{ Månedsplanlegging middag – og månedshopping! }

I forbindelse med livsstilsendringen endret jeg en del på kostholdet, og i den forbindelse begynte jeg å planlegge alt mye mer =) I dag kommer det litt mer om dette for de som har etterspurt det! ♥

Jeg planlegger nå middag for en hel måned av gangen – og jammen månedshopper jeg også. Jeg er SÅ fornøyd!

Det er et PES å skulle handle inn for en hel måned av gangen – men det er så utrolig deilig etterpå!! Da er alt i hus som vi trenger fremover, og jeg slippe mange småturer på butikken – og ikke minst all stresset med å finne ut hva vi skal ha til middag hver eneste dag (når alle gjerne er kommet hjem etter bhg/skole/jobb og allerede er sultne. Riktignok reiser jeg på butikken og fyller på med melk, frukt og grønnsaker før måneden er over – men det at alle middagene er planlagt og at jeg ikke trenger å bruke mer tid på dette resten av måneden er UTROLIG deilig =)

Anbefales!


Jeg synes også det er mye lettere å velge sunne løsninger når jeg får lyst på noe godt mens jeg sitter og arbeider, og kjøleskapet er fullt av fersk frukt osv. (Riktignok kan det jo gjerne være det om man ikke månedshopper også, men her i huset har det vært mye enklere etter at vi begynte med dette)

En annen fordel med månedsplanlegging av middager er at vi kan bruke samme plan måned etter måned om vi vil! =) Deilig å slippe å bruke masse tid på å finne på middager, lettvint å ha en ferdig plan og da bare finne ut hva som skal kjøpes inn. Jeg synes også det er enklere å variere middagene når jeg månedsplanlegger, tidligere endte vi ofte opp med samme middag mye oftere – fordi det var raskt og enkelt å lage istand. Nå som jeg planlegger for en hel måned av gangen er det lettere å få middagene variert, og ikke minst mye sunnere! Mer økonomisk er det også, for da planlegger jeg å bruke opp resten av maten jeg kjøper inn – istedenfor at vi kjøper nytt på vei hjem fra jobb fordi vi er usikre på hva vi har liggende i kjøleskapet hjemme. Mindre svinn! =)

Når jeg planlegger middag for en helt måned av gangen pleier jeg gjerne å booke inn å skulle lage diiiiiger porsjon middag et par ganger iløpet av måneden (type hjemmelagede supper, lasagne, chili con carne, fiskegrateng osv) Da fryser jeg ned mange flere middager etter at vi har spist, og senere kan jeg da bare tine ferdig middag en dag vi har liten tid! VELDIG praktisk og lettvint, det tar ikke alltid så veldig mye mer tid å lage større porsjoner – men det er utrolig mye enklere senere å ikke trenge å forberede noe (ja, jeg lager gjerne en salat feks ved siden av mye av disse middagene, men det er mye raskere å kutte opp en salat mens lasagnen varmes, enn å skulle lage alt sammen om vi har dårlig tid etter skole/bhg/jobb)

Anbefales!

…og jammen er det deilig å tine noe ferdig ifra fryseren selv om vi ikke har noe vi skal rekke like etter jobb/skole/bhg også, hihi!!

Middagsplanlegging for 1 mnd:

1) Når jeg går igang med planleggingen av middager for en hel måned av gangen (det er ikke nødvendigvis en kalendermåned – men ca 4-5uker sammenhengende, avhengig av forrige månedshandling) liker jeg å notere ned ting som jeg vet vi skal de ulike dagene som kan påvirke middagen. Skal vi feks kjøre et stykke avgårde for å rekke en fotballkamp en av gutta skal spille, er det greit å planlegge middagen deretter slik at vi faktisk rekker kampen osv osv.

2) Deretter pleier jeg gjerne å skanne over hva vi har liggende i fryseren; jeg skriver en liste mens jeg går gjennom fryseskapet/fryseren. Dermed får jeg en fin oversikt over hva vi har liggende av ferdige middager (som jeg frøs forrige måned etter å ha laget diiiiiger porsjon til middag) og ulikt kjøtt etc som kan brukes til middager denne måneden. Vi kjøper gjerne inn varer som er nedsatt i pris pga snart går ut på dato og fryser når vi kommer hjem, kjøper inn større kvanta ved tilbud osv – dermed har vi ofte litt liggende i fryseren som jeg bruker som utgangspunkt når jeg planlegger middager. Jeg liker å bruke dette før jeg kjøper inn mer/nytt, men her varierer det selvsagt fra måned til måned.

3) Jeg finner gjerne frem forrige måneders oversikter slik at jeg har noe å få middagsidèer fra, og begynner dermed å skrive ned middager jeg kan lage utifra hva vi har liggende i fryseren, hva som passer til hvilke dager avhengig av hva vi skal/hvor god tid vi har osv. Når jeg da planlegger middager skriver jeg samtidig ned hva jeg trenger å kjøpe inn for å lage disse. Jeg synes det er enklere å passe på at vi får spist en del fisk når jeg planlegger for en hel mnd av gangen, og ofte har vi gjerne en dag i uka hvor jeg lager istand en salatmiddag (med kjøtt/fisk), og ofte også en dag i uka med suppe-middag. Men igjen, her avhenger det selvsagt av hva vi skal de ulike dagene. Skal jeg være avgårde hele dagen (istedenfor å jobbe hjemmefra) planlegger jeg gjerne en middag jeg kan gjøre klar i slowcookeren (feks koteletter, gryterett el) – da forbereder jeg middagen på morgenen før jeg drar, og når alle kommer hjem fra jobb/skole/bhg er middagen ferdig idèt vi går inn døra (superdeilig!!). Alternativt tar jeg opp en ferdig middag som ligger i fryseren, så gjenstår det bare å varme den når vi kommer hjem – og evt lage salat ved siden av, avhengig av type middag.

4) Når alle middager er ferdig planlagt går jeg over til å finne ut hva mer som skal kjøpes inn; feks brød, pålegg, tørrvarer osv. Nå som jeg har gjort dette såpass mange ganger tidligere tar jeg gjerne utgangspunkt i forrige måneds handleliste, da ser jeg hvor mange kartonger egg som skal kjøpes inn, hvor mye pålegg vi handlet forrige gang osv. Jeg sjekker også over kjøleskapet og kjøkkenskuffer/skap for å se hva vi har igjen, og hva som trengs å kjøpes inn mer. Jeg har tørrvarer som mel, sukker, pasta osv i glasskrukker i skap, dermed er det raskt og enkelt å se hva som bør kjøpes inn (HER kan du lese om da jeg organiserte i kjøkkenskapene)

Personlig synes jeg det har vært enklere å gjennomføre månedshopping/planlegging, enn det har vært å gjennomføre ukeplanlegging, når jeg har planlagt for en uke av gangen har jeg følt at det har vært så raskt at jeg skal planlegge på ny igjen (haha, det er jo alt man blir vant til da – men dette er bare sånn jeg har følt det! …stressa sa du?? hihi.)

Månedshopping/planlegging synes jeg har vært utrolig deilig!!

Anbefales definitivt =)

Jeg synes også det er mye enklere å velge sunnere snacks når jeg får lyst på noe godt innimellom (jeg er altfor glad i å småspise mens jeg jobber osv!) nå som jeg planlegger shoppingen mye mer, nå er alltid kjøleskapet fullt av epler som jeg gjerne kutter i skiver (deilig snacks, men jeg må kutte det i skiver istedenfor å spise et helt eple – ellers blir det ikke like godt. Haha, sær sa du??), druer, frukt, bær osv – det har hjulpet meg mye i endringen av kostholdet. Lettere å bytte ut hva jeg spiser enn å skulle forsøke å slutte helt med småspisingen min (selv om det sikkert hadde vært bedre å kun spise vanlige måltider og ikke så mye innimellom) så er det lettere for meg å gjennomføre på denne måten – da kan jeg alltid finne meg noe å spise på når jeg ønsker det, forskjellen er at det jeg nå spiser faktisk er godt for kroppen istedenfor det jeg valgte tidligere! =)

Så til de som har spurt meg om jeg spiser mindre nå enn før jeg begynte på livsstilsendringen siden jeg har gått såpass mye ned i vekt; nei – det gjør jeg ikke! Jeg spiser ofte og mye, men jeg spiser mat som er fornuftig for kroppen istedenfor! =)

Gratis print for månedsplanlegging kommer straks, anbefales definitivt! Vi har vår hengende på kjøleskapsdøra  ♥ Selv om det er litt jobb i starten er det SÅ lettvint resten av måneden!

Stor klem!

// boka vår JukseSuperMamma finner du HER – perfekt til alle småstressa mammaer!

// alle gratis print blir samlet HER

// blogginnlegg i kategorien livsstilsendring vil bli samlet HER

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...