Legokake til barnebursdag

IMG_0289 legokake lego kake
Velkommen til ToneroseDesign!  ♥ I dag kommer som lovet et bildedryss av kaka jeg laget til herlige nevøen min sin 2årsdag. Ei skikkelig barnekake, i knalle farger og legotema! Jeg skal forsøke å fortelle hva jeg har gjort/hvordan jeg har laget den – klikk deg videre for å lese mer/se flere bilder…

IMG_0263 legokake lego kake
Jeg bakte ei langpannekake som jeg delte, og stablet slik at den ble firkanta – og litt høyere. Først trakk jeg kaka med et lag sjokoladesmørkrem, deretter trakk jeg den med marsipan. Alt av pynt er spiselig, og alt har jeg laget i marsipan.
IMG_0284 legokake lego kake
I forveien laget jeg små legomenn av marsipan, disse laget jeg ved å bruk en form jeg kjøpte på ebay. Formen gir fasongen på mannen, deretter skar jeg beina fra hverandre, samme med armene som egentlig sitter fast i overkroppen.
IMG_0243 legokake lego kake
I forveien laget jeg også en del klosser – jeg brukte en form til disse, men har du ikke det kan du fint skjære til firkanta klosser – og presse ut små sirkler til toppen med feks en sprøyteposetupp. Lager du klossene noen dager i forveien får de litt tid på seg til å tørke, og vil da holde fasongen sin fint når du skal ordne istand kaka.
IMG_0279 legokake lego kake
Da jeg laget alle de små mennene plasserte jeg de i ulike stillinger, slik at når jeg skulle dekorere kaka kunne jeg plassere de i morsomme settinger rundt på kaka. En ble plassert opp-ned, en lå på ryggen og sparket til marsipan, en sto foroverlent og preset opp litt marsipan med ryggen osv. Er glad i litt detajer må vite – og på en bursdagskake som denne kan man virkelig gå “all out”!
IMG_0255 legokake lego kake
To av sidene (+litt på toppen) dekte jeg med marsipanlegoklosser jeg stablet, deretter trakk jeg kaka med marsipan jeg hadde farget grønn. Eller, dvs jeg trakk mesteparten av kaka med marsipan, men rullet opp små striper av marsipan – slik at det skulle forestille at de små legomennen jobba med å få utover marsipanen. Håpet med kaka var å få det til å se ut som om små legomenn forsøkte å lage ei kake, men at det egentlig var en stor firkant laget av masse små klosser. Hvorfor ikke? Hihi!
IMG_0266 legokake lego kake
På ene siden ser det ut som ei “vanlig” kake…
IMG_0246 legokake lego kake
…mens på andre er de ikke helt ferdige! hihi.
IMG_0258 legokake lego kake
Et blått bånd av marsipan plasserte jeg rundt kaka, og pakkebånd av marsipan i forskjelllige farger  plasserte jeg i en rosett på toppen.
IMG_0275 legokake lego kake
“Rosettpinnene” laget jeg i forveien slik at masipanen rakk å stivne, jeg farget vanlig marsipan ifra matbutikken i knalle farger (jeg bruker pastafarger, det kan du kjøpe feks her – oppgi kode tonerosedesign om du handler hos Kaketoppen.no så får du 5%rabatt på hele kjøpet) IMG_0294 legokake lego kake
Jeg kjevlet marsipanen, og kuttet til smale striper. Disse tvinnet jeg rundt sugerør etterpå, slik at de ville få en søt krøll!
IMG_0287 legokake lego kake
På den grønne marsipanen plasserte jeg stjerner i ulike størrelser, av marsipan jeg farget gul. Her ser du forresten noen av de ivrige små legomennene, som forsøker å rulle utover marsipanen!
IMG_0288 legokake lego kake
Det var det hele for i dag, jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! ♥
IMG_0289 legokake lego kake
Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom her hos meg i dag – jeg håper dagen din blir HERLIG!! ♥ Stor klem!
tonerose underskrift

24 Comments

 • Linda on July 13, 2012

  Hei. Jeg er helt imponert. Utrolig flott kake. Hvordan får du det til?

 • Anonymous on June 15, 2012

  Den var kjempekul, Tone! 🙂 Bestiller en sånn til 3-års dagen til guttungen, takk! 😀
  Hilsen Gudrun

 • Ymmeli on June 15, 2012

  Sender du meg et vink når du er klar med kurs? Jeg har veldig lyst! Jeg elsker lego;o)

 • Marte on June 14, 2012

  Du er bare så flink! Takk igjen for at du deler 🙂 Og ekstra takk for at du linker hvor man kan få kjøpt det du har brukt. Og så lurer jeg litt på, selger du kaker og i såfall hvor mye tar du for en tilsvarende kake? Den var bare perfekt!

 • anneskreativesider on June 13, 2012

  Dette er jo bare helt fantastisk . Du er helt rå .
  Morro og følge bloggen din

 • Cecilie G on June 11, 2012

  Hvordan får du den så fin og blå?

 • Tonerose on June 9, 2012

  Hei Ludmila,

  Hjertelig takk for det! 🙂 Kjempestas at du synes det er ålreit å titte innom her hos meg!

  Jeg håper du har en herlig helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 9, 2012

  Hei A-H,

  Hihi, hjertelig takk søta!!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 9, 2012

  Hei Anonym,

  Tusen takk for det! 🙂

  Klem!

 • Tonerose on June 9, 2012

  Hei Anette,

  Søte du! 🙂 Hjertelig tusen takk for så gode ord!!

  Tusen takk for det! Jeg håper du også får en HERLIG helg!!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 9, 2012

  Hei Linn,

  HIhi, så bra! Det ville han nok satt STOR pris på! hihi.

  Håper du har en herlig helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 9, 2012

  Hei Vivian,

  Hjertelig tusen takk!! 🙂 Anytime! 🙂

  Hihi!!

  Gokos!

 • Tonerose on June 9, 2012

  Hei Cecilie,

  HIhi, takk takk! 🙂

  Jepp! Så gøy, da har du allerede alt du trenger! 🙂

  Hjertelig tusen takk søta!!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 9, 2012

  Hei Elisabeth,

  Hihi, så bra du likte den! Hjertelig takk for det! hihi.

  Stor klem!

 • Tonerose on June 9, 2012

  Hei Giraffens Kaos,

  Hjertelig takk for det!! 🙂

  Åh, så gøy! Gutta mine begynner i barnehage i august, og jeg har tenkt til å starte opp med litt kurs da- supergøy om du har lyst til å delta!!

  Tusen takk for det, håper du også har en fott helg!

  Stor klem!

 • Ludmila on June 9, 2012

  Du er så kreativ! Det er alltid spennende å besøke bloggen din 🙂
  Ha en fin helg!
  Klem 🙂

 • A-H on June 9, 2012

  Fineste barnekaka jeg noen gang har sett!! Både fin og kjempeartig at de små mennene liksom jobber med kaka, helt rått altså;)

 • Anonymous on June 8, 2012

  Råfin:)

 • anette on June 8, 2012

  heihei!:) oi oi Tonerose!!fantastisk nydelig 😀 😀 superflott!!!!!!
  ….kan tenke meg de ble uuutrolig glade for den !:o) du sprer mye glede rundt deg med de nyyydelige kakene dine :o))

  ønsker deg ei herlig helg!!

  klem anette:)

 • Anonymous on June 8, 2012

  så sinnsyk bra…. denne skal jeg huske ja, akkurat kommet hjem fra legoland og silikonform er kjøpt inn 😉 Har en legofrelst 6 åring, så kanskje overraske han med en kake snart 🙂

  Hilsen Linn, Sarpsborg

 • Viv on June 8, 2012

  Er vi heldige, eller hva?!!! VELDIG glad for dette innlegget også, for jeg fikk jo ikke med meg på langt nær alle detaljene før kaka var spist opp!! Lurer litt på om jeg egentlig satte den “bak-fram” på kakebordet også? Det sier jo igrunnen LITT om detaljnivået – når man ikke ser hva som er foran og bak og heller ikke får med seg halvparten av detaljene før man ser bildene etterpå 🙂 Du er RÅ, sis! 🙂

  Klem fra mamma’n til bursdagsbarnet 🙂

 • Cecilie G on June 8, 2012

  Utrolig kul kake : )
  Er det de silikonformene du har brukt?
  Jeg kjøpte nemlig i fjor i Legoland lego og legomann silikon isbit form i fjor.

  Du er så flink : )

 • Elisabeth on June 8, 2012

  For en fantastisk ide. Det er den morsomste kake jeg har sett. Innovativ 🙂

 • Giraffens kaos on June 8, 2012

  Kakene dine er fantastiske 🙂
  Hadde gjerne tatt et kurs hos deg!!
  Ha en fin fin helg
  Klem

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...