{ karameliserte epler // høst // dessertbord }

KL5A8472 kopier

For en liten stund siden var jeg så heldig å være inviter til fine Albertines Verden i Askim, da ble det foredrag/DIY om hvordan designe dessertbord selv ♥ Kjempegøy! Siden temaet for dessertbordet var “høst” tenkte jeg at det passet perfekt med karameliserte epler – nam! For å lage slike epler kan du vanlig “knekk” som brukes til å feste sammen pepperkakehus osv. Knekket laget jeg ved å koke 5dl sukker, 2 dl sirup og litt vann, ca 1dl, kokes ganske lenge (borti ti min?) til det oppnår varmen 140 grader. Bruk et sukkertøy-termometer, husk å være ekstremt forsiktig – dette er vaaaaaaarmt. La massen hvile litt, og deretter dypp eplene oppi. La de tørke på en bakepapirkledd plate. Knekket er lett påvirkelig av fuktighet, smart å lage eplene nært opptil når de skal serveres. Pakk de gjerne inn i cellofanposer så fort de har tørket. Her har jeg brukt vanlig størrelse på eplene, men senere har jeg brukt søte små epler som egner seg enda bedre – da blir det ikke SÅ mye mat om man forsyner seg med det. Den størrelsen jeg forbinder med epler ifra epletre i hagen, og er forøvrig helt perfekte til vanlig her i huset også da vi har to småtasser som alltid har lyst på eple med aldri orker å spise opp de vanlige store ♥

Ønsker deg en NYDELIG dag videre!

Stor klem ♥

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...