Lyseblå Dåpskake med marsipanbaby i kurv, ala babybildet!

Dåpskake med prinsen i dåpskjole i kurv - modelert i marsipan - barnedåp - marsipankake
Velkommen til ToneroseDesign! Hjertelig takk for at du tar deg tid til å titte innom her hos meg i dag, det synes jeg er kjempekoselig!! I dag kommer som lovet et bildedryss av den ene dåpskaka jeg laget i helga, jeg håper det kan være til inspirasjon!  All dekoren har jeg laget av marsipan, klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

Dåpskake med prinsen i dåpskjole i kurv - modelert i marsipan - barnedåp - marsipankake
Nydelige mamma’n til dåpsbarnet kunne gjerne tenke seg en kake alà en jeg har laget tidligere, og da hun hadde noen utrolig vakre babybilder av lille prinsen måtte vi såklart ha med de fleste på kaka! hihi. Som jeg nevnte i går hadde de en herlig bildeserie av dåpsbarnet ikledd dåpskjolen, liggende oppi en kurv med hjerte på – og de håpet at det kanskje var mulig å gjenskape dette i marsipan. Det ville jeg såklart gjerne prøve meg på! Kjempegøy!!
Dåpskake med prinsen i dåpskjole i kurv - modelert i marsipan - barnedåp - marsipankake
Selve kaken har jeg bakt i hjerteforma ifra wilton, som jeg så ofte bruker! Synes det er en herlig søt overraskelse når man skjærer seg et stykke, og midt inni kakestykket er det et hjerte med krem! hihi. Denne gangen ble jeg spurt om jeg kunne bruke nettopp denne forma, kjempkoselig!
Dåpskake med prinsen i dåpskjole i kurv - modelert i marsipan - barnedåp - marsipankake
Kaka har jeg først trekt med et lag sjokoladesmørkrem, deretter har jeg trukket den med marsipan som jeg farget lyseblå. Jeg bruker ofte vanlig marsipan ifra matbutikken (landlord ifra rema), og farger alltid med pastafarge – den er betydelig kraftigere enn konditorfarge i fra matbutikken. Fargen som jeg har brukt her heter Delphinium blue, jeg synes det er en vakker dus gråblå farge! Fargn får du kjøpt feks her – om du handler hos kaketoppen.no får du 5%rabatt på hele kjøpet ved å oppgi kode tonerosedesign ! Nå har jeg hukommelsen til en gullfisk (!) så jeg husker ikke helt, men jeg tror jeg hadde i hvit farge også – for å få en klarere farge. Vanlig marsipan er gjerne rimelig gul i fargen! Hvit matfarge finner du på spesialkakeustyrsbutikker, og kan brukes til å farge marsipan hvitere!
Dåpskake med prinsen i dåpskjole i kurv - modelert i marsipan - barnedåp - marsipankake
Har du vært innom bloggen min tidligere vet du at jeg så og si alltid bruker disse bokstavklossene når jeg lager babykaker, jeg synes de er så nusselige!! Disse lager jeg ved å bruke en form, denne! Jeg bruker også ofte denne nydelige silikonforma til babystash – er veldig glad i den. Synes den er så søt! Handler du hos kaketoppen så husk rabattkoden! Den lille krona har jeg laget ved å kjevle litt marsipan, og deretter skjært ut et rektangel. Rektangelet kuttet jeg deretter bort små trekanter fra,slik at jeg fikk kronefasongen. Da gjenstod det å bruke en liten pensel, og lime fast kortsidene til hverandre med litt vann. Du kan også bruke spiselig lim, det finner du her. Avslutt med å bøye litt på hver tupp, og lim fast små sukkerperler på krona – jeg synes det er en søt detalj! Lag krona i forveien, da rekker den å få litt tid på seg til å stivne og beholde fasongen sin.
Dåpskake med prinsen i dåpskjole i kurv - modelert i marsipan - barnedåp - marsipankake
Rundt kaka festet jeg spiselige vakre bilder av dåpsbarnet, disse printet jeg ut med spiselig blekk på sukkerark (frosting sheets). Jeg er så heldig å ha en egen printer til dette, men har du ikke det finnes det mange steder på nettet hvor du kan bestille spiselige bilder. Feks kaketoppen tilbyr dette (klikk HER). Slike sukkerark som jeg bruker smaker så og si ingenting, bare litt søtt!
Dåpskake med prinsen i dåpskjole i kurv - modelert i marsipan - barnedåp - marsipankake
Da jeg trakk kaka trakk jeg også kakefatet med marsipan, jeg synes det er en herlig detalj! Marsipanen på fatet fikk såklart litt detaljer… I kjent stil!  hihi. Til dette bruker jeg mye forskjellig, vanlig stempel, sprøyteposetupp, kakedekoreringsverktøy, kakepyntutstikker etc… Det som jeg synes passer! I denne dåpen skulle det pyntes med litt hjerter, dermed preget jeg litt hjerter i fatet. (jeg pyntet også med små hjerter i marsipan ulike steder på kaka, sammen med de små blomstene)
Dåpskake med prinsen i dåpskjole i kurv - modelert i marsipan - barnedåp - marsipankake
“Vår lille prins” passer selvfølgelig perfekt på kaka! hihi.
Dåpskake med prinsen i dåpskjole i kurv - modelert i marsipan - barnedåp - marsipankake
All kakepynt laget jeg som nevnt av marsipan, og alt lager jeg klart i forveien. Dette tar tiiid!
Dåpskake med prinsen i dåpskjole i kurv - modelert i marsipan - barnedåp - marsipankake
Ved å lage pynten i forveien får den tid til å stivne litt, og det er ofte nødvendig – slik som disse hjertene!
Dåpskake med prinsen i dåpskjole i kurv - modelert i marsipan - barnedåp - marsipankake
Disse hjertene malte jeg navn og dato på, til dette har jeg brukt hvit matfarge.
Dåpskake med prinsen i dåpskjole i kurv - modelert i marsipan - barnedåp - marsipankake
Det samme gjelder forresten blomster, jeg synes det er kjempefint å få litt “liv” i de – at de ikke “bare” ligger flatt på kaka. Lager du blomstene dagen før rekker de stivne såpass at de klarer å beholde fasongen sin!
Dåpskake med prinsen i dåpskjole i kurv - modelert i marsipan - barnedåp - marsipankake
All pynt fester jeg med royal icing (pisket eggehvitte og melis), de bittesmå perlene fester jeg med spiselig lim.
Dåpskake med prinsen i dåpskjole i kurv - modelert i marsipan - barnedåp - marsipankake
Det hvite teppet på toppen av kaka har jeg laget ved å bruk en pregematte for å få mønsteret, deretter har jeg kuttet den til med et pizzahjul – og avsluttet med å bruke bakenden på en pensel som jeg presser nedi marsipankanten for å få en bølgete effekt. Litt alà frynsene på et teppe!
Dåpskake med prinsen i dåpskjole i kurv - modelert i marsipan - barnedåp - marsipankake
Noen små sommerfugler plasserte jeg også på kaka, disse fikk bittelitt spiselig glitter på seg. Hvorfor ikke? hihi!
Dåpskake med prinsen i dåpskjole i kurv - modelert i marsipan - barnedåp - marsipankake
Babyen har jeg laget i marsipan, da startet jeg med kurven som jeg preget mønster i med et redskap som egentlig er beregnet på modelering med leire. Har du ikke dette kan du fesk bruke en tannpirker! Hjertet som hang på kurven babyn lå i måtte jeg såklart også lage, da brukte jeg marsipan jeg hadde farget hvit. Jeg startet med å rulle en snor, som jeg formet til et hjerte. Deretter preget jeg en del linjer i hjertet. Så laget jeg et bittelite hjerte i marsipan farget grå, og festet det lille hjertet til det store hjertet med litt vann. Avslutningsvis modelerte jeg en bitteliten sløyfe av marsipan, denne festet jeg også med litt vann. Marsipanhjertet fikk tørke til neste dag, da kostet jeg det med gråbrun pulverfarge, slik at det fikk den litt rustikke uttrykket som hjertet på kurven dåpsbarnet lå i hadde! Så laget jeg et teppe av lysegrå marsipan, og til slutt lagt jeg babyen – og ikke minst dåpskjolen og lua!
Dåpskake med prinsen i dåpskjole i kurv - modelert i marsipan - barnedåp - marsipankake
Phui, det var det hele for i dag – jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! Og at jeg har klart å forklare alt jeg har gjort, slik at du kan lage en lignende kake om du ønsker det! Spør om det er noe du lurer på! Jeg forsøker alltid å svare på mailer og kommentarer, om det tar litt tid så send meg en ny mail, det hender tiden ikke alltid strekker helt til – meg jeg prøver! (om du lurer på noe til et eldre innlegg er det fint om du spør i siste innlegg på bloggen istedenfor gjeldene innlegg, da er det så mye enklere for meg å få svart!)
Hjertelig tusen takk til Monica for at dere ville ville ha meg til å lage kake til nydelige dåpsbarnet deres!! Kjempestas!
Så gøy at DU tok deg tid til å titte innom her hos meg i dag – jeg håper dagen din blir HIMMELSK! Stor klem!
tonerose underskrift

25 Comments

 • Tonerose on June 13, 2012

  Hei Marianne,

  Jeg vet ikke om du får kjøpt formene på ebay, men det kan godt hende! Her til lands vet jeg at iallefall kaketoppen.no har de, men sikkert mange andre også.

  Ja, hjerteforma har jeg kjøpt – den er ifra wilton om du har lys til å kjøpe slik selv.

  Så bra at det ble vellykket i Liam sin dåp!! 🙂

  Stor klem!

 • Tonerose on June 13, 2012

  Hei Gro,

  Hjertelig takk!!

  Hmmm… når det kommr til blomster har jeg NOEN ulike former kan du si.. Hihi! 🙂 Hmm, de bittesmå blomstene brukr jeg enten de små kutterne ifra wilton sitt grønne sett, eller jeg bruker sånne som man presser ut ala sommerfuglustikkere om du henger med på hva jeg mener.

  Til de litt større har jeg et par varianter ifra blossom sugar art (?) som jeg har silikonform til som jeg presser de i for å lage årene! 🙂 Ja, jeg har som sagt NOEN blomsterformer.. Send meg bilde om det er en spesifikk en du lurer på, så skal jeg forsøke å forklare hvordan jeg har laget den! 🙂

  Stor klem!

 • Tonerose on June 13, 2012

  Hei Linda,

  blir alltid like glad når jeg oppdager en liten hilsen ifra deg – kjempestas!! 🙂

  Hjertelig takk søta!

  Jeg håper du har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 13, 2012

  Hei Alice,

  Hjertelig takk søta!! 🙂

  Stor klem!

 • Tonerose on June 13, 2012

  Hei Åshild,

  Du kan fint farge vanlig marsipan helt hvit med farge, men husk at den da ikke er like god å arbide med. Du må ha i ganske masse hvitfarge for å få den ekstra hvit – og da endrer den konsistensen litt. Men det går så absolutt an! 🙂 Det er hvit marsipan du har smakt, ikke sant? ikke feks hvit fondant? Det smaker noe HELT annet spør du meg, hihi! 🙂 Selv liker jeg marsipan best ja!

  Kos deg med bryllupskakelaging!

  Klem!

 • Tonerose on June 13, 2012

  Hei Susanne,

  Tusen takk for det! 🙂 Kjempegøy at du fant inspirasjon her inne! 🙂

  Så herlig med dåpsforberedelser, kos deg masse med planleggingen! 🙂

  Stor klem!

 • Tonerose on June 13, 2012

  Hei Susanne,

  Tusen takk for det! 🙂 Kjempegøy at du fant inspirasjon her inne! 🙂

  Så herlig med dåpsforberedelser, kos deg masse med planleggingen! 🙂

  Stor klem!

 • Tonerose on June 13, 2012

  Hei Susi,

  HIhi – så søt du er!! Hjertelig takk for så gode ord! 🙂

  Jeg håper du får en strålende dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 13, 2012

  Hei Made in Heaven,

  HJERTELIG takk søte deg!! 🙂

  Jeg håper du får en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 13, 2012

  Hei Lene,

  Hjertelig takk!! 🙂 Du er da kjempeflink til å bake!!

  Så gøy med Biler! Jepp, det vil jeg tro blir STOR suksess!! Hihi, helt konge å skulle lage lynet i 3d! Det er jeg sikker på at dere fikser flott!!! Glder meg masse til å se bilder, overbevist om at kaka blir knallbra!!

  Forrige bursdag til Lukas var Biler, og selv om han bare ble to år var det SÅ suksess. Kjempestas!!!

  Kos dere masse med forberedeser, og etterhvert kakebaking! 🙂

  Stor klem!

 • Tonerose on June 13, 2012

  Hei Garden Angel,

  Hjrtelig takk for så god ord søta!! 🙂 Snill du er! Neida, det er en stund siden jeg hadde bursdag, har bare ikke fått montert over drueranka enda. hihi. Men tusen takk for det!! 🙂

  Så gøy!! jepp, en blomsterkake fikser du flott!! Gøy å lage blomster når man er litt hageintr! 🙂 Kos deg masse med forberedelsene!! 🙂

  Jeg håper du får en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on June 13, 2012

  Hei Birte,

  Hjertelig takk! 🙂

  Søta! 🙂 Tenkte det var kjekt, så kan andre lage lik om de ønsker!

  Ojoj, da nærmer deg seg virkelig! 🙂 Nyt de siste rolige dagene, hihi! Kjemepegøy at babyen kommer straks!

  Hmmm… Jeg pleier alltid å dekke kaken med et lag smørkrem (evt sjokoladesmørkrem, avh av type kake) før jeg trekker den med marsiapn – kanskje det kan ha sammenheng? hmm.. Prøv det neste gang, håper det blir bedre da! 🙂

  stor klem!

 • Tonerose on June 13, 2012

  Hei Jane,

  Hjertelig takk for det snille deg! 🙂

  Tusen takk, jeg håper du også hadde en strålende dag!

  Stor klem!

 • marianfo on June 12, 2012

  Får man kjøpt de bokstav formene dine på ebay tror du ? Itilfelle har du link.. Likens de formene til babytingene.. Kjøper du forma di med hjerte i midten ? Ble vellykket de muffinsene jeg laget i Liams dåp i helgen !! Mvh Marianne fra Trondheim 🙂

 • Anonymous on June 12, 2012

  Hei:)

  Nydeleg kake 🙂 Du er kjempeflink 🙂

  Kva silikonform brukar du til blomane dine ? Kan du linke til den ?

  Mvh Gro

 • Linda on June 12, 2012

  Jeg er stum… sukk så heldige de er som fikk en slik kake:)

 • Alice F.K - Venter nr 2 on June 12, 2012

  HELT fantastisk fin!! du er så flink

 • Åshild i bestemors hage on June 12, 2012

  Min datter vil ha helt hvit bryllupskake, men jeg synes den hvite marsipanen smaker så vondt. Er det mulig å farge vanlig Odense marsipan med hvitt?

 • Susanne on June 12, 2012

  For en helt nydelig kake! Passer godt med inspirasjon, da jeg selv skal lage dåpskake til min lille datter 🙂 Tråler nettet etter ideer, og på din blogg fant jeg mye fint! (mye fint av alt, ikke bare kaker :-D)
  Ønsker deg en fin dag 🙂

 • Det da helt vildt, hold da op!! Du overgår dig selv gang på gang.

  Den er så flot med alle din fine finesser.

  Er helt mundlam over, at nogen kan være så dygtig:-)

  Ha´en dejlig dag

  Knus Susi

 • Made in heaven on June 12, 2012

  Helt utrolig hvor dyktig du er!! Jeg er så imponert over dine evner:))
  Den var jo bare vakker!
  Ha en super dag!
  Klem

 • Lene on June 12, 2012

  Fantastisk flott kake…IGJEN 🙂 Du slutter aldri å imponere meg, og jeg skulle ønske jeg var like flink som deg til å bake 🙂

  Temaet for bursdagen til lillegutt blir Cars og Lynet Mcqueen, som er kjempepopulært om dagen 🙂 Jeg og søsteren min skal PRØVE å bake en Lynet Mcqueen kake i 3D, om vi får det til er en helt annen sak hihi.

  Lillegutt har forstått det med å feire bursdag nå, så du kan tro han er spent og gleder seg 🙂

  Legger nok opp noen bilder når bursdagsfeiringen er vel overstått 🙂

  Ønsker deg en nydelig dag 🙂

  Stor klem

 • Garden Angel on June 12, 2012

  Stum av beundring….igjen!

  Studerer de nydelige kakene dine. Alle de nydelige detaljene…wow!

  Utrolig vakre kaker!!!

  Du må jo bare være tålmodigheten selv;)
  Så flott hagebue du har fått av mannen din også. Har du nettopp hatt bursdag? I tilfelle….Gratulerer med dagen som var!!!

  Vi skal feire datteren vår sin bursdag til helgen. Lurer på om jeg skal prøve å herme etter de flotte blomsterkakene du lagde for litt siden… så får vi se om jeg klarer det da 😉 hehe

  Ha en fin tirsdag :))

 • Barnelykke on June 12, 2012

  Vakker som alltid!! 🙂
  Bare det å farge så myde marsipan synes jeg er veldig imponerende – jevnt og fint og alltid i nydelige farger!

  Kjekt at du viser hvilke “former” du bruker! 🙂

  Samler inspirasjon fra deg – med kommende baby på vei (termin i dag faktisk) så har jeg begynt å tenke på dåpen 🙂

  Vet du har nevnt det før, men husker ikke helt….
  Når jeg lager marsipankaker så har jeg problemer med at de kan sige litt, bli bløte i nedre kant når de står i kjøleskapet og at jeg ikke får de helt så jevne å fine som det du mestrer 🙂 Tips mottas med Stor Takk 🙂

  Klem
  Birte

 • Jane on June 12, 2012

  Utrolig nydelig kake nok engang. Du er fantastisk flink 🙂

  Ønsker deg en strålende tirsdag.
  klem Jane

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...