Kjøkkenhage – og blomstring i hagen :o)

For en herlig dag det har vært i dag – skikkelig sommervær!! Deilig. Denne lille engelen kjøpte vi på vår forrige ferietur, og her om dagen presterte kattepusen vår å velte den slik at den knuste.. Men jeg “gjemte” den litt i det ene bedet, og synes den var søt her også, selv om den er halvparten så stor nå. Pytt pytt! :o)
Jeg har forresten verdens beste tvillingsøster! :o) Hun har vært på besøk hos oss et par dager nå, og hun har vært masse med meg i hagen! Imponerende, for selv om jeg gjerne styrer på ute i hagen selv om været ikke akkurat er topp, regner jeg ikke med at andre, som ikke er like hage-gale, føler det på samme måte. Det var ikke videre fint vær kvelden hun var her, men hun insisterte på å være ute uansett – hun ville jo hjelpe meg når hun først var her! Som hun sier – du er tross alt gravid i 3trimester! hihi. Mannen min prøver også å passe på så jeg ikke bærer så mye, og hjelper meg med bæring av jord, gjødsel etc. Herlig!! Men samtidig vil jeg jo ikke mase, haging er jo ikke noe man nødvendigvis “må” i det omfang jeg driver med.. hihi. Jeg og søsteren min fikk gjort utrolig masse! Kjempesnilt!! Vi plantet morelltreet, og gjorde massevis i kjøkkenhagen! Mye graving og andre tyngre ting som jeg har vegret meg noe for, dvs tar det litt etter litt så det tar ganske lang tid.. Herlig å få ordnet så masse!! Denne søte fylte petuniaen har jeg forresten fått av henne! Er den ikke skjønn? Forresten, hva er forskjellen på petunia og surfina? hmm.
Dermed har jeg nå endelig fått sådd grønnsaker, satt poteter og sjalottløk – og kjøkkenhagen er klar for sommeren! Selv om det har vært litt jobb tror jeg at jeg kommer til å være glad for at vi har laget opphøyde bed, blir godt å slippe å bøye seg så langt ned – også blir det jo litt mer ryddig og ordna. Gleder meg til å kunne gå ut og hente inn diverse til salater og annen matlaging! :o) Har sådd sukkererter, bønner, purre, broccoli, ulike typer salat, rødkål, reddiker etc.. Krysser fingrene for at det blir mye knask iløpet av sommeren! :o)

Rundt kjøkkenhagen, eller dvs to av sidene har jeg i dag sådd litt sommerblomster – håper på at det blomstrer godt der i sommer, så vi kan få flere buketter derfra. Er ikke det det aller beste med haging?? Jeg er VELDIG glad i å kunne plukke inn buketter, er herlig å alltid kunne ha friske blomster inne. :o) Da vi overtok huset vårt for nesten 3 år siden, var det allerede en “koseplass” i hagen, med et par levegger. I år har jeg revet opp det grønne “pleddet” som var på bakken her, det var rimelig slitt og mosegrodd.. Heldigvis var det fin platting under! :o) Blir sikkert en del ugress som sniker seg oppimellom iløpet av sommeren, men det får stå til! Har lyst til å plante litt som slynger seg oppetter veggene her etterhvert, har laget bed på yttersiden hvor jeg har plantet klatreroser og etterhvert blir det erteblomster også. Har nå fått plantet littegrann sommerblomster der ute, blir med ett mye mer koselig å sitte der ute når det blomstrer litt – synes iallefall jeg. :o)
Denne søte rosen har jeg fått av mamma’n min! :o)

Nå blomstrer det litt flere tulipaner i hagen, er deilig å kunne plukke buketter igjen!! :o) I fjor hadde jeg ca 7 (?) røde tulipaner i hagen, satser på en del flere i år!! Mye som står i knopp rundt omkring i hagen, og flere har sprunget ut. :o)

Denne synes jeg var søt, mener å huske den heter Libretto Parrot? Morsomt med flere farger, denne går i sart rosa, hvitt og lys grønt. :o)

Denne tror jeg at jeg rotet litt med da jeg satte merkelappene i jorda sammen med løkene, hos meg står det nemlig hvit narscis – mon tro om det er den rosa tulipanen Angelique? Noe usikker! :o) Trodde de var mer rosa.. Hm. Men denne har jeg iallefall lyst til å melde på til Moseplassen sin Frøken løk-konkurranse! Synes den er skjønn, har ikke tidligere vært noe borti fylte tulipaner – men tror nok jeg kommer til å ha flere av de i hagen vår – blir jo litt alà pioner! …som jeg er VELDIG glad i!! Herlig med en liten forsmak på sommeren!

Noen av de er hvite, med bare antydning til rosa i. Anne vil gjerne at vi døper deltagerne, og jeg velger å døpe min kandidat til Frøken Forførende! :o) Er hun ikke søt?

Under står disse fylte tulipanene sammen med de svarte tulipanene “Paul Schero” – mener det er det de heter? De står plantet langs den ene kanten av kjøkkenhagen, de opphøyde bedene vi har laget sees såvidt til høyre i bildet.

Under er noen rosa “Pink Impression” tulipaner som nå har sprunget ut. :o)

Annet enn løk, blomstrer nå også Løytnantshjerte! Denne planten har vi fått fra svigermor, og den er NYDELIG!! Synes disse rosa hjertene er skikkelig skjønne! :o) Er fantastisk med stauder som kommer igjen år etter år, planter er virkelig en herlig gave!! Mener å huske at planten er en avlegger fra henne, men når jeg tenker etter husker jeg ikke helt hvor den står hos henne – fikk vi hele?? Det var det å sette ned merkelapper da, hukommelsen er virkelig ikke den beste.. Den er iallefall kjempediger blitt nå, ca en meter både høy og bred! Kjempegøy! :o) Synes den er så søt, at jeg i fjor kjøpte en hvit en på plantasjen, men den er bare bitteliten for øyeblikket – og har ikke kommet med noen blomster enda. Men jeg venter i spenning!

I dag har jeg luket og pusla på i finværet, har fått gjort masse i urtebedet. Det var mye å luke gitt! Har plantet ny ladning med kruspersille, flyttet løpstikka etc. Og plantet en del lavendel der! Fra i fjor overvintret oregano, salvie, timian, gressløk og mynte. Har lyst til etterhvert å ha flerårige urter i alle rommene i urte”hjulet” – men det får komme etterhvert. Noen som har gode forslag til bra urter? :o)
Nå blomstrer epletreet jeg fikk til bursdagen min! Moro!!

Har nå plantet et par ampler som jeg har montert opp i inngangspartiet, blant annet et par hengepelargonia – noe som jeg aldri har hatt før :o) Blir spennende å se hvordan de klarer seg i sommer! Veit det blir mye rosa og hvitt, men men! :o)

Riktig god helg – håper dere får en vidunderlig 17 mai! :o)

10 Comments

 • liven on May 28, 2009

  Nydelige bilder fra hagen din!!
  Takk for titten:o)

 • moni on May 26, 2009

  så utrolig vakre bilder far din hage:) nydelig:) jeg har også de englepottene du viser og liker dem så godt:) klem monica

 • GundaM on May 26, 2009

  Takk for kommentar, må si jeg liker veldig godt bloggnavnet ditt! passer så godt inn her 😉

  Nydelige tulipaner!

 • Marie on May 23, 2009

  Skjønne bilde av vakre blomar!

  God helg 🙂

 • Jorunns hverdag og meddelelser on May 18, 2009

  Så vakker blogg du har med engler blandt blomstene:)

  Din Frøken løk er helt skjønn der hun står og skinner blandt sine venner.
  Ha en fin uke:D)

 • Monicas Hage on May 16, 2009

  Den hagen din må være et syn! Virker veldig gjennomført, og med nydelige farger:)

  Duppesoleien er en gammel staude. Min er fra min manns bestemor, men jeg forbinder den med min farmor:) En nydelig blomst. Tuene blir ganske store, men de visner ned etter blomstring, så det er lurt å plante den i bakkant av beddet. Det går fint å bruke dem i buketter, men de visner ganske fort. Tror noen kaller den sølvknapp også, men min farmor kalte den bare Duppe:D

  Kos dere i morgen:)

 • Frøya-Heidi on May 16, 2009

  Takk for hyggelig kommentar i bloggen min:)

  Angelicue er en av favoritt tulipanene mine. Helt skjønn!

  Bloggen din er fin og du legger inn masse flotte bilder, det liker jeg. Titter nok innom flere ganger.

 • Charlotte on May 16, 2009

  Jøsses her var det mye vakkert!! Sr du har de to englene som holder den greia. Sto med den lenge i hånden, før jeg bestemte meg for ikke å ha den med. Men nå angrer jeg jo. Den var jo veldig søt.

 • Ninni on May 16, 2009

  Nydelig og deilikat løkfrøken du har med i konkurransen!

  Men du så mye lekkert som blomstrer hos deg nå! Mange nydelige bilder 🙂 Så moro at du har grønnsakshave, det må være deilig å høste av eget forråd! Jeg planla et lite grønnsaksland i haven i fjor og beiset noen pallekarmer. Da gjenstår å grave opp torv så jeg får plassert dem og lagt heller mellom og rundt. Det begynner å haste nå før det blir for sent å så grønnsaker. Kjøpte såkalte lynfrø hos Solfang. Litt mindre gress å klippe blir det også 🙂

  Ha en strålende helg og 17ende mai 🙂

 • anne - moseplassen on May 15, 2009

  meget forførende frøken 🙂
  Veldig hyggelig at du er med på konkurranse 😀

  Fyllt petunia er skikkelig lekkert, må prøve å skaffe meg en sånn. Surfina er en fremdyrket sort med slyngpetunia, det er altså ett merkevarenavn, men mange bruker det som navn på slyngpetunia.

Leave a Reply