Lilla 2etg Dåpskake – prins, prinsesse, babysko, nusselige babyklær etc i marsipan… {Bildedryss}

Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Velkommen til ToneroseDesign! ♥ I dag kommer som lovet et bildedryss av den siste dåpskaka jeg laget, en 2etg lilla kake, med detaljer i lyserosa og lyseblått. I kjent stil forsøker jeg å forklare hvordan jeg har laget alt, slik at du kan lage lik om du ønsker det! Klikk deg videre for å lese mer/se flere bilder…

Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Herlige mamma’n til disse nydelige tvillingene gav meg nesten helt frie tøyler, utrolig gøy! Fargepaletten skulle hovedsakelig være  lilla, men med innslag av lyserosa og lyseblått. Vakkert! Ellers i dåpen kom små babysko til å gå litt igjen, så da passet det perfekt å lage bla noen små sko i marsipan som pynt på kaka.
Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Marsipanbaby har etterhvert blitt et lite must på dåpskakene jeg lager. Ja, og bokstavklosser også! hihi. Søte lille Ella har fått en liten tiara – perfekt for ei litta prinsesse! Skjørtet har jeg laget ved å bruke en blomsterutstikker, og presset ut litt “stoff” av marsipan farget lyserosa. Vakre baby Kristian måtte jeg såklart også lage i marsipan, han har fått en prinsekrone, og en liten bleie i lyseblått med et par stjerner i festene. (Ella har mørkere hår enn Kristian i virkeligheten, slike detaljer liker jeg å få med! hihi) Tvillingene har jeg plassert på et lite teppe av marsipan, for å få rutemønster har jeg brukt en pregematte som jeg har presset ned i marsipanen. (kjevler over matta) Deretter har jeg malt lyserosa og lyseblått i noen av rutene, her har jeg brukt lustredust i lyserosa og lyseblått – blandet med litt vodka for å få det flytende.  Form til å lage vakre små babyer kan du kjøpe her, husk kode tonerosedesign
Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Som jeg har fortalt noen ganger tidligere lager jeg alltid klar så og si all på pynten på forhånd – dette tar tiiiiiid! Disse små dukkeskoene har jeg lagt ut et eget innlegg om hvordan jeg laget – klikk HER om du har lyst til å lage like!
Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Kaken har jeg trukket med marsipan som jeg har farget lilla, jeg har brukt denne lillafargen som jeg har blandet i vanlig marsipan ifra matbutikken. Om du handler hos Kaketoppen.no så husk rabattkode tonerosedesign – da får du 5% rabatt på hele kjøpet!
Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Kakefatet har jeg også trukket med marsipan, og jeg synes det er en nydelig detalj å prege litt mønster ned i marsipanen. Jeg bruker mye forskjellig når jeg dekorerer kakefatene mine, gjerne stempler! Inspirasjonen til denne kaka var stempelet på bildet over – synes stempelet med babyklær hengede på klesnora er så nusselig!! Så hvorfor ikke la det inspirere hele designet på kaka? ♥
Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Rundt den nederste kaka har jeg festet en “snor” av hvit marsipan, denne limte jeg fast til kaka med spiselig lim. (pensles på med en liten pensel) Deretter har jeg laget små babyklær av marsipan, som jeg har festet til kaka. Du kan enten bruke pepperkakeustikkere i ønsket fasong, eller du kan bruke en skarp kniv og skjære ut den fasongen du ønsker på klærne. Jeg har gjort litt av hvert!
Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
I klærne har jeg også preget litt mønster, og malt på litt detaljer. Klærne laget jeg i marsipan farget ekstra hvit, og detlajene har jeg malt på med litt vodka + lustre dust i ønsket farge. Synes dette var en søt måte å få med detaljer i lyserosa og lyseblått, og ved å trekke inn det hvite ble det ikke så “mye” farge – om du skjønner hva jeg mener!
Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Klærne har jeg festet til kaka ved å bruke litt spiselig lim.
Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Detaljene på klærne har jeg laged ved å bruke pregematter, mønsterkjevle, modeleringsverktøy etc.. Det som måtte passe! hihi. De små klypene har jeg laget ved å lime fast små biter av marsipan.
Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Skjønne mamma’n ville gjerne ha med noen blomster på kaka også, og det passer jo alltid! Jeg laget blomstene av ekstra hvit marsipan, og deretter kostet jeg på litt lustre dust. På denne måten ble de litt lyserosa og lyseblå – men veldig dust og rolig. Noen bittebittesmå perler har også fått plass på kakefatet.. Hihi!
Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
På forhånd laget jeg noen små sommerfugler i samme farge marsipan som jeg skulle trekke kaka med – disse har også fått litt spiselig glitter på seg. Ved å lage de i forveien får de tid til å tørke – og vingene kan dermed vende oppover. Nusselig!
Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Dette stempelet til dåp tror jeg er ifra Nordic Stamps (?) – dette har jeg brukt på veldig mange av dåpskakene mine. Synes det passer perfekt!
Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Rundt den øverste kaka plasserte jeg små bokstavklosser jeg har laget av hvit marsipan. Teksten “gratulerer med dagen ella og kristian”, desverre har jeg tydeligvis ikke klart å ta noe eget bilde av dette. Jaja! Har iallefall fått tatt bilde av det meste ellers tror jeg! ♥
Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Av klær laget jeg kjoler, smekker, slips, sløyfe, sokker, bodyer, bukser osv.. Dette tar ganske lang tid, jeg lagt klar disse i forveien – og pakket de tett i en plastboks med plast mellom hvert lag. Dermed holdt de seg myke og jeg kunne fint plassere de på kaken da den var klar til pynting.
Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Litt ulikt babystash i marsipan plasserte jeg også rundt omkring på kaken. Jeg laget dette i hvitt, slik at det ikke skulle bli så “rotete” med alle fargene. Synes det passet!
Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Av ekstra hvit marsipan laget jeg i forveien en plate/skilt – da det hadde fått lov til å tørke/stivne litt malte jeg ettehvert tekst på det. Her har jeg brukt sølv pulverfarge, som jeg har blandet det bittelitt vodka slik at fargen ble flytende. På skiltet malte jeg dåpsdatoen!
Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Hmmm.. Da tror jeg at jeg har sagt noen ord om det meste? Spør om noe var uklart, eller om du lurer på noe annet! ♥
IMG_3586Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Det var det hele for i dag – hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom! ♥ Jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon!
Lilla dåpskake tvillinger - søte babysko i marsipan, marsipanbaby
Jeg håper dagen din blir HIMMELSK!! ♥ Stor klem!
tonerose underskrift

18 Comments

 • Kine on August 4, 2012

  WOW det der er den vakreste kaka jeg noengang har sett…for noen detaljer, helt nydelig <3

 • Marie on July 23, 2012

  Du er jo heeeelt rå!! For noen detaljer! Helt hakeslipp her.

 • Tonerose on July 20, 2012

  Hei Kristina,

  Hjertelig takk for så gode ord!! =)

  Så gøy at du skal lage en baby-kake, den kommer garantert til å bli nydelig!! Når jeg lager marsipanbabyer pleier jeg å farge marsipanen først, deretter maler jeg på detaljer etterpå – men hudfargen synes jeg blir penest resultat om jeg farger marsipanen med pastafarge på forhånd. Ja, jeg bruker gjerne rema-marsipanen til disse figurene også. =) Hmm, hva slags hvitfarge var det? leverandør? Vil tro du kan bruke den…? var den flytende? Jeg bruker hvitfarge ifra wilton eller americolor, men marsipanen endrer konsistens når du tilfører så mye fuktighet, så den blir ikke like god å arbeide med etterpå. Bland gjerne i melis for å få den litt tykkere igjen, enklere å arbeide med da! Ellers kan du kjøpe ferdig ekstra hvit marsiapn, den er fin å jobbe med. Jeg bruker enten “hjemmefarget” eller ferdigkjøpt når det gjelder ekstra hvit marsipan – avhengig av hva jeg har! =) Men du kan fint bruke marsipan som du har farget selv til å lage feks blomster, det gjør jeg =)

  Lykke til med kakedekoreringen, håper du har god tid slik at du kan kose deg masse med det!! =)

  …send gjerne bilde etterpå, ville vært supergøy å se!

  Stor klem!

 • Tonerose on July 20, 2012

  Hei Cecilie,

  Hjertelig takk for det!! ♥

  Jepp, det gjør jeg nå! =) Send meg gjerne en email – ToneroseDesign@gmail.com

  Jeg håper du har en STRÅLENDE dag!

  Stor klem!

 • Anonymous on July 17, 2012

  Hei! Du er bare helt fantastisk rå til alt!! 🙂 Blir helt målløs av alt det fine du produserer. 😉 Jeg liker å lage kaker selv, men har ikke laget så mange enda. Skal si du gir inspirasjon hvertfall. 🙂 Jeg tenkte å lage en kake med en baby på nå om noen dager. Men lurer litt på hvordan du får den i hudfarge?? Pensler du den med farge eller blander du fargen i marsipanen?? Hvilken farge bruker du? Og bruker du rema-marsipan til disse figurene også? Og et spm til, hvilken type hvitfarge bruker man for å få ekstra hvit marsipan? Jeg så en liten flaske i vår butikk her, men det sto at det var til å farge Iceing (eller hva det sto…:-O )med. Kan man bruke denne i marsipan? Bruker du denne marsipanen til blomster også?? Hører flere snakker om at den ikke egner seg til sånt. Men har lyst til å prøve hvis du gjør det. 🙂

  Med vennlig hilsen Kristina

 • Anonymous on July 17, 2012

  Hei! Du er bare helt fantastisk rå til alt!! 🙂 Blir helt målløs av alt det fine du produserer. 😉 Jeg liker å lage kaker selv, men har ikke laget så mange enda. Skal si du gir inspirasjon hvertfall. 🙂 Jeg tenkte å lage en kake med en baby på nå om noen dager. Men lurer litt på hvordan du får den i hudfarge?? Pensler du den med farge eller blander du fargen i marsipanen?? Hvilken farge bruker du? Og bruker du rema-marsipan til disse figurene også? Og et spm til, hvilken type hvitfarge bruker man for å få ekstra hvit marsipan? Jeg så en liten flaske i vår butikk her, men det sto at det var til å farge Iceing (eller hva det sto…:-O )med. Kan man bruke denne i marsipan? Bruker du denne marsipanen til blomster også?? Hører flere snakker om at den ikke egner seg til sånt. Men har lyst til å prøve hvis du gjør det. 🙂

  Med vennlig hilsen Kristina

 • Cecilie on July 16, 2012

  Hei.
  Så utrolig fine kaker.
  Denne dåps kaken var jo helt fantastisk, tar du imot bestilling også?

 • Tonerose on July 15, 2012

  Hei Linda,

  HJERTELIG takk!! =) Hihi, så bra!! Glad jeg kan være til hjelp/inspirasjon!

  Forma, som jeg har skrevet over her, er jeg redd har gått ut av produksjon allerede. Men, den er kjøpt hos first impression molds (på nettsiden deres) – så du kan sjekke om de evt har begynt å selge den igjen! =) Mhmm, selv er den en stor favoritt her hos meg – jeg synes de er så nusselige!!

  Blåfargen til converseskoa mener jeg var wilton sin delphinium blue, jeg ender opp med å bruke den oftest – jeg har sansen for den duse gråblå fargen!

  Hmm, det stempelet kjøpte jeg på et opphørsalg på en hobbybutikk i oslo, så desverre vet jeg ikke hvor du kan få tak i det.. Men jeg ville sjekket feks nettisden til bikuben – der har de MANGE stempler! Vil tro at de der kanskje kan ha det, eller noe tilsvarende! =)

  Hihi, ja den er jo SÅ nydelig!! Har blitt et lite must på dåpskakene mine! =) jeg farger håret ved å male med konditorfarge, enten pulverfarge blandet med litt vodka, eller pastafarge som jeg kanskje også blander ut bittelitt. =)

  Tusen takk for det, håper du også har en fantastisk helg!!

  Stor klem!

 • Tonerose on July 15, 2012

  Hei Lene!

  Hihi, søta!! HJERTELIG tusen takk!!

  Jepp, jeg bruker Rema sin marsipan – jeg pleide å bruke den som heter Landlord, nå står det REMA på den. Litt usikker på om det er bare innpakningen som er annerledes eller om marsipanen er forandra, men jeg synes den fungerer akkurta likt. Så jeg bruker den fortsatt! =) Men du kan helt sikkert gjerne bruke odense altså, men jeg synes konsistensen på rema sin er veldig fin! =)

  Jeg har aldri brukt kjøkkenmaskin til å blande farge, der er det (desverre) håndmakt som skal til for min del. Og jeg knar ganske lenge for å få den jevn.. Men knar jeg lenge nok blir den helt jevn! =) Jeg bruker gjerne pastafargene ifra wilton som du referer til, enten de eller fra feks americolor.

  Selv har jeg aldri prøvd med hvetemel, da jeg ikke synes det høres så godt ut i kombinasjon med marsipan.. hihi. Men, det fungerer meget mulig helt topp! Jeg synes derimot IKKE at det blir klissete med melis, marsipanen blir “tørrere” jo mer melis man tilfører, så for meg fungerer det helt topp! =) (bruker bare melis i pulverform da, såklart)

  Jeg håper dette var til hjelp? Kanskje jeg burde lage et eget lite innlegg om nettopp dette, begynner å bli ganske mange som har spurt nå! =)

  Jeg håper du nyter deilige sommerdager med skjønne lille familien din Lene!! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on July 15, 2012

  Hei Katrine,

  Hjertelig takk!

  Håret har jeg laget ved å male på konditorfarge i passende farge! =) Jeg bruker enten pulverfarge blandet i bittelitt vodka, eller pastafarge som jeg også gjerne blander ut bittelitt – norske babyer har gjerne ganske tynt hår, hihi! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on July 15, 2012

  Hei Helene!

  Den forma har jeg faktisk fått av Rune (snille mannen!) for en stund siden, sammen med diverse kakeutstyr. Mener å huske han kjøpte de rett hos leverandøren – first impression molds. Men det var ei på bloggen som forsøkte å få tak i den forma nylig – og da sendte hun mail til de da hun ikke fant den på nettsiden. Da fikk hun tibakemelding om at de ikke laget den lengre.. Så jeg er redd det kan være vanskelig å få tak i den desverre! (grmfgh..!!)

  Hihi – tusen takk for det søta!! Du lager SÅ vakre kaker forresten!!!! FLINKA!!

  Stor klem!

 • Tonerose on July 15, 2012

  Hei Frøken Hafstad,

  HJERTELIG tusen takk! hihi, så søt du er!! Tusen tusen takk for det!! =)

  Stor klem!

 • Anonymous on July 14, 2012

  WOW!!!!! For en FANTASTISK kake!!!! 😀
  Så dyktig du er! Nå har jeg masse ideer til dåpskaken min! 🙂

  Henger meg på, hvor får man kjøpt formene til de teddybjørnene? Hvilken blåfarge har du brukt på converseskoene? Hvor får man kjøpt et sånt stempel med babyklær på en klessnor? Og hvordan farger du håret til babyene? Kjøpt den formen nå jeg også 🙂
  Haha.. mange spørsmål her i dag..

  Ha en fantastisk helg!

  Klem Linda

 • Lene fra Lillehammer on July 13, 2012

  Du er altså så flink, får bare hakeslep av alt du lager jeg. Men jeg har et lite spørsmål til deg. Du sier du bruker marsipan fra Rema, er det odense-marsipan du brukte igjen? Og når du skal farge marsipanen, hvordan gjør du det? Bruker du håndmakt eller kjører du det i maskin og blander fargen sammen med marsipanen der? Jeg har nemlig en del av pastafargene fra Wilton, men min erfaring er at det ikke blir godt nok blandet, selv når jeg kjører dette i kjøkkenmaskinen. Og du skriver også at når du jobber med marsipanen bruker du melis. Men jeg har hørt det er bedre å bruke hvetemel da melisen gjør marsipanen bare enda mer klissete. Gode tips ønskes søte deg!

 • Katrine on July 13, 2012

  Så nydelig! Jeg bare lurer på hvordan du har laget håret på babyene?

 • Helene on July 13, 2012

  Utrolig skjønn kake, forresten! 😀

 • Helene on July 13, 2012

  Hei. Hvor har du kjøpt formene til de nusselige, små teddybjørnene? Klem 🙂

 • Frøken Hafstad on July 13, 2012

  Helt utrolig nydelig altså:) Skulle ønske jeg hadde 1% av ditt talent:) Hihi:)

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...