{ Lag sommerfugler av marsipan // DIY kakedekorering }

Sommerfugler av marsipan er kjempesøtt, og forholdsvis enkelt! Du kan lage sommerfuglene av hvit marsipan og deretter koste de med feks pastellfargede pulverfarger, eller du lage de i ferdig farget marsipan. Har du tid og mulighet til å lage marsipanene en dag eller to (eller flere) før du skal bruke de til pynt på kake eller cupcakes rekker vingene å tørke i fasong, og du får virkelighetstro skjøre sommerfugler med vingene opp. Kjempestilig!

Jeg limer inn noen bilder som jeg har hentet fra boka mi “ToneroseDesign Dessertbord & Kakedekorering” =)

Her finner du trinn for trinn bilder og forklaring på hvordan lage søte sommerfugler av marsipan, eller eit sukkerpasta eller det materialet du liker å arbeide med =) 

“Disse søte sommerfuglene er enkle å lage, og gir en profesjonelt resultat. Farg marsipan i ønsket farge og kjevl ut. Bruk gjerne melis så det ikke klistrer. Press ut en sommerfugl, snu utstikkeren rundt med marsipanen inni, og stryk over med tommelen. Ved å gjøre dette fjerner du eventuelle “frynser” rundt kanten. Snu utstikkeren tilbake, legg den på bordet, og press ned pregeren for å få mønster i sommerfuglen. Så kan du løfte opp utstikkeren og trykke ut den ferdige sommerfuglen. Nusselig!

Jeg liker gjerne å tynne ut kanten på vingene også da ser sommerfuglen ekstra skjør og søt ut! Bruk et pregeverktøy, eventuelt baksiden på en pensel el. Press ned hver “tapp” og tynn ut vingene (se bilder) Vakre sommerfugler! Brett et A4 ark/kartong i to, og deretter ned på hver side slik at kartongen danner en M. Legg sommerfuglene i midten og la de tørke slik et par dager. Da vil sommerfuglene dine ha søte vinger som står rett opp. Supre til både cupcakes og kaker!”

Enkle og dekorative! Lager du istand til et selskap er det perfekt å lage opp mange sommerfugler, for deretter å pynte med disse på både kaker, cupcakes osv – dermed får du en fin helhet på dekoren =)

Jeg limer inn en video jeg tidligere har laget av hvordan lage disse sommerfuglene, i tilfelle du synes det er lettere å se det live ♥

Du finner mer kakedekoreringsinspirasjon samlet HER =)


De ferdig tørkede sommerfuglene fester jeg til kaka med litt melismasse, eventuelt litt royal icing.

Ønsker deg en VIDUNDERLIG dag videre!

Stor klem =)

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...