Kakebord til Jul!

julens kakebord IMG_0680 2 kakebord jul julaften julekaker
Velkommen til Tonerose Design! ♥ I dag kommer massevis av bilder av kakebordet jeg laget til julaften – desverre ble det hurra-meg-rundt med bildetaginga (…som alltid, planlegger jo ikke tid til det!) men jeg tok iallefall noen!! Jeg håper det kan være til inspirason, spør om du lurer på noe! ♥
kakebord jul julaften julekaker IMG_0690
Mesteparten av kakebordet besto av tradisjonelle julekaker, men litt annet snek seg også med. Og masse snacks og søtsaker såklart!
kakebord jul julaften julekaker IMG_0707 2
Siden det var kakebord til jul tenkte jeg det var gøy med litt skikkelige julefarger, så da falt valget på rødt og hvitt som hovedfarger. Og såklart litt grønt!
kakebord jul julaften julekakerIMG_0696
Trykksakene laget jeg i hvitt og rødt, slik som dette banneret jeg hang over kakebordet. Trinn-for-trinn fremgangsmåte på hvordan du lager de (evt gratis nedlasting ferdig mal) finner du HER.
kakebord jul julaften julekakerIMG_0663
Midt på bordet plasserte jeg pepperkakehuset vårt, jeg kommer forresten til å bruke marsipan som snø på taket neste år…! grmfgh. ♥
kakebord jul julaften julekakerIMG_0658
Ved siden av pepperkakehuset plasserte jeg selvfølgelig pepperkake-juletreet som lille Lukas har laget. Er det ikke nusselig?
kakebord jul julaften julekakerIMG_0702
Om du har lyst til å lage slikt med barna neste jul, består det av mange pepperkakestjerner i ulike størrelser som man stabler oppover. Enkelt og veldig koselig! Jeg har et stjerne-utstikkersett ifra Wilton, men vil tro mange andre leverandører har noe tilsvarende også.
kakebord jul julaften julekakerIMG_0650
Rød rips har jeg fylt i små glass, det samme gjorde jeg med rød gele. Må jo fargekoordinere må vite! hihi. Deilig snacks med iskald vaniljesaus over.. De søte små glassene er baby-middagsglass fra matbutikken. Søtt, ikke sant?
kakebord jul julaften julekakerIMG_0704
De røde små skjeene har jeg kjøpt på Søstrene Grene.
kakebord jul julaften julekakerIMG_0662
Jeg brettet små popcornbegre av hvit glossy plakat, dette er alltid STOR suksess når det er selskap. Både blant store og små – det er deilig med litt salt sammen med alt det søte! Jeg har tidligere lagt ut fremgangsmåte på hvordan du kan brette rette små popcornbegre – jeg lover å prøve å legge ut mal/fremgangsmåte på disse som skråner litt utover etterhvert. Det er min favoritt, de er enda søtere! hihi.
kakebord jul julaften julekakerIMG_0658
Alle julekakene jeg hadde bakt plasserte jeg i små sinkbokser, disse har jeg kjøpt på Europris for en stund siden om du skulle lure!
kakebord jul julaften julekakerIMG_0647
Jeg festet et rødt silkebånd rundt de, med dobbeltsidig teip.
kakebord jul julaften julekakerIMG_0712
…og selvfølgelig en etikett med hva de innholdt!
kakebord jul julaften julekakerIMG_0711
Veldig praktisk, samtidg som det ikke blir rotete med så mye forskjellige småkaker.
kakebord jul julaften julekakerIMG_0697
Alt godteriet plasserte jeg i ulike glasskrukker, synes det ser mer fristende ut på denne måten!
kakebord jul julaften julekakerIMG_0656
Selvfølgelig silkebånd og merkelapper på disse også.
kakebord jul julaften julekakerIMG_0698
Man finner mye spennende godteri i smågodtavdelingen i matbutikken og andre steder, det gjelder bare å tenke farger når man er der. Hihi. Jeg og gutta mine var i Sverige for ikke lenge siden, så en del av dette godteriet passet jeg på å kjøpe der. Ikke ALT varte helt til jul.. Kremt. (og jeg kan desverre hverken skylde på mannen eller småtassene…!)
kakebord jul julaften julekakerIMG_0699
Rød- og hvitstripete peppermyntedrops passer perfekt til jul!
kakebord jul julaften julekakerIMG_0710  kakebord jul julaften julekakerIMG_0706
Jeg hadde forresten et par glass med mange godteristokker/candy canes i – men de har jeg tydeligvis ikke klart å ta bilde av..
kakebord jul julaften julekakerIMG_0646
Om du ser bak popcorn-fatet ser du det ene glasset med godteristokker! Tilsvarende, men kun røde og hvite, bak fatet med gele og rips.
kakebord jul julaften julekakerIMG_0667
Foran pepperkakehuset og juletreet plasserte jeg noen vaniljecupcakes, i jule-stil! Gratis cupcakewrappere til disse kan du laste ned her, og om du ønsker forklaring/trinn-for-trinn på hvordan lage cupcakepynt til jul av marsipan finner du det her. ♥
kakebord jul julaften julekakerIMG_0689
Favoritten blant julecupcakes’a er nok disse nissebeina, og enda søtere blir den med murstein-wrapper. Nissen på vei ned pipa!!
kakebord jul julaften julekakerIMG_0664
Jeg laget forresten nougatcrisp til kakebordet – det er et must! SÅ godt!!
kakebord jul julaften julekakerIMG_0709   kakebord jul julaften julekakerIMG_0700
“Stettefatet” som nougatcrisp’n” står på har jeg brettet av glossy hvit kartong – disse passer også PERFEKT til en liten cupcake!
kakebord jul julaften julekakerIMG_0655
Det var det hele for i dag, jeg håper det var til inspirasjon! ♥ Om det er noe du lurer på så er det bare å spørre i en kommentar her inne, eller sende meg en mail – jeg forsøker alltid å svare! Kjempekos å høre ifra DEG!! ♥
kak
Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom hos meg i dag, jeg håper du får en HERLIG onsdag! ♥ Stor klem fra meg!

7 Comments

 • Tonerose on January 5, 2012

  Hei Ann Helen,

  Så koselig å høre at du liker bloggen min! Det gjør meg GLAD! ♥

  Håper du blir inspirert til å lage selv! :o)

  Ønsker deg en nydelig kveld!

  Stor klem!

 • Tonerose on January 5, 2012

  Hei Hege,

  Hjertelig tusen tusen takk snille deg! ♥

  Ønsker deg en herlig fredag i morgen!

  Stor klem!

 • Tonerose on January 5, 2012

  Hei Iselin,

  Hjertelig takk! :o) hihi, ja det kan du si – er glad i søtsaker da må vite! Neida, men vi har gjerne vanligvis to selskap til bursdag etc (familieselskap), og da blir vi ganske mange. Også fryser jeg ofte om det blir igjen, så er det lettvint å tine noe når vi får gjester. Perfekt! Når jeg har laget masse, har jeg også hatt esker og cellofan/eller papirposer som jeg har sendt med gjestene søtsaker hjem. Stor suksess blant barna å få plukke med seg godtepose hjem! :o)

  Stor klem!

 • Ann Helen on January 4, 2012

  Så flott blogg Tone.
  Synes d er så supert at du legger ut fremgangsmåte til oss som vi prøve selv;0)
  Du lager så mye fint;0)

  Klem Ann Helen

 • Hege on January 4, 2012

  Wow…det var jo bare helt fantastisk. Så utrolig kreativ du er.

  Nyttårsklem fra
  Hege-mamma til 3

 • Iselin on January 4, 2012

  Ser helt fantastisk ut! Men klarer dere å spise opp alt du lager?
  🙂

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...