{ Lag taklampe selv // Hamp-tråd-ball }

Lag taklampe selv - DIY hamp-ball-lampe

Jeg har laget taklampe til trappeoppgangen – iiiiik! Må ærlig innrømme jeg var bittebittebittelitt skeptisk da mannen skulle se den for første gang – men heldigvis likte han den like godt som jeg! =) Den er desverre HELT umulig å knpse bilde av, men håper du får en viss følelse allikevel. I virkeligheten ser den ut som en ball av glitrende små lys ♥

Lag taklampe selv - DIY hamp-ball-lampe

Det tar littegrann tid å lage den, men det er veldig enkelt og rimelig. Også ble den kjempefin i trappa!! =)

Lag taklampe selv - DIY hamp-ball-lampe

Jeg brukte hoppeballen til gutta, denne mener jeg er fra Europris? Du kan bruke hva du vil, feks sånn diger treningsball osv osv. Bare det er mulig å ta ut lufta av den egner den seg flott! Jeg ønsket at lampa vår skulle være ganske stor, og denne er type 50cm (?) men den kunne gjerne vært enda større!

Lag taklampe selv - DIY hamp-ball-lampe

Du trenger:

– Hoppeball (eller annen type oppblåsbar ball, skal du lage liiiiiten kan du bruke ballong-

– Plastfolie, dermed kan du dekke hele ballen med plastfolie og den er like god som ny når du er ferdig med lampa di

– Plasthansker – det blir grisete

– Tapetlim, jeg hadde igjen fra da jeg tapetserte et skap, kjøpt på Rusta. Alternativt kan du blande mel og vann til passe masse og bruke isteden (konsistensen skal være som en kremet suppe/tynn grøt)

– Saks

– Hamp-tråd, eller annen tråd du ønsker å bruke

Lag taklampe selv - DIY hamp-ball-lampe

Start med å dekke hele ballen med plastfolie. Dette gjør det lettere å løsne lampa/ballen etterpå, samtidig som ballen holder seg like fin.

Lag taklampe selv - DIY hamp-ball-lampe

Ta på deg plasthanskene – dette kommer til å bli skikkelig grisete å jobbe med!

Lag taklampe selv - DIY hamp-ball-lampe

Bind fast ballen slik at du kan henge den opp mens du arbeider, det gjør det hele litt enklere =)

IMG_5329 copy

Jeg klippet opp hamptråden i passe lengder som det var enkelt å arbeide med – du kan selvsagt ta det rett fra nøstet og slippe mange skjøter, her gjør du hva du selv synes er enklest. (skjøtene vil ikke synes etterpå, jeg tvinnet disse rundt hverandre)

IMG_5323 copy

Bruk tapetlimet (eller vann-mel-blandingen din) og dypp tråden din i dette. Dra av for mye lim og begynn å surre tråden rundt ballen! Limet vil gjøre at tråden stivner og vil til slutt bli helt stiv og stå av seg selv.


Lag taklampe selv - DIY hamp-ball-lampe

Ta-taaaaa! Ble ikke noen bilder underveis her dessverre, det var altfor klissete – haha! =)

Lag taklampe selv - DIY hamp-ball-lampe

La ballen tørke lenge slik at den blir HELT tørr. Det tar ikke så innmari lang tid, men jeg mener å huske at jeg lot min henge et par dager for å være HELT sikker på at den var klar.

IMG_5340 copy

Så er det bare å klippe hull i plastfolien og komme til proppen! Ta ut denne og se på at ballen synker sammen og løsner fra lampa di =)

IMG_5341 copy

Etterhvert som ballen begynner å bli tom for luft kan du lirke den ut. Jeg laget en sirkel av trådene mine rundt pluggen/toppen/åpningen av lampa da jeg tvinnet trådene rundt den, og surret trådene rundt denne på toppen. Dermed ble det en ekstra stiv ring rundt på toppen og det gjør det enklere å få innholdet ut uten at noe ryker =)

IMG_5344 copy

Ta-taaaa!!! Skulle det være noe lim som har blitt sittende fast pirker du bare løst dette =) Jeg har dessverre ingen bilder av da jeg monterte lys inni – men her kan du enten bruke en stilig enkel pære (pære m/ledning får du kjøpt MANGE steder, type clas ohlson osv har dette) Det gir en moderne kul effekt!

Lag taklampe selv - DIY hamp-ball-lampe

Selv valgte vi å montere julelys inni (fordi jeg hadde dette liggende, haha!) – det syntes jeg ble kjempefint! Da ble det en ball av glitrende lys =)

Lag taklampe selv - DIY hamp-ball-lampe

Håper dagens innlegg kan være til inspirasjon!

Ønsker deg en vidunderlig dag videre =)

Stor klem ♥

 

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...