Kakebord, sjørøverstil! {Bildedryss}

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver kakebord sjørøverstil IMG_5698

Velkommen til ToneroseDesign ♥ I dag kommer et bildedryss av kakebordet jeg laget da vi hadde sjørøverbursdag for Lukas – sjørøverbursdag anbefales på det varmeste! Det var knallsuksess her i huset, og det aller beste ved bursdagen var at samtlige (!) gjester hadde kledd seg så ut, og levde seg inn i det hele. SUPERGØY, for både store og små! Klikk deg videre for å se flere bilder av kakebordet/lese mer…

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5778Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5966

Fargepaletten for kakebordet ble svart og hvitt, med innslag av rødt. Ja, og såklart både gull og sølv! Er det sjørøver, så må det være litt skatter! hihi.

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5700

Jeg brukte svart bomullstoff ifra stoff og stil som duk, tenkte det var greit med svart bakgrunn! På veggen bak kakebordet har jeg hengt opp svart gavepapir med hvite prikker på – syntes det passet perfekt til sjørøverfesten! Pakkepapiret har jeg kjøpt på Ica Stormarked for en stund siden. Vi bestemte oss for sjørøverbursdag for lenge siden, dermed var det massevis av tid for meg til å holde øynene åpne etter ting jeg tenkte kunne passe perfekt! hihi.

IMG_5714

Cupcakewrapperne har jeg laget ved å ta bilde av sjørøverflaskepostinvitasjonene jeg laget sammen med gutta for en stund siden. Disse kan du se her, om du har lyst! Trinn-for-trinn hvordan lage slike selv finner du her.  “skattekartene” ble den perfekte bakgrunnen til wrapperne, jeg tenkte det ville være gøy å bruke disse her også. Samme bildet brukte jeg til de små skiltene oppi cupcakene. Cupcakene er forresten sjokoladecupcakes. Kremen har jeg sprayet lett med Bronze spray ifra pme, det er ikke så lett å se her – men det gir en effekt som passer perfekt til sjørøverbursdag! Nam!

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5716

Jeg smeltet litt melkesjokolade som jeg hadde i noen silikonformer formet som gulldubloner. Litt vanskelig å se her – men jeg kostet de med gull lustre dust etterpå – og det glitret skikkelig i gull i de! Har du ikke form (jeg kjøpte min på ebay) kan du ta av papiret på ferdige sjokolade-gullpenger ifra butikken også. Det lille stettefatet er ifra Søstrene grene.

IMG_5717

Blikkbokser ble perfekte beholdere for mandelkjernepudding! Disse er akkurat tatt ut av kjøleskapet – tydeligvis kaldt nok der.. hihi! Rundt hver blikkboks har jeg surret litt grov hyssing, kjøpes på jula, biltema el..

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5718

Hihi – hva synes du om disse? Hvorfor ikke? ♥ Kvikklunch ligner små planker, og hva passer vel ikke bedre i en sjørøverbursdag? Teksten har jeg skrevet på med melismasse farget grå.

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5719

Alltid når jeg spør mannen min hva han har lyst til å ha på et kakebord, er svaret gjærbakst. Så, tidlig på bursdagsfeiringsmorgenen bakte jeg kanelsnurrer. Nam! Snurrene har jeg plassert oppi ei sinkbøtte, og rundt bøtta har jeg festet et stripete bånd. Bånd ifra Europris.

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5723

Husker du at jeg for en stund siden tipset om disse supersøte glassflaskene de hadde hos søstrene grene? Det var såklart denne bursdagen jeg hadde i bakhodet da jeg kjøpte flasker til oss! hihi. Jeg har surret litt grov hyssing rundt hver flaske – synes det passer godt i sjørøverstilen. Flaskene har jeg fylt med melk (gutta våre er superglade i vanlig melk), sjokolademelk (nam!) og rød saft.

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5733

Sjørøverbåt-bursdagskaka! Om du har lyst til å se flere bilder av kaka, eller lese om hvordan jeg laget den om du ønsker å lage lik kan du klikke her.

IMG_5737

Nougatcrisp.. Det er SÅ godt! Du smelter nougat i vannbad, og tilsetter deretter rice krispies (frokostblanding) som du har most litt. Tilsett mengde som du syns blir bra tykkelse. Plasser deretter små porsjoner i kjøleskepet. FARLIG godt!! hihi. Sjørøverdødningshodeskiltene kommer ifra flotte Kaketoppen – de finner du her. Om du handler hos kaketoppen så oppgi kode tonerosedesign, da får du 5% rabatt.

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5739

På det andre vakre stettefatet har jeg plassert flere cupcakes. Disse nydelige fatene har jeg vært så heldig å få av herlige storesøsteren min, er de ikke flotte? Hun har kjøpt de på 2søstre om du lurer.

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5740 sjørøverbanner

På veggen bak kakebordet hang jeg opp et banner med navnet til bursdagsbarnet. Disse små flaggene har jeg printet ut på litt grov kartong, og festet til et smalt tau – deretter festet til pakkepapiret på veggen.

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5741

Da jeg og gutta laget invitasjonene til bursdagen laget vi også noen store skilt. Disse har jeg printet ut på a3 ark, og deretter har vi stekt de og sølt kaffe på de, akkurat som flaskepostinvitasjonene.

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5742

Gutta synes det er veldig stas med gulldubloner, både de med sjokolade inni og de som er av plast til å leke med.

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5754

Spesielt lille Daniel har syntes disse perlekjedeskattene har vært utrolig gøy å lek med, og gulldublonene har de brukt til å “kjøpe” mye forskjellig. Gøy! Jeg har kjøpt noen av gulldublonen på Ica stormarked, resten har jeg kjøpt på ebay,der har jeg også kjøpt perlekjedene.

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5744

Popcornbokser hører med! Jeg printet ut noen hvite og svartstripete popcornbokser, som jeg fylt med popcorn.

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5758

Flere popcornbokser laget jeg av grov svart kartong. Disse fylte jeg med Eliasgodteri, favoritten til Lukas!

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5746

Hermetikkbokser brukte jeg til oppbevaring av diverse snacks – syned det passer perfekt i stilen! Her er det litt kanonkuler – eller dvs søt lakris..

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5748

…litt sjørøvergodteri…

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5757

…og sjokoladefisk! Ops, var vist ikke helt ferdig da jeg knipset bildene –her er det feil lapp på boksen. Annet godteri på kakebordet var sur sild, salt sild etc.. Forsøkte å ha litt sjørøvertema på godteriet! hihi.

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5749

Brownies med sjokoladetrekk. Nam!

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5751

Alt på kakebordet merket jeg med små merkelapper, disse har jeg punchet ut med en 2inch scallop punch.

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5887

Lukas har plutselig blitt så begeistra for angry birds, så jeg presset ut vannmelon og honningmelon med angry birds utstikkere. Plassert på en pinn blir melon kjempegodt knask!

IMG_5760

Det var det hele, jeg håper du likte sjørøver-kakebordet! ♥

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5913

Her er Lukas igang med å blåse lys på bursdagskaka – og Max følger ivrig med! ♥

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5918

Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag, det synes jeg er kjempestas! ♥

Sjørøverbursdag dessertbord kakebord pirat bursdag sjørøver IMG_5698

Jeg håper dagen din blir STRÅLENDE!!

Stor klem,

tonerose underskrift

// alle innlegg fra sjørøverbursdag finner du samlet HER

21 Comments

 • Helene on September 13, 2012

  Du er bare AWESOME!!! Ingen over, ingen ved siden. Må kjøpe meg printer! -både til spiselige bilder og til å skrive ut etiketter (Har du noen tips til hvilken skriver jeg bør kjøpe og hvor jeg får tak i spiselig blekk og rispapir rimelig?). Du gjør det bare sååå ultrastilig. Tør ikk tenke på hvor mye jobb du legger i planleggingen. – Ingen over. Ingen ved siden, Tone <3 –

  • Tonerose on September 15, 2012

   HIhi, tusen tusen takk!! Men du kan nå akkurat like mye selv, du lager herlige kaker!! =) Den kaka med de to hundene var bare helt konge, steike!! FLINK ja!! =)

   mhmmm, det baller gjerne litt på seg! Men spiselig printing er helt supert å ha mulighet til å ordne selv! Det koster desverre litt.. Foreløpig har jeg printer ifra Lefdal, og blekk+sukkerark ifra http://www.thecakedecoratingcompany.co.uk. Det er sukkerark da, ikke rispapir. Fungerer supert! =) Men desverre ikke altfor rimelig..

   Når det kommer til vanlig printer vet jeg ikke helt hva du ønsker å velge – kommer litt an på lommeboka! =) om det “bare” er til type etiketter etc vil jeg ikke si det er så stort behov for en som er dyr, de fleste printere klarer det superbra. =)

   Søta!! Hjertelig takk for så gode ord!! Det betyr masse, du er så utrolig flink selv! =)

   Håper du har en HERLIG lørdag!

   Stor klem!

 • Marte on September 11, 2012

  Så utrolig flink du er! Jeg blir like målløs hver gang jeg titter innom 🙂 Lurer på en ting, hvor har du kjøpt de blikkboksene dine??

  • Tonerose on September 12, 2012

   Hei Marte,

   Hjertelig tusen takk snille deg!! De er vanlige hermetikkbokser – type maisbokser etc. Bare å vaske de og ta av etiketten! =) Rimelig og stilig!

   Stor klem!

 • Brith on September 10, 2012

  Oioioi så fantastisk flott!!! En bursdagsfeiring bare de fleste barn kan drømme om, guttene dine er jammen heldige så har så flink mamma!!!
  Så forresten muffinswrapperne dine i Boligdrøms scrapping magasin i dag, så gøy 🙂
  Her planlegges det ettårsdag, som er om 2 mnd..hihi. Har såvidt begynt med forberedelsene og har bl.a sydd en bursdagskrone til lillemor. Den ligger ute på bloggen, hvis du vil se 😉
  Ha en flott uke!!
  Klem Brith.

  • Tonerose on September 12, 2012

   Hei Brith,

   Hjertelig takk for head’s-up’n – måtte jo stikke innom butikken og plukke opp boligdrøm med en gang!! hihi. Mhmm, kjempgøy!!

   hihi, hjertelig takk for det søta! Så gøy med planlegging av ettårsdag! Tittet såvidt innom bloggen din – krona var helt nydelig!!! Flink du er!! Elsket detaljene med de ordene rundt – og særlig sammen med lille hjertet. Nydelig! =)

   Tusen takk – og i like måte!

   Stor kem!

 • Famma on September 10, 2012

  Så moro å se bilder av alle detaljene! Det var jo umulig å få med seg alle de flotte, små og gjennomtenkte tingene da vi sto foran bordet og bare lurte på hvor vi skulle begynne å forsyne oss. Fantastisk flott. Og for noen aldeles herlige bilder av sjørøverne!! ❤❤❤

  • Tonerose on September 12, 2012

   hihi, så bra du syntes det var gøy med bildedrysset! =) Hjertelig takk! =)

   skjønne små stolthetene våre!! ❤

   Stor klem!

 • Linn Marie on September 10, 2012

  Noe så utrolig flott! Ønska jeg kunne vært gjest i dem flotte selskapa dine 🙂 Bare lurer på en ting, er d samme fremgangsmåte på mmf og marsipan, altså, kan man lage figurer og slikt i mmf noen dager i forveien også, stivner d også da i fasong? skal d oppbevares kaldt? Blir så inspirert av deg så vil prøve bittelitt sjøl 🙂

  Hilsen Linn, Sarpsborg

 • Maria on September 9, 2012

  Hei! Elsker de bildedryssene dine! Særlig når du legger til litt tekst sånn som her!

  • Tonerose on September 12, 2012

   Hei Maria,

   Så herlig! =) Kjempestas å høre!

   Jeg håper du har en HERLIG dag!

   Stor klem!

 • Tordis on September 9, 2012

  Jeg er helt målløs,du er så super flink til å lage forskjellige ting til et nydelig bursdagsbord.Ha en riktig fin søndag.

  • Tonerose on September 10, 2012

   Hei Tordis,

   Hjertelig tusen takk for så gode ord snille deg!! =)

   Håper du har en herlig kveld!

   Stor klem!

 • Cecilie G on September 9, 2012

  Så utrolig fint : ) Jeg er nesten målløs !!!
  Skikkelig heldige gutter du har som får så fine bursdager.

  Har du noen gang tatt bilde av kakebordet etter at selskapet er slutt? Det tenker jeg ofte på når jeg ser på bilder av kakebord – hvordan ser det ut etterpå….

  Jeg holder på å planlegge en liten barnevennlig Halloween fest og 4 barnebursdager har jeg i bakhodet. Temaene er nesten valgt så gjett om jeg har det i tankene når jeg er på shopping : )

  Ha en fin søndag. Vi skal på tur i skogen : )

  • Tonerose on September 10, 2012

   Hei Cecilie G,

   SØTA!! =) SÅ snill du er! Hjertelig takk for så gode ord!

   hihi, nei det har jeg ikke tenkt på..! Litt kaos i ettertid gjerne, naturlig nok!

   Åh, så utrolig gøy!! hva har du planlagt til halooween festen så langt? Så gøy!! hihi, 4 barnbursdager ja – MYE moro!! Så gøy når temaene er i boks – hva tror du at det kommer til å bli? Phui, 4 er jammen ikke lite! =) mhmm, det skjønner jeg godt – er akkurat lik selv! hihi. Nå må jeg bare fundere på hva slags tema vi skal i for Daniel når han fyller to.. Men det er ikke før i januar – så vi har goood tid! hihi.

   Håper dere hadde en super søndag i går – vi hadde også en tur i skogen. Såklart stor suksess! =)

   Stor klem!

   • Cecilie G on September 11, 2012

    Halloween festen kan bli ganske bra tror jeg hvis det blir som jeg ønsker. Skal snart en tur til Bikuben og Panduro og handle litt papir, punch, dies, gips, bordkortholderpinner, maling og hvitt flagrende stoff. Så får vi se om jeg klarer å lage ideen min. Men det skal være hyggelig halloween : )
    Bursdagstemaene er takket være deg faktisk : Lego, Kitty, Iskrem og prinsesse.
    Men det blir seende ut litt andeledes : )
    Jeg har også god tid ikke før februar og mars : )

    J

    • Tonerose on September 12, 2012

     åh – dette høres STILIG ut!!! hva slags dies?? SÅ gøy!! Også så spennende md bordkortholderpinner og gips – skal du lage noen små gresskars/spøkelser el? kjempekult!! Ville vært supergøy om du vil dele bilder i ettertid! (Jeg gleder meg SÅ til våren og kunne dele bilder ifra FLOTTE 17maiordninga di!!! )

     Dette kommer til å bli så bra – så snill du er!! Mhmm, høres veldig bra ut md hyggelig halloween – helt min stil!

     Oj, så gøy at du har blitt inspirert av meg til temaene til bursdagene! Så sta!! Deilig at det ikke er før på nyåret – så har du god tid! Har du forresten tips til tema til bursdagen til Daniel? (2år) har ikke bestemt tema enda.. hmm.. =)

     Håper du har en herlig dag!

     Stor kleM!

     • Cecilie G on September 12, 2012

      Jeg skal bla lage Halloween bordkortholdere. Finner ikke sånne jeg har lyst på og så så jeg noe på William-sonoma.com som inspirerte til å prøve å lage selv. Jeg skal lage det i helgen hvis jeg får tid, så da kan jeg maile deg bilder : )

      Din blogg har gitt meg tonnevis av inspirasjon og med pintrest og google så har ideene trillet inn : )

      Jeg er ikke så god på guttetemaer, men kanskje sirkus bursdag? Jeg så på htwm.com i dag en sirkus inspirert bursdag. Nei, jeg vet ikke jeg….. : )
      Ha en fin dag i solen : )

     • Tonerose on September 15, 2012

      åh, dette høres helt herlig ut Cecilie!! Tipper det blir kNALLbra!! JA, jg blir kjempeglad for bilder!! SÅ gøy!

      Glder meg, dette kommer til å bli helt herlig – så flink som du er! =)

      Hmm, kanskje det! Ja, jeg må google litt og bare surfe rundt etter inspirasjon.. Hadde vært gøy med noe som er relevant for han.. Hm, må nok fungere litt mer ja! =)

      Håper du har en herlig helg!

      Stor klem!

 • Firdevs on September 9, 2012

  Kjempe godt gjennomført kakebord som er super kul =)
  masse godt å sikle etter hehehe.. jeg lurer på hvor du har kjøpt de lange glassrørene dine som du har fylt opp med godteri?? ikke lenge igjen til vi skal ha bursdagsfeiring hjemme <3

  • Tonerose on September 9, 2012

   Hei Firdevs,

   HJERTELIG takk søta!! =) hihi, så go’ du er! De glassrørene er vaser jeg har kjøpt på mester grønn – kjøpte de på 70% salg, så redd de ikke har de inne nå. Men det kan jo hende de har noe tilsvarende! =) Blogget de da jeg kjøpte de, men det er litt tid siden!

   Stemmer! Så gøy! Ser du etter angry birds overalt nå? hihi!! Gleder meg massevis til å se bilder ifra bursdagsfeiringen!! Kos deg masse med forberedelsene!

   Stor klem!

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...