mmm…

Da jeg gikk meg en tur i hagen i stad, oppdaget jeg at det er litt av hvert som snart er spiselig i hagen! Stikkelsbær, rips, jordbær og bringebær har jo vært deilig knask en stund – men nå ser jeg at feks plommene begynner å skifte farge! Dette plommetreet var nylig plantet da vi flyttet inn i huset – så jeg vet desverre ikke hvilken sort det er. Det kommer ikke så mange plommer på det, men de som kommer er digre – og deilig søte! De er ca like store som pekefingeren min er lang. Gleder meg til de er høsteklare!

Ellers i hagen begynner cherrytomatene å modnes – disse har jeg sådd ved å kutte vanlige småtomater kjøpt på matbutikken, klemt ut innholdet, og sådd det direkte i jord. (ja, direkte i jord inne da, sådde de litt tidlig slik at det var litt størrelse på de før jeg flyttet de ut) Enklere kan det nesten ikke bli! Jeg sådde akkurat likt forrige sesong – etter opplæring fra sviger-tanta mi! ;o) Det er en fordel å ha de inne først, slik at de rekker å modnes før høsten kommer.. Om man ikke har drivhus da!
Ellers begynner gulrøttene å vokse seg til også, men er litt tidlig å høste allerede nå. Måtte allikevel ta opp noen – er jo deilig som “knaskegulrøtter”. ;o) Jeg startet med gulrøttene, la de fra meg og gikk for å hente litt tomater fra kjøkkenhagen.. Da jeg kom tilbake var det ei som koste seg veldig med gulrøttene! …hun er ikke helt som alle andre nei.. ;o)

No Comments

Leave a Reply