Lyseblå Dåpskake m/vugge i marsipan {Bildedryss}

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

Velkommen til ToneroseDesign ♥ Da er jeg omsider på plass igjen, etter noen intense dager! ♥ Jeg har vært så heldig å hatt mange oppdrag de siste dagene, og dermed ble det minimalt med tid til det meste annet… Som feks bloggen! (og soving, hihi!) Men, nå er det mer normale tilstander igjen, og jeg har omsider fått svart på mesteparten av de nydelige kommentarene deres, og etterhvert håper jeg også å få svart på alle mailene som venter i innboksen! ♥

I dag kommer omsider innlegget med bildedryss av dåpskaka jeg laget til nydelige lille Sebastian – hjertelig tusen tusen takk for at dere ville at jeg laget denne kaka skjønne Christine! ♥ Klikk deg videre for å lese mer, og se flere bilder av denne lyseblå marsipankaka… (all pynt laget i marsipan)

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

Kaken har jeg trukket med lyseblå marsipan, jeg har her brukt vanlig marsipan ifra rema 1000 – blandet med litt ekstra hvit marsipan, og fargen Delphinium blue ifra wilton. Den finner du feks her. Handler du hos kaketoppen.no så husk å oppgi kode tonerosedesign – da får du 5% rabatt på kjøpet. Jeg har trukket både kake og kakefat med marsipanen, dette gjør jeg samtidig for de som lurer på det.  ♥  Før jeg trekker kake med marsipan dekker jeg den alltid med et lag smørkrem eller sjokoladekrem, avhengig av type kake. Det gir et supert underlag for marsipanen!

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

Rundt kaken har jeg festet små bilder av skjønne lille prinsen, disse bildene har jeg printet ut på sukkerark, med matfarge. Har du ikke egen printer til dette finnes det mange steder på nett du får kjøpt spiselig bilde, feks her. Vær forsiktig når du tar bildet av bakgrunnen/plastarket det er festet til, slik at bildet ikke blir ødelagt. Deretter fester jeg bildet til marsipanen med bittebittelitt vann.

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

I forkant laget jeg en babyvugge av marsipan, jeg tegnet et mønster på et ark, og skjærte rundt mønsteret med en kniv nedi marsipanen. På denne måten fikk jeg to og to sider like! Det er viktig å lage denne god tid i forveien om du ønsker å lage slik av marsipan – da marsipanen trenger flere dager på seg for å tørk nok / stivne nok til å kunne “snekres” sammen. Som lim har jeg forresten brukt royal icing (pisket eggehvitte og melis) Jeg laget vuggen av ekstra hvit marsipan, og etterpå kostet jeg den med lyseblå pulverfarge.

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

…oppi vugga plasserte jeg såklart en liten baby av marsipan! Slike babyer kan du lage ved å bruke denne formen.  Jeg farger først masipanen hudfarget, deretter maler jeg håret på med pastafarge eller pulverfarge blandet med bittelitt vodka.

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

Kakefatet har jeg pyntet ved å prege ulike stempelmotiver i den lyseblå marsipanen. “Vår lille prins” etc synes jeg er kjempesøtt på slike dåpskaker!

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

Jeg bruker også utstikkere etc til å pynte fatet med, det jeg synes passer! På fatet har jeg plassert litt ulike babyfigurer laget av ekstra hvit masipan, form til å lage slikt babystash finner du feks her.

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

Pynten som jeg har laget av ekstra hvit marsipan har jeg etterpå kostet med lyseblått lustre dust – det gir en vakker lys blå shine/glitring!

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

Er det ikke en NYDELIG liten prins jeg har fått lov til å lage kake til? Sjekk bildene av den lille hjerteknuseren! hihi.

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

Vugga preget jeg mønster i ved å bruke noen små stjerneustikkere. Jeg presset også ut en litt større stjerne midt på sengeveggen, på to av sidene. Synes det er nusselig!

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

Jeg har fått helt dilla på disse sommerfuglene, synes de er så skjønne! ♥  Det var herlige Helene som tipset meg om disse patchwork cutterne, hjertelig takk søta! ♥  Bloggen hennes finner du her, hun lager de vakreste kaker!

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

I selve dåpen kom det til å være et banner med disse samme bildene av herlige lille Sebastian, lyseblå bakgrunn og mørkere blad/blomster på ene siden – derav dette samme mønsteret på kaka! ♥

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

Rundt omkring på kaka+kakefatet har jeg pyntet med bittebittesmå sukkerperler i hvitt – synes dette er nusselig på slike babykaker. Nope, jeg er fremdeles overhodet ikke glad i detaljer! hihi. Bittesmå sukkerperler finner du feks her.

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

Hmmm.. Hva har jeg glemt å kommentere nå mon tro? Ja, om du har spiselig bilde ( r) på kake er det viktig at det ikke er fuktig i kjøleskapet – drypper det på slike sukkerark vil bildet skli utover og desverre bli ødelagt.

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

Lille lyseblå pleddet til babyen har jeg laget av marsipan farget lyseblå, jeg har kjevlet marsipanen flat, og derettr kjevlet over marsipanen med et lite mønsterkjevle. Synes dette kjevlet passer fint til slike små babypledd, da mange av de babypleddene jeg har vært borti ofte har vært rutete. hihi. Kjevlet har jeg kjøpt på GSA for de som lurer på det.  ♥

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

Hmm, jeg tror det var det hele! ♥ Spør om du lurer på noe!

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

Enten ved å legge igjen en kommentar her – da svarer jeg samtidig som jeg publiserer kommentaren din, eller ved å sende meg en email! ♥ ToneroseDesign@gmail.com

Søte cupcakes til barnedåp - prins - blå

åh – ja, jeg laget forresten også cupcakes til nydelige Christine med familie. Prinsestema til lille prinsen! ♥ Kjempegøy! (personlige wrappere med navn og dato, og cupcakepynt av marsipan)

Lyseblå dåpskake med vugge - kakepynt håndlaget i marsipan - barnedåp kake

HJERTELIG tusen takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag- jeg håper dagen din blir VIDUNDERLIG!! ♥

Stor klem,

tonerose underskrift

2 Comments

 • Monica on October 4, 2012

  Nydelig som alltid!!
  Hvilke ark bruker du til å lage cupcake wrapperene? Jeg lagde til Matheo sin 1 års dag i vanlig uvokset papp, men de ble jo flekkete:(

  • Tonerose on October 4, 2012

   Hei Monica,

   Takk søta! =) Hmm, når smatt du cupcakene oppi wrapperne? Viktig at cupcakene er kalde før du smetter de oppi, at smøret er blitt kaldt, om du henger med! =) Jeg bruker gjerne de 10pk grove kartongen ifra panduro – men de er “bare” kartong, så om man putter oppi varme cupcake vil det gi flekker også der. Sett de litt i kjøleskap først, og deretter smett de kalde cupcakene oppi wrapperne!

   Så gøy at du laget slike! Brukte du silhouette’n? Hvordan laget du de?

   nydelig dag til deg!

   Stor klem!

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...