ulik snacks også, ikke bare kaker. Her er søt lakris (panda-lakris)
IMG_3931_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord     IMG_3923_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Oreo-kjeks og Marianne. (Mintdrops med sjokolade inni) Synes de passa så godt i biler-stilen!
IMG_3935_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord IMG_3929_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Marshmellows i glasskrukke.
IMG_3933_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord    IMG_3932_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Jeg bakte kanelsnurrer, da ikke alle er like glade i kaker – men heller foretrekker gjærbakst! Tror dere ikke forresten at jeg for en stund siden prøvde ut en ny oppskrift, og ene søstra mi kom på besøk like etterpå – hvorpå hun litt fortumla utbrøt – “ åh, øh, ehh…  har du prøvd en ny oppskrift?” hihi, hun syntes de jeg lagde før var bedre ja!! Nedless to say, jeg har holdt meg til å lage de sånn jeg pleier ♥
IMG_3944_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord  IMG_3943_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Noen Biler-kakekjeks måtte til! Disse var en STOR hit blant de yngste! Jeg bakte vaniljekjeks, presset de ut med en sirkel-pepperkakeform, og festet bilmotiv på de – printet ut på spiselig papir med spiselig blekk.
  IMG_3947_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord    IMG_3960_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Man kan vel ikke ha barnebursdag uten gele eller sjokoladepudding?? (vi hadde forresten pølser og lompe også ja, hihi) Laget sjokoladepudding i en tog-form, da Lukas er veldig begeistra for tog. Nope, jeg har ingen bil-form!
IMG_3953_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord    IMG_3952_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Jeg var en tur i hagen og plukket inn litt rips og solbær (omsider har buskene jeg plantet begynt å komme med en del bær, jippi!) – jeg tenkte det kunne være friskt og godt sammen med vaniljesaus. Også passet det jo SÅ godt i fargene til temaet! hihi.
IMG_3954_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Vaniljesausen helte jeg på en glassflaske med kork/lokk, denne er kjøpt på Kremmerhuset og er egentlig beregnet til å ha på badet/vaskerommet med tøymykner oppi…! (JA, den er helt ny ja!)
IMG_3955_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord  IMG_3956_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Friskt og godt med oppkuttet vannmelon – rødt, såklart!
IMG_4010_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord     IMG_3946_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Popcorn i pappbegre, alltid en slager! Jeg laget nougatcrisp som jeg hadde i mini-muffinsformer – jeg synes nougatcrisp er så utrolig godt!!
IMG_4004_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord    IMG_4006_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Jeg laget vaniljecupcakes, fylte de med friske bær fra hagen, og toppet de med vaniljekrem. Som pynt hadde jeg marsipanpynt som jeg laget klar i forveien – “lokk” av svart marsipan, røde biler med svarte hjul, og gule stjerner. Om du har lyst til å lage slike cupcakes selv kan du klikke HER for bilde til å lage racerbil-cupcakeswrappere – slike som jeg har laget.
 IMG_4021_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Det var det hele!
 IMG_4027_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Jeg håper du har hengt med hele veien, det ble visst et rimelig langt innlegg detta her..!
IMG_4074_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Bursdagsfeiringene var kjempekos, og Lukas storkoste seg massevis!! På mandag morgen åpnet han kjøleskapsdøren (som han ofte gjør, og bare står og ser inn) – og utbrøt “å nei, å nei, å nei! Mamma! å nei å nei å nei!!” Gutten så passe fortvila/fortumla ut da jeg kom, stod og rista på hodet og pekte inn i kjølskapet. Da hadde han oppdaga at bilkaka var BORTE! thi-hi. Søte lille gutten vår. Bursdagsfeiring hadde nok gitt inntrykk ja!
 IMG_4017_cars_bursdag_barnebursdag_kakebord_dessertbord
Tusen takk for at du tittet innom bloggen min, jeg håper du fant noe som kunne være til inspirasjon! Bare spør om det er noe du lurer på, legg igjen en kommentarer eller send en email! ♥ Jeg ønsker deg en HERLIG dag!!

23 Comments

 • Frode Breimo on January 4, 2013

  Hvor har du fått tak i de flotte glasskrukkene? Jeg har vært på jakt etter sånne 🙂

  • Tonerose on January 4, 2013

   Hei Frode,

   Disse har jeg fått tak i flere steder, bla: Nille (!), Kremmerhuset, Candle Art, noen er også egentlig lysestaker eller vaser, og noen er kommer med godteri/drops inni. Håper dette var til hjelp! =)

 • Tonerose on March 19, 2012

  Hei Anita,

  Hjertelig takk for det!! :o) Hmmm.. nå er dette lenge siden – så det var denna hukommelsen da! men tipper jeg har brukt favorittkremen – den finner du oppskrift på her: http://itoneroseshage.blogspot.com/2012/01/min-favoritt-cupcakes-med-sjokoladekrem.html

  Håper du har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on March 19, 2012

  Hei Malene,

  Oj – nå oppdaga jeg denna kommentaren! Om jeg ikke svarer på tidligere innlegg må du bare legge igjen en kommentar på det nyeste innlegget og spørre der – der pleier jeg alltid å sjekke når jeg legger ut nytt innlegg, og forsøker da å svare med en gang! Lengre “bak” i innleggene hender det at noen kommentarer går meg hus forbi!

  Håper du ikke har testet ut forma enda – plast”dingsen” skal IKKE sitte i forma under steiking! Eller, dvs det har iallefall ikke jeg gjort! Jeg har bare hatt den i mens jeg heller i røra, og raskt smetti den opp når jeg er ferdig. Det blander seg så og si ikke sammen da, det fungerer veldig fint! :o) så steker du bare på vanlgi måte, dvs uten noe inni! :o)

  Så gøy at du ble inspirert til å kjøpe forma, jeg synes det er en herlig detalj å skjære inn i kaka – og så oppdager du noe slikt! :o) Jepp, har forsøkt å lage slike regnbuemuffins tidligere – de har jeg tydeligvis helt glemt å blogge! :o)

  Når jeg har oreokjeks i pleier jeg bare å kutte de i biter med kniv. Dvs med fyllet og alt! :o) Liker beste selv at det er litt biter, dvs ikke helt knust! :o)

  Kos deg masse med baking, og hjertelig takk for så gode ord søta!!

  Stor klem!

 • Anonymous on March 19, 2012

  Hei igjen!
  Så nå at du har skrevet tidligere at du har brukt en sjokoladekrem 🙂 har du en oppskrift?????

  Hilsen ivrig 🙂
  Anita

 • Anonymous on March 19, 2012

  Hei!
  For en fantastisk Lynet kake! Ble kjempe inspirert, men lurte på en ting vedr.kaken….det ser ut på bildet som du har noe sjokoladekrem mellom lagene? Har du brukt noen glasur?

  Hilsen Anita

 • Anonymous on March 8, 2012

  HJELP – hva er galt?? Prøver å lage vaniljekake med oppskrift over. men har ikke mandel og vanilje extrakt, har brukt essens fra matbutikken. Tror du det har noe å si? Det sto ikke når vannet skulle oppi røra, men jeg tok det bare oppi.. prøvde å lese andre oppskrifter på vaniljekake og det virket ikke som noe hokkus pokkus akkurat, bare å mikse alt i hop og steke..

  Men den steker og steker, og blir jo ikke stekt.. er det noe galt med ovnen min plutselig??! den kjennes jo varm ut den å..hehe.. har prøvd å guffe opp tempen nå da, se om det har noen effekt..

 • Anonymous on March 8, 2012

  Du er jo bare heeeelt rå på kakebaking! Alt er gjennomført til hver minste detlaj!

  Ble inspirert til å kjøpe meg en sånn form for å få rutemønster inni kaka, så den kom i posten igår! har ikke lest eller studert den så nøye enda.. men skal den plastdingsen som skiller “fargene”/røra fra hverandre være på under steking? den må vel det, ellers sklir vel bare lagene inni hverandre? Så regner med den tåler steking? :p vet ikke om det er plast, men såg sånn ut :p for lager man “regnbuekake” kan man jo ta lag oppåhverandre, men det her blir jo ikke helt det samme..

  Lurte også på hva du gjør når du har oreo kjeks i? kjører du de i noe blender eller noe først? og du bruker hele kjeksen? med fyllet også ja ? Hadde vært artig å prøve med kjeks!

  Hilsen Malene

 • Saras kake kreasjoner.. on March 7, 2012

  Tusen takk for svar;))
  Ja, nå har jeg fått meg en blogg også… ikke like flink som deg til å oppdatere den så ofte… men fått et nytt design på siden… Har du kommet deg på siden Kaker nær deg på facebook?? Det er en landsomfattende kakeside/gruppe på facebook hvor alle kan dele sine kakebilder og så mye mer… Du er hjertelig velkommen om du ikke allerede er der da;)) Kanskje vi har snakket sammen der allerede… Klemmer.
  her har du en link…

  https://www.facebook.com/groups/215548471869790/

 • Tonerose on February 14, 2012

  Hei Anonym,

  Jeg svarer her også jeg – selv om jeg svarte deg på mail, i tilfelle det er flere som lurer på det samme. :o)

  Tusen takk for så gode ord!! ♥

  Jeg leita OVERALT etter former da jeg skulle lage denne kaka, det er jo NOE enklere når man iallfall har et utgangspunkt.. :o) Endte opp med å kjøpe noen leikesett på Toys R Us, hvor man kan bygge/lage/støpe sine egne bilder av leire eller en “magisk” sand. Disse brukte jeg som et utganspunkt, også bygde/modelerte jeg deretter resten – krana på bill etc for hånd. Men det hjalp VELDIG å ha et utgangspunkt, så det anbefales absolutt! :o)

  Ja, jeg har spiselig blekk og egen printer som jeg bruker til dette. Jeg har ikke pleid å ta på meg bestillinger av spisleig utskrift, men tror det er ganske mange kakebakere som gjør det. Prøv å google “spiselig bilde” så dukker det antagelig opp mange! …evt får du si ifra til meg om du ikke finner noen! :o)

  Hjertelig takk!! :o) Jeg håper dette var til hjelp – ellers får du spørre igjen så skal jeg forsøke å svare så godt jeg kan. Kos deg med kakpyntlaging!

  Stor klem!

 • Anonymous on February 13, 2012

  Hei!

  Lurer på hvordan du laget bilene, jeg. På frihånd, eller brukte du former? Og disse skiltene på kaka som du har printet ut, jeg antar at du har egen printer med spiselige farger. Tar du da på deg bestiliinger? 🙂

  Du er kanonflink! 🙂

 • Tonerose on February 7, 2012

  Hei Anja,

  Tusen takk for det! :o)

   113g smor
   450g sukker
   437g mel
   1ts salt
   3ts bakepulver
   3,3dl iskaldt vann
   4 piskede eggehviter
   1/2ts vanilje extract
   1/4ts mandel extract

  Visp eggehvitene. I annen bolle ror smor og sukker hvitt. Bland det torre for seg. Ror sammen smor og sukker med vanilje extracten og mandel extracten. Ror så inn det torre. Avslutt med å forsiktig rore inn de piskede eggehvitene. Fordel i to 20cm former, og stek i forvarmet ovn 175grader i ca 30minutter. Bland gjerne inn for eksempel en pakke oreokjeks!

  Jeg stekte kakebunnene, og deretter skjærte jeg til sirkler inni hverandre som jeg stablet annenhver farge innover, og og oppover. Jeg har nå kjøpt meg egen form til dette, men har både skjært til, og brukt rutete form. Det er definitivt raskere/enklere med form!!Også holder kaka seg mer stabil. :o)

  Spør igjen om dette var uklart!

  Stor klem!

 • Anonymous on February 6, 2012

  At det er mulig å være såå flink 😀 Skulle ønske jeg bare var halvparten så kreativ.
  Har du oppskrift på den vaniljekaken, og hvordan får du den så fint fordelt med to farger??

  Hilsen Anja

 • Tonerose on February 4, 2012

  Hei Vibeke,

  Hjertelig takk for det!! hihi, herlige femåringen din!! Jepp, nå er det bare å sette av kveldene fremover…! hihi. Kos deg med planleggingen av biler-bursdag! :o)

  Stor klem!

 • Anonymous on February 4, 2012

  Wow, har rett og slett ikke ord. Helt fantastisk og super flott:)) vår fem åring ble helt i hundre. Får legge meg i hardtrening.

  Mvh Vibeke

 • Tonerose on December 8, 2011

  Hei Sara,

  Hjertelig takk for det, så koselig å høre!! ♥ Jepp, jeg har omsider fått meg facebookside – Tonerose Design.

  Åh, så spennende! Jepp, jeg vil gjerne titte innom der – gleder meg til å se!!

  Kjempekosleig at du fant veien inn hit – jeg håper du får en HERLIG dag!!

  Stor klem!

 • Anonymous on December 7, 2011

  Hei så flott side du har;))
  jeg er en hobbybaker selv som liker både scrapbooking og kakekunst..

  Utrolig mye inspirasjon å hente på siden din for andre;)

  Har du en Facebook kakeside??
  send meg gjerne linken…
  Og hvis du vil så besøk meg på
  Sara Kakebaker Syversen på facebook;)

 • Tonerose on September 4, 2011

  Hei Marit,

  Hjertelig tusen takk for det!! ♥

  Så søt du er, tusen tusen takk. Varmende ord!

  Åh, så gøy – moro at du likte kaka så godt!! Har du en emailadresse? :o)

  Stor klem fra Tone!
  (itoneroseshage@gmail.com)

 • Marit Wolden on September 3, 2011

  Hei der…Milde måne så talentfull du er!Helt utrolig flott å se på…At det går ann å være så flink!!

  Tar av meg hatten for deg…

  Er det slik at man kan bestille en slik Cars kake fra deg?
  Hvis du bor i nærheten og vil såklart.Bor i Asker jeg værtfall.
  Hadde jeg vært like flink skulle jeg prøvd meg..Men velger å starte i det små:)

  Marit..

 • Tonerose on September 2, 2011

  Hei Linn!

  Beklager sent svar!! Hjertelig takk for det! ♥

  Det er ca halvannen time herfra, så det er ikke uoverkommelig :o) Ja, skjønner deg såå godt – og neida, jeg har IKKE så smått begynt å tenke på bursdagen til Daniel. Nope. Overhodet ikke. Hihi!

  Er jo kos å planlegge, og da er det bare topp å begynne tidlig!

  De svarte popcornboksene til bursdagen til Lukas kjøpte jeg på en hobbybutikk på strømmen – men de til dåpen til Daniel laget jeg selv. :o) Si ifra om du vil ha mal!

  Stor klem!

 • Tonerose on September 2, 2011

  Hei Lille meg!

  Sååå koselig! :o) Tusen takk for det! Superkoselig at du syntes bloggen er inspirerende, moro at du lagrer ideene mine. ♥

  Gleder meg til å høre om hva du ordner istand! :o)

  Stor klem!

 • Anonymous on August 24, 2011

  Kan ikke fatte at d går ann jeg, noe så lekkert…. for en oppfinnsomhet og øye for detaljer… takk for at du svarte meg under dåpsbilde innlegget… jeg bor i Sarpsborg, hvor bor du? tenkte egentlig ikke på no spesielt for øyeblikket, men har en liten terte som fyller 1 år, riktignok 1/2 år til, men man må planlegge i god tid ser jeg hvis man skal få på plass detaljene ;0) Skal få satt meg ned å lest hele bloggen din orntlig, så virkelig fristende ut med dem sjokoladepinnene, d er nok en stor hit hos barna… og alt d andre også da… kjøper du dem popcorn boksene no sted eller lager du dem selv el?

  Hilsen Linn

 • Lille meg on August 24, 2011

  Å du hendelse – kor flink du er!!! Eg blir helt svett av innlegget ditt 😀 og så blir eg sjølvsagt også megainspirert!!! Lagrer idèene for å kanskje få gjort noke lignende sjølv til en bursdag!! Tusen tusen takk for masse inspirasjon og tips og for en flott blogg 🙂

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...