{ Klar for vår og sommer // Hage }

Åååååå.


Jeg kom over DETTE gamle innlegget da jeg idemyldret litt til kjøkkenhage. Flere som planlegger kjøkkenhage i år? =)

I innlegget fant jeg disse bildene av gutta – tiden går så ekstremt raskt!


Tenk så små gutta var her… ♥

Bildene er knipset i den forrige hagen vår, her sitter de inni pilgrotta ved hagedammen. Pilgrotta hadde jeg nesten helg glemt, den ble etterhvert et koselig innslag i hagen. Fin skygge på varme sommerdager.

(pilgrotta laget jeg vet å stikke greiner fra et piltre (fikk av mamma og stefaren min da de beskjærte sine, de har flere piltrær i hagen), disse plasserte jeg i en halvsirkel på bakken, stakk de ned i bakken på skrå – og i begge retninger, slik at jeg dermed kunne flette de inn i hverandre og lage et rutemønster/diamantmønster av grenene. I starten vannet jeg de myyyyye, slik at greiene slo rot, og etterhvert begynte å vokse. Etterhvert som grenene ble lengre kunne jeg fortsette å flette de inn i hverandre og lage fasongen til en halv ball, om du skjønner hva jeg mener – dvs at fasongen ble som en liten grotte etterhvert. Den ble tett og fin, jeg beskjærte den mye da piltrær har det med å vokse lett =)

Jammen hadde jeg en hvit klatrerose inni pilgrotta som etterhvert vokste seg stor og gjorde at hele “grotta” stod i fantastisk blomst!!

Jeg hadde visst ikke så mye bilder av dette, forsøkte å søke litt rundt på bloggen for å finne. Men her er i alle fall ett hvor du såvidt ser pilgrotta i bakgrunnen – alt det hvite er da klatrerosa som har spredd seg. Koselig!! =) Rosen blomstret kun en gang i løpet av sesongen, men da var den virkelig frodig og nydelig – og ikke minst duftet det vidunderlig!

Rosen heter “Lykkefund” om noen ønsker seg tilsvarende – den er enkel å få til og vokser raskt, men den er da altså ikke remonterende – blomstrer kun en gang hver sommer. Men absolutt en fin klatrerose =) Den minner litt om hurdalsrosa (lys rosa) – disse rosene egner seg ikke til å plukke inn i buketter da de “faller fra hverandre” etter kort tid, men de er utrolig vakre så lenge de blomstrer =)

Jammen savner jeg alle blomstene vi hadde i hagen tidligere. Husker hvor deilig det var å gå barbeint på de solvarmede steinhellene og plukke inn nydelige blomsterbuketter i duse pasteller som duftet himmelsk… I den nye hagen vår har jeg foreløpig ikke plantet noen blomster, men jeg har plantet litt frukttrær og bærbusker – så kan jeg kose meg med litt blomster etterhvert! =)

Favorittene å plukke inn i buketter var pioner og roser, feks den rosa på bildet over fikk jeg sansen for – dette er Louise Odier (en litt dypere rosalilla farge enn de andre jeg hadde) – men den holdt seg fin lengre enn noen av mine andre roser i buketter inne. I tillegg remonterer den, dvs blomsterer flere ganger iløpet av sesongen. Mener å huske den duftet deilig også – tror nok jeg må forsøke å skaffe meg denne igjen =) Andre favoritter til bukett var selvsagt herlige erteblomster – SÅ deilig duft!! de stod bare et par dager i bukett, men spredte en helt herlig duft =)

Jeg gleder meg til snøen smelter, og vi endelig får vår og etterhvert sommer!

Ønsker deg en vidunderlig dag videre!

Stor klem =)

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...