Marmorert Marsipankake {Bildedryss}

IMG_3532 marmorert bursdagskake
Velkommen til Tonerose Design! ♥ I dag kommer som lovet et lite bildedryss av den marmorerte kaka jeg viste bilde av i går. Denne kaka var til nydelige lille niesa mi, tenk at hun allerede er blitt to år! Kaka var til en toårsdag, men dette designet synes jeg kan passe til mange anledninger – klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer om hvordan jeg laget den…

IMG_3542
I forveien laget jeg litt ulike blomster av ekstra hvit marsipan, og lot disse tørke i ønsket fasong. Jeg laget de hvite, dermed kunne jeg i ettertid koste på litt lilla pulverfarge – i litt ulike nyanser. På denne måten blir det litt spill i blomstene!
IMG_3524
Kaken trakk jeg med vanlig marsipan ifra matbutikken (rema 1000) som jeg farget lilla med lilla farge fra wilton. Handler du hos www.kaketoppen.no så husk å oppgi kode tonerosedesign, så får du litt rabatt ♥ For å oppnå marmoreringseffekten ruller jeg marsipanen til en pølse, og gjør det samme med litt hvit marsipan. Legg marsipanpølsene inntill hverandre og snurr rundt, slik at det minner om en candy cane. Brett sidene inn mot midten, og rull til en ny pølse. Snurr, og brett sidene inn mot midten igjen. Gjenta prossesen, og snart har du marsipan som du kan kjevle flat – som da har et vakkert mønster! Ikke rull og tvinn så masse, jeg synes iallefall selv det er stilig når  man ser kontrasten. Stilig?
IMG_3526
All kakepynt fester jeg til kaka med enten royal icing (pisket eggehvitt og melis) eller spiselig lim.
IMG_3527
Et par “skilt” laget jeg også, disse av ekstra hvit marsipan. Du kan enten kjøpe ferdig hvit marsipan feks her, eller du kan farge vanlig marsipan ifra matbutikken med flytende hvit matfarge. Skiltet over malte jeg med litt sølv lustre dust iblandet litt vodka så den blir flytende. Det ene skiltet malte jeg navnet til bursdagsbarnet på, det andre skiltet skrev jeg 2 år på! Skiltene festet jeg til kaka med litt vann.
IMG_3544
På kaka plasserte jeg også et par lys, har man bursdag så må man jo blåse lys må vite! ♥
IMG_3535
Til en ekte jente-kake trenger man vel også litt spiselig glitter? hihi!
IMG_3536
Det var det hele for i dag, jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! ♥
IMG_3539
Spør om du lurer på noe ♥
IMG_3532
Takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag, jeg håper dagen din blir STRÅLENDE! ♥ Stor klem!
tonerose underskrift

3 Comments

 • Anonymous on July 21, 2012

  Kakene dine er flotte og gir inspirasjon til å prøve selv. Hvilke former bruker du på sommerfuglene og på blomstrene?

  Hilsen Inger

 • Tonerose on July 20, 2012

  Hei Nina Lovise,

  Hjertelig takk for det!! =) Når jeg lager roser bruker jeg ofte bare rund utstikker i ønsket størrelse, eller så har jeg også rosebladustikker- sånn som er rosagjennomskinnlig og finnes i ulike størrelser om du henger med..? hihi! Til blomstene har jeg NOEN former… Hvilke tenkte du på? Så koselig at du liker blomstene mine!! om du sender meg link/bilde til en blomst du gjerne vil vite hvordan jeg lager prøver jeg gjerne å hjelpe! =) Jeg har en del ulike ustikkere, og noen pregere, og bruker mye om hverandre.. =)

  Stor klem!

 • Nina Lovise on July 16, 2012

  Alldeles nydelig, som vanlig! 🙂 Hvilke former er det du bruker til å stikke ut rosebladene og blomstene?? Har funnet sommerfuglformene og babyformene på ebay, men finner ikke noe som lager like fine blomster som deg! Hjelp?? 😉

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...