Lyseblå Dåpskake 2 etg puter, til søte lille Gorm

IMG_7202 lyseblå dåpskake gutt

Velkommen til ToneroseDesign ♥ Da kommer omsider dagens innlegg, som lovet bildedryss av denne lyseblå dåpskaka som jeg laget til skjønn lille Gorm. Nydelige mamma’n likte godt putekaka jeg laget da Daniel ble døpt – dermed ble det en to etg putekake. Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer – jeg forsøker i kjent stil å forklare hva jeg har gjort om du ønsker å lage lik!

IMG_7206

Til å lage putene har jeg brukt Wilton sin putekakeform, og selve kakene var Velvet Cake – blå i anledningen såklart! hihi. Fylt med hvit sjokolademousse-ostekrem. Nam!

IMG_7224

Kaken + fatet har jeg trukket med marsipan jeg har farget lyseblå. For å få denne fargen har jeg brukt vanlig marsipan ifra matbutikken (jeg bruker gjerne rema100 sin) , blandet med ekstra hvit marsipan – og denne blåfargen. Har litt dilla på den! hihi. Om du handler hos Kaketoppen får du 5% rabatt om du oppgir kode tonerosedesign

IMG_7198

Jeg har brukt et mønsterkjevle for å få mønsteret i putene, kjevlet jeg har brukt her har jeg kjøpt på thecakedecoratingcompany.co.uk for dere som lurer på det! ♥

IMG_7204

På toppen av dåpskaka lå en liten marsipanbaby – slik kan du lage ved å bruke denne forma. En liten marsipanblomst har jeg plassert på rompa til babyen, synes det er litt nusselig! Alternativ til en guttebaby kan man såklart lage feks en liten bleie!

IMG_7205

Lille marsipanbabyen ligger og sover på et kors av ekstra hvit marsipan, dette korset laget jeg noen dager i forveien slik at det fikk tid på seg til å tørke/stivne. Korset har jeg dekorert med hvite sukkerperler i ulike farger, og farget alt med mye pearl lustre dust. Ser det er er vanskelig å se på dette bildet, men korset skinner egentlig mye! hihi.

IMG_7234

Kaka pyntet jeg også med en del marsipanblomster – disse er ifra bak bilderamma jeg plasserte på toppen av kaka.

IMG_7245

Blomstene laget jeg av ekstra hvit marsipan, som jeg i etterkant farget med lyseblå lustre dust. Jeg laget roser, liljer, calla, hortensia – og litt fantasiblomster.

IMG_7213

ALT er spiselig ♥

IMG_7212

En sommerfugl laget med patchwork cutters, har fått SÅ sansen for disse etter at supre Helene tipset meg om de. Søte, ikk sant? ♥

IMG_7216

Det går LITT i ett her hjemme om dagen – som dere ser er det noen dager siden jeg laget denne! Dåpsdatoen har jeg malt på et hjerte av ekstra hvit marsipan.

IMG_7223

Bokstavklosser i ekstra hvit marsipan. Laget med denne forma!

IMG_7209

Lille teppet under babyen på korset har jeg også laget av lyseblå marsipan. Jeg har brukt en pregematte med små stjerner på for å få mønsteret på denne. Synes det er nusselig til en babykake! Og såklart – litt spislig glitter har jeg drysset over! hihi.

IMG_7230

Jeg fikk tilsendt flere supersøte bilder av skjønne mamma’n til Gorm , og alle bildene av lille sjarmøren måtte såklart på kaka! hihi. Jeg laget rammer av ekstra hvit marsipan. Jeg har printet ut spiselige bilder selv, men det er flere steder på nett man kan bestille dette – feks her.

IMG_7210

Jeg pynter gjerne rammene med noe –her har jeg brukt et lite mønsterkjevle for å få litt mønster i selve ramma. Deretter har jeg plassert en liten marsipanbamse til pynt. Glad i detlajer? hihi, nei overhodet ikke!

IMG_7242

Det var det hele for i dag – spør om du lurer på noe! ♥

IMG_7225

Jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! ♥

IMG_7202

Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag! ♥ Jeg håper dagen din blir STRÅLENDE!!

Stor klem,

tonerose underskrift

8 Comments

 • Hege on November 25, 2012

  Hei. Kjempe fine kaker du lager 🙂 Hvilke farger bruker du, fikk ikke lenkene dine til å virke? Synes stemplene på fatet er kjempe stilige, hvor får man tak i slikt? Takk for en fantastisk blogg 🙂

  • Tonerose on December 2, 2012

   Hjertelig takk for det Hege!

   Åh, fargene jeg har brukt på denne kaken er delphinium blue ifra wilton, og til det grå har jeg bare brukt bittelitt sort. Og til det grønne har jeg antagelig brukt leaf green? =) (ifra wilton)

   Kos at du liker stemplene mine! De får du tak i på hobbybutikker – egentlig beregnet til scrapping! =)
   Stor klem!

 • Bente on September 25, 2012

  Hei. Så flink du er. Håper du skal ha et kurs i Bergen, da vil jeg så utrolig gjerne delta. Hånden lurte på en ting, hvordan lager du orkideer? klem

  • Tonerose on October 2, 2012

   Hei Bente,

   Hjertelig tusen takk for det! =) Er desverre redd jeg ikke har muligheten til å komme til Bergen – iallefall ikke foreløpig. Du må si i fra om du evt skulle være på disse trakter/oslo el – så kommer jeg veldig gjerne og holder kurs! =)

   Orkideer lager jeg ved å bruke utstikkersett til orkidè, og lar minste lille delen tørke over en bittelten ball natta over. Da vil denne stå oppreist inni blomsten. De to store andre delene, lar jeg hvile over fks enden av en skje, slik at den holder fasongen sin. Dereter er det “bare” å lime fast den lille biten i midten til slutt. Og male! =) Hmm, tror kanskje det var vldig vanskelig å henge med på dette svaret for andre enn meg! =) Jeg har lovt å lage en trinn-for-trinn med hvordan jeg lager rosene mine når jeg får litt tid, kan se om jeg evt kan lage det med orkideer også. Jeg må bare få litt tid først! =)

   Ønsker deg en strålende dag!

   Stor klem!

 • Barnelykke on September 23, 2012

  Nydelig!

  Her kommer et lite utall av alle mine spørsmål 🙂
  – Hvor kjøper du dine kakefat?
  – Har du ei oppskrift du kan anbefale til ei marsipankake som blir litt fast i formen samtidig som den smaker lekkert og blir saftig?
  – Hvordan oppbevarer du marsipanpynten som du lager i forkant? Hvor lenge? Minimun/max tid?

  Klem
  Birte

  • Tonerose on October 2, 2012

   Hei Birte,

   – Jeg lager mine kakefat selv. =) Jeg har kjøpt også altså, da på kakeustyrsbutikker, enten på nett eller direkte i butikk (feks cacas i oslo etc) Men jeg lager helst selv, da kan jeg lage i akkurat den størrelsen jeg ønsker! Liker å lage de litt høye, slik at jeg kan feste silkebånd rundt (drums, om du bestiller på nett, ca 1cm høye) Jeg bruker enten feks hobbyplater og feks stikksag eller sirkelsag, eller jeg bruker grov tykk papp.
   – Min personlige farovitt for øyeblikket er denne: http://tonerosedesign.com/?p=153
   – Jeg oppbevarer pynt jeg lager i forveien, i egne kjøkkenskap med mange hyller (i mitt lyserosa jobbekjøkken, hvor jeg har alt akkurat slik jeg har lyst! hihi) dvs mørkt, tørt og i romtemp. Jeg vet ikke max-tid, ville smakt på det! Vanligvis lager jeg kakepynt i begynnelsen av uka, til kaker som skal være klare til helgen. Men, noe pynt trenger gjerne litt lengre tid på seg til å tørke – om det er stort og skal stå oppreist av seg selv, da forsøker jeg å få mulighet til å lage den pynte uka før. =) Du kan gjerne lage det lengre i forveien enn en uke altså, det er bare at her hos meg går det litt i ett om dagen! =) Kjempegøy!

   Håper dette var til hjelp!

   Stor klem! =)

 • may rita alfheim on September 23, 2012

  hei:) jeg er målløs over alt det fine du tryller frem!!! veldig veldig flotte kaker + alt det andre du får til!!:)
  hadde vært fint om du hadde lagt ut navn på endel av tingene du bruker til kakene, slik at det var lett å finne det..:)? bare et lite spm og egentlig et STORT ønske fra meg:):) du er bare råflink!! mvh may rita:):)

  • Tonerose on October 2, 2012

   Hei May Rita,

   HJERTELIG tusen takk for så utrolig gode ord! Snill du er!! =)

   Hmm, hva tenkte du på? Synes jeg forsøker å beskrive det meste, men ikke alltid jeg skriver det samme i hvert innlegg. Skal prøve å skrive mer spesifikt om alt – også er det bare å spørre om du lurer på noe! =)

   Jeg håper dagen din blir STRÅLENDE!!

   Stor klem!

Leave a Reply