Lyserosa Dåpskake 2 etg {Bildedryss}

IMG_7108 lyserosa dåpskake

Velkommen til ToneroseDesign ♥ I dag kommer som lovet et bildedryss av dåpskaka jeg laget til skjønne lille Rakel. Herlige mamma’n hennes sendte meg den nydelige invitasjonen til dåpen – og sammen kom vi frem til et design som ville passe fint inn på den store dagen. Lille prinsessa hadde fått et vakkert hårbånd hun skulle ha på seg etter kirken, og det var det klart vi måtte ha med på kaka! hihi. Elsker personlige detaljer! ♥ Klikk deg videre for å lese mer/se flere bilder…

IMG_7113

Jeg trakk begge kakene i lyserosa marsipan, ser jeg burde justert fargene litt på bildene jeg tok, lyset ble visst litt feil – her ser den mer lilla ut. Jaja, kaka var iallefall lyserosa! hihi. Kald, men lyserosa. Nederste kaka/den runde kaka preget jeg diamantmønster i rundt, og i  hvert hjørne festet jeg en hvit sukkerkule.

IMG_7111

Sukkerkulene jeg har brukt her er rimelig store, kanskje 6mm i diamter? Disse har jeg kjøpt på www.thecakedecoratingcompany.co.uk – til dere som har spurt om det! ♥ Perlene fester jeg til kaka med bittelitt vann eller spiselig lim. Handler du hos Kaketoppen.no så husk å oppgi kode tonerosedesign, da får du 5% rabatt  ♥

IMG_7140

Kaken var i to etasjer, hvor øverste kake formet som en pute. Rundt puta har jeg laget bånd etter inspirasjon fra hårbåndet lille prinsessa skulle ha på seg på dagen – men rosa sløyfa på!

IMG_7120

Alt på kaka har jeg laget av marsipan, feks sløyfa har jeg laget på forhånd slik at den holder fasongen når jeg limer den fast til kaka. Større ting, som feks denne sløyfa, fester jeg til kaka med royal icing (pisket eggehvitte og melis)

IMG_7119

Bokstavklosser har blitt et “must” på dåpskakene jeg lager, jeg synes det er så nusselig!! Skjønne lille prinsessa skulle få hele tre navn, hvorav det ene navnet var en ovveraskelse for alle! (på invitasjonen stod det “bare” to navn) Bokstavklossene lager jeg ved å bruke en silikonform ifra First Impression Molds. Jeg har her brukt ekstra hvit marsipan.

IMG_7123

Bildet av prinsessa fra invitasjonen, her i spiselig print inni en ramme laget av marsipan. Spiselig bilde kan kjøpes flere steder på nett, feks her. Om du lager bilderamme slik som jeg har gjort her, så er det viktig å lage den i forkant – slik at den rekker å tørke og vil holde fasongen! ♥ For å få mønster i bilderammen har jeg brukt et lite mønsterkjevle.

IMG_7126

I dåpsinvitasjonen hadde foreldrene til Rakel laget et vakkert monogram – og dette var det klart måtte med på kaka! hihi. Jeg har preget monogrammet ned i marsipanen, til dette har jeg brukt et modeleringsverktøy. Har du ikke modeleringsverktøy kan du feks bruke en tannpirker i kombinasjon med “feil” ende på en liten malekost. Gjør samme nytten! ♥

IMG_7144

Her synes monogrammet litt bedre, Rakel Fabienne. En vakker font da hadde valgt, og stilig at F’n er mindre enn R’n!

IMG_7128

På toppen av puta, en liten marsipanbaby – ikledd et lyserosa skjørt – og såklart hårbåndet sitt! Form for å lage slike små babyer finner du feks her.

IMG_7137

Mønsteret i puta har jeg laget ved å bruke et mønsterkjevle, jeg har preget marsipanen før jeg trakk kaka med den.

IMG_7134

I kakefatet har jeg preget litt ulike mønstre – bla sommerfugler, små stjerner etc. Til dette bruker jeg det meste – pregeutstyr, kuttere, stempler osv – det jeg synes passer! ♥

IMG_7145

Rundt omkring på kaka+fatet har jeg plassert litt bittebittesmå sukkerperler, jeg synes de er så søte! Disse fåes kjøpt på spesialkakeustyrsbutikken, eller så mener jeg det er noen hvite+sølv i den ene vinterlige strøsselkombinasjonen fra dr otkr på matbutikken også. Kjempenusselige til cupcakes også!

 IMG_7150

Sammen med marsipanbabyen på toppen av kaka limte jeg også fast noen marsipanblomster – litt fantasiblomster og roser. Disse har jeg laget av ekstra hvit marsipan, deretter har jeg kostet de med litt lyserosa lustre dust. Da skinner det så vakkert i de! ♥

IMG_7149

Var vist ikke så enkelt å se det her.. Jaja. Rundt omkring på kaka har jeg plassert litt babystash – til mye av det har jeg brukt denne silikonformen.

IMG_7153

Hmmm, det tror jeg var det hele – spør om du lurer på noe! ♥

IMG_7159

Ja, noen sommerfugler har også fått plass på kaka – disse har jeg laget av marsipan, ved å bruk et herlig sett sommerfugl patchwork cutter sett tipset om av supre Helene. Anbefales!

IMG_7108

Jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon – tusen takk for at du tok deg tid til å titte innom!! ♥ Måtte lørdagen din bli DEILIG!!

Stor klem,

tonerose underskrift

12 Comments

 • Marianne on September 20, 2012

  Takk for svar!
  Jeg malte bare noen bokstaver på en kake. Med sort, men den var så vannete og tynn og tørket aldri. Hmm..
  Jeg kjøpte en pakke hvit marsipan. Skal bruke den på en kake om en måned. Men lurte på om jeg skulle øve meg litt først siden jeg ikke er så dreven ennå. Holder den en måneds tid hvis jeg lukker posen godt?

  Hilsen Marianne 🙂

  • Tonerose on September 20, 2012

   Hei Marianne,

   Anytime =)

   Ah, svart er det vanskeligste – og rødt.. For å få skikkelig “tett” farge når det gjelder en av disse fargene kan det være en fordel å bruke pulverfarge, evt flere tynne strøk med pastafarge. Om du pakker marsipanen skikkelig tett ville jeg absolutt tro den holder en måned ja! =)

   Kos deg med øving, det blir helt sikkert knallbra! =)

   Stor klem!

 • Marianne on September 17, 2012

  Hei igjen 🙂
  Tenker for hver kake, at det blir ikke finere enn dette! Men kakene blir jo bare finere og finere!! 🙂

  Jeg prøvde å male på marsipan med Wilton pastafarge, men den renner bare, blir gjennomsiktig og blir ikke tørr. Må jeg blande den med noe?
  Vet du hvor lenge marsipanen holder når pakken er åpnet? Og hvis jeg har farget noe?
  Og vet du hvor lenge pynten kan holde når man har laget det?

  Og hva bruker du for å male lysebrunt og brunt hår på marsipan babyene?

  Håper du har noen tips til en nybegynner 🙂
  Hilsen Marianne

  • Tonerose on September 20, 2012

   Hei Marianne,

   Hihi, SØTA!! =) Hjertelig tusen takk!!

   Hmmm, var det stort område du malte? Når jeg skal ha farga marsipan pleier jeg å farge den først, deretter maler jeg på detaljer etterpå. Da kan du fint bruk pastafargen “direkte”. Om du vil fortelle meg hva du har malt ser jeg om jeg skjønner hva “greia” er! =) Nei, desverre. Den holder en stund, er du i tvil ville jeg bare smakt på den! Jeg bruker pastafarge, evt pulverfarge når jeg maler. Bruker du pulverfarge kan du blande ut med feks vodka.

   Håper dette var til hjelp! =)

   Stor klem!

 • Cecilie G on September 16, 2012

  Kjempefin dåpskake : ) Kakene dine er nesten for fine til å spise : )
  Mener å ha lest et sted at du pleier å bruke landlord marsipan. Har du erfaring med eldorado marispan?Jeg har nemlig 2 rulle rmed det.

  Ha en fin søndag : )

  • Tonerose on September 20, 2012

   Hei Cecilie G,

   Hjertelig takk! =) hihi, søta! Ja, jeg bruker oftest landlord/rema marsipan. Jeg har ikke så mye erfaring med andre typer – av den enkle grunn at jeg like gjerne kjøper denne når jeg er fornøyd med den! hihi. Men jeg ville absolutt forsøkt å bruke marsipanen du har liggende, bruk litt melis om den er for klissete! =) Fungerer sikkert supert! =)

   Stor klem!

 • anette on September 16, 2012

  heihei tone 🙂 sååååå fantastisk nydelig!!!! kakemesteren 😀
  ønsker deg en herlig søndag!!
  klemmer fra anette:)

  • Tonerose on September 20, 2012

   Hei Anette,

   Hihi – hjertelig tusen takk søta!! Tusen takk for det! Håper du har en STRÅLENDE dag!!

   Stor klem!

 • Maria on September 16, 2012

  Du er så utrolig flink! Takk for all inspirasjon!

  • Tonerose on September 20, 2012

   Hjertelig tusen takk Maria!! =) Anytime!

   Stor klem!

 • Linn Marie on September 15, 2012

  Så utrolig fin… jeg skal servere min aller første kake idag med mmf og litt sommerfugler på… aldri laga marsipankake før engang… ble fornøyd, selv om d kreves myyyye trening, og brukte bare ting jeg har hjemme, ikke no kakebake utstyr… tenker mer og mer på bryllupskaka, å ser virkelig at du kan klare å få til akkurat sånn jeg ønsker… ha en toppers helg 🙂

  Hilsen Linn, Sarpsborg

  • Tonerose on September 20, 2012

   Hei Linn!

   Hjertelig takk! =) Så spennende!! Tipper kaka du laget ble knallbra!! =) Mhmm, det var slik jeg begynte også – og det er mye man kan få til uten å egentlig ha noe spesialutstyr. Men veldig gøy med litt ustyr etterhvert såklart, om man får skikkelig sansen for det! =) Så koselig at du tenker på bryllupskaka – jeg synes det er kjempegøy om du har lyst til at jeg lager den!! =)

   Håper du har en STRÅLENDE dag!!

   Stor klem!

Leave a Reply