{ Lag spiselig sand til sommerkaken! // DIY }

IMG_5072 copy

Visste du at det er UTROLIG enkelt å lage spiselig sand? Og den ser jammen ekte ut også! Knallgøy! Perfekt nå som sommeren står for døren, kult å overraske med en strand-kake i en eller annen variant…!

IMG_5079 copy

Jeg har laget spiselig sand på en del kaker – alt fra sjørøverkake til dåpskake. Selv er jeg glad i å lage “temakaker” – og har du i tillegg noen skjell laget av marsipan som bildet over ser det enda mer ekte ut. Moro! Bildene over er forresten av kake jeg fikk æren av å lage til den skjønne Robinsonbabyen Noah Matheo ♥

IMG_20814 copy

Sand er perfekt til sommerkaker, og du lager det enkelt av knust kjeks!

Jeg bruker hovedsakelig Marie-kjeks, og du kan selvsagt fint bruke “bare” denne. Selv pleier jeg gjerne å blande litt, da sand vanligvis er flerfarga!

IMG_21108 copy

Jeg bruker mest Marie-kjeks, men jeg liker også å bruke Gjende-kjeks og blander gjerne i litt knust Oreo-kjeks (husk å dele denne/ikke bruke delen med krem på – den spiser du selvsagt! hihi) samt litt sukker, gjerne både vanlig og brunt. Ha bare bittelitt oreokjeks – men det gir en ekstra fin dybde til fargene!

IMG_84781 copy

Du kan gjerne kjøre kjeksen i kjøkkenmaskinen for å knuse de, men selv pleier jeg bare å ha kjeks oppi en ziplock-pose, og knuse de! Rull gjerne kjevlet over – da går det raskt! Jeg vil jo gjerne ha ting gjort så raskt som mulig, dermed er det mye raskere å knuse litt inni en plastpose enn å skulle finne frem kjøkkenmaskin, kjøre denne, vaske opp osv osv. Men her kommer det selvsagt veldig an på mengden du trenger.

Deretter legger du alle kjekstypene, og gjerne sukker oppi en bolle og blander godt. Ta-taaa! Sand som ser SÅ ekte ut!

KL5A1812-kopier-copy1 copy

Over ser du sand laget kun ved å knuse lys kjeks – det fungerer flott det også – men om du vil gå “all out” kan det være stilig med litt ulike sandkorn =)

IMG_21124 copy

Her har jeg laget to små marsipan-hoder – besteforeldrene har blitt dekket av sand av barnebarna… hihi! Dette er fra en sandslott-kake jeg laget for lenge siden.

IMG_5073 copy

Det var det hele – håper du likte tipset! All annen pynt på disse bildene er spiselig, laget av marsipan.

Ønsker deg en NYDELIG dag!

Stor klem ♥

1 Comment

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...