Konfirmasjonskake – konfirmanten på Facebook, hunden med converse’n i munnen, og masse sminke, smykker, musikk og blomster…!

IMG_5095
Jeg fikk forespørsel fra en herlig dame om å lage konfirmasjonskake til datterens konfirmasjon – de hadde falt så for denne kaken som jeg har lagt ut bilder av på bloggen, og ville gjerne ha akkurat lik. Superkoselig! ♥
IMG_5136
Det som jeg synes er aller mest morsomt med å lage kaker, er at man har mulighet til å ha med så mye personlig og tilpasse den til hovedpersonen! Man har jo ALLE muligheter! Det meste kan lages i marsipan, modeleringsjokolade etc – man trenger bare en del tiiiid og tålmodighet.
IMG_5172  IMG_5146
Jeg kan vel ikke akkurat påstå at det blir i overkant mye søvn i perioden før en slik kake blir ferdig, men men. Det er nå moro også da!
IMG_5107 IMG_5179
De ville som sagt ha akkurat lik kake, men vi endte opp med å forandre på litt. Er jo gøy at kaka er unik også! Også er konfirmanten lyshåret og har en golden retriver da, så uansett ville den bli LITT annerledes!
IMG_5139
All pynt er spiselig, og mesteparten har jeg laget av marsipan. Resten er laget av hjemmelaget modeleringsjokolade!
IMG_5052 IMG_5056
Jeg laget først ansiktet på konfirmanten av marsipan som jeg farget hudfarge – jeg synes det blir mer “virkelig” enn sjokoladen. Deretter modelerte jeg resten av kroppen hennes, bunaden og pc’n ut av modeleringsjokolade. Det er stor forskjell på å jobbe med marsipan kontra sjokolade – hver til sitt bruk! Såklart kom jeg seint på at jeg burde knipse litt bilder underveis, så jeg er allerde igang med å male skjorta hennes. Men men, bedre seint enn aldri!
IMG_5067 IMG_5066
Sommerfuglene synes jeg blir så søte når vingene er bøyd oppover, de får stå en stund og tørke/stivne litt i denne fasongen. (laget av marsipan farget hvit!) Det samme gjelder for disse fantasiblomstene! Noen cd-plater er også påbegynt her, de laget jeg av modeleringsjokoalde slik at de kunne være helt tynne.
IMG_5073
Litt sminke og perler må til når man lager en jente-kake! Laget av hvit marsipan.
IMG_5081
De ville gjerne ha med sølje fra bunaden hennes, så her er jeg igang med å male en jeg formet i moderleringsjokolade.
IMG_5088 IMG_5086
Siden jeg nå har mulighet til å printe ut med spiselig blekk på spiselig papir, tenkte jeg at jeg MÅTTE jo gjøre noe morsomt ut av pc’n hennes! Dermed fant jeg facebook-profilen til konfirmanten, og skrev ut skjermbildet av siden hennes. Hun er litt på facobook, så jeg håper de synes det var en søt detalj!
IMG_5132
Inni puta ville de ha oreokake, og inni den runde kaka ble det red velvet cake med hvit sjokoladeostekrem. Med mørk rosa som hovedfarge på kaka, passer det PERFEKT med rødrosa fløyelskake inni. Gir en stilig effekt når man kutter i den, og kaka inni har samme farge som utenpå! (sikkert bare meg som bryr meg om sånt, men – JEG synes iallefall det er moro. hihi!)
IMG_5098
Jeg laget en ramme av hvit marsipan, med et spiselig bilde av den nydelige konfirmanten på. Til å prege mønster i ramma brukte jeg et mini diamant- mønsterkjevle. Som pynt festet jeg en liten sommerfugl som sitter oppå ramma, og la et par bittesmå rosa blomster foran.
IMG_5100   IMG_5155
Rundt den store runde rosa kaka preget jeg også diamantmønster, men da brukte jeg et pregeredskap fra wilton, så da blir mønsteret nedi kaka – istedfor at mønsteret ligger “oppå” som på ramma. I hvert hjørne av rutemønsteret festet jeg små sukkerperler i sølv!
IMG_5112
Marsipanen til puta farget jeg hvit, og preget med “skinnmønster” før jeg trakk kaka med marsipanen. I “sømmen” rundt kaka laget jeg en form for blondekant av den mørkerosa marsipanen, jeg bøyde litt på marsipanen og vippet den litt utover etc slik at det skulle minne litt om en blonde.
IMG_5219  IMG_5109
På hver side av puta, på toppen av den runde kaka hadde jeg en del detaljer om hovedpersonen. Hun driver med cheerleading, så jeg laget et par “dusker” i hvitt og grønn som er fargene deres. Logoen er en grønn stjerne, så jeg printet ut logoen og laget noen små stjerner i marsipan som jeg strødde over.
IMG_5170
Noen cd-plater og litt noter/musikk var et must på en tenåringskake.
 IMG_5103
Rundt kaka laget jeg to bannere av marsipan, med teksten “Gratulerer Benedicte” og på den andre stod det konfirmasjonsdatoen. Om du vil lage slike bannere til kake selv, er det viktig at du lager de noen dager i forveien, og lar de tøke litt feks rundt kante på forma du skal bruke til kaka. Feks liggende på en stripe av bakepapir. Da vil de stå oppreist av seg selv!
IMG_5114
Jeg laget en del ulike blomster til kaka, alt i kakas hovedfarger – hvitt og mørkerosa.
IMG_5119
Ikke noe videre bra bildet, men jeg har også festet små “vanndråper” av pyntegele på blomstene. Alle blomstene laget jeg av vanlig marsipan.
IMG_5120
Hunden til konfirmanten laget jeg også av marsipan, og skal forestille en golden retriever. Den er vist glad i å stikke av med skoa deres, så her har bikkja forsynt seg med konfimantens lilla converse! hihi. Skoa er forresten laget av modeleringsjokolade for de som lurer på det.
 IMG_5145  IMG_5146
Kakefatet trakk jeg med rosa marsipan, og preget mønster av sommerfugler nedi det. Brukte samme utstikkerne/pregerne som jeg brukte til å lage de små sommerfuglene jeg har festet rundt omkring.
IMG_5147 IMG_5142
Ser dere forresten at jeg har “sølt” litt med glitteret fra øyenskyggen…? hihi. Små barn små gleder ♥
IMG_5154
Det er vanskelig å se på bildene, men putekaka og blomsterpynten har fått litt perlespray på seg – jeg synes det er så fint med litt “shine”! Ramma penslet jeg heller med perlepulver slik at jeg fikk konsentrert det dit jeg ville.
IMG_5172 IMG_5169
All litt større pynt har jeg festet med royal icing (melismasse) – det er det såpass godt hold i at jeg kan feste blomster, sommerfugler etc sideveis på kaka. De små sukkerperlene har jeg festet med spiselig lim.
IMG_5164
Det var det hele! Jeg fikk i går tilbakemelding om at kaka hadde vært en stor suksess – så herlig!!! ♥
IMG_5206
Om du har noen spørsmål/lurer på hvordan jeg laget noe el så er det bare å spørre!
Hjertelig tusen takk for kommentarene og mailene jeg får fra dere, det er SÅ koselig!! Jeg setter STOR pris på det! ♥
IMG_5182 IMG_5125
Tusen takk for at DU tittet innom bloggen min, jeg håper du finner inspirasjon her inne!

21 Comments

 • Connie Iren on July 14, 2012

  Kjempeflott! Hehe, trodde først det var en hatt med en pute oppå! 😉

 • Kreatrine on May 7, 2012

  Tror ingen lager flottere kaker enn deg!
  Det er virkelig gøy å se hva du får til:-))

 • Mariel on April 24, 2012

  Nydelig kake!
  Hvor mye tar du betalt for en slik? :))

 • Miriam on March 18, 2012

  Råflott,wooow

 • Tonerose on March 14, 2012

  Hei Celine,

  Tenkte du på fasongen? Enten kan du skjære den til, eller så får du kjøpt putefasong – kakeform. :o)

  Var det dette du tenkte på? om du bruker form, så steiker du vanligvis to runder – samme forma samme gang – den ene blir toppen og den andre bunnen av puta.

  Si ifra om det ikke var til hjelp! :o)

  klem!

 • Celine Viktoria on March 14, 2012

  kjempefin kake 🙂
  hvordan får du til å lage puten?
  hilsen Celine

 • Celine Viktoria on March 14, 2012

  hei hei ^^
  kjempefin kake 🙂
  hvordan får du til å lage den puten på tåppen av kaken? å kunne du sende meg en mail med svar 😀
  min mail er “celvik97@gmail.com”
  tak på fårhånd 😀
  hilsen Celine

 • Celine Viktoria on March 14, 2012

  Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

 • Anonymous on February 13, 2012

  For en fantastisk flott kake!!! Jeg har konfirmant i år, og hun var helt klar på at sånn ville hun ha.. Jeg må virkelig begynne å prøve jeg nå, blir nok mange forsøk før den blir som denne.. Flott!!!!

 • Tonerose on September 27, 2011

  Hei Anonym,

  Åh, så koselig!! Helt topp at dere likte den!! ♥

  Håper dere synes den smakte godt også! :o) Tusen takk for kommentaren din!

 • Anonymous on September 22, 2011

  Jeg var i den konfirmasjonen og kaka var bare helt nydelig! Helt utrolig hvordan du får til alle de detaljene! Det ble tatt mange bilder av den kaka for å si det sånn ;-

 • Tonerose on September 20, 2011

  Tusen takk Lille Meg! Så snilt sagt!! :o) hihi, ja cake boss har nok jeg også sett litt på ja.. hihi. Og alle andre kakeprogram som jeg kommer over! :o)

  Fortsatt flott uke!

 • Tonerose on September 20, 2011

  Hihi, søta!

  Tusen tusen takk Anne!!

  Stor klem!

 • Tonerose on September 20, 2011

  Hjertelig takk svigermor! Snille deg!! Tusen takk for så gode ord! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on September 20, 2011

  Hei Ellen,

  Tusen tusen takk!! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on September 20, 2011

  Hihi, så søt du er Kari! Hjertelig tusen takk!!!

  Håper du har hatt en magisk dag! :o)

  stor klem!

 • Lille meg on September 20, 2011

  WOW – I have no words!!!

  Du er kjempeflink – helt på nivå med cake boss, som er min tv- favoritt for tida!!!

 • Anne (Moseplassen) on September 20, 2011

  seriøst?
  Duverden for ett talent du har!

  klem 🙂

 • Anonymous on September 20, 2011

  FOR noen detaljer!! Heldige meg som deiset innom og fikk se noe av dette under produksjon. Resultatet ble nok en gang helt utrolig flott og detalj-rikt. Og jeg vet av erfaring at kakene du lager også smaker himmelsk (selv om de egentlig er for flotte til å spises). Klem fra svigermor

 • Ellen on September 20, 2011

  Så Utrolig flink du er!! et nydelig kunstverk. Her ligger det mye tålmodighet. arbeid og stødige hender. Helt fantastisk arbeid:) Klem Ellen

 • Roka Design on September 20, 2011

  Jeg har ikke ord jeg Tone!!!:)
  FANTASTISK…
  Skulle ønske jeg var konfirmant igjen, jeg hadde ikke et slikt kunstverk!!:):)

  Ha en fin dag hos deg frøken magi;)
  Klem fra Kari

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...