Navnefestkake i hvitt, gammelrosa og lys gammelrosa {Bildedryss}

IMG_8594

Velkommen til ToneroseDesign ♥  Da kommer omsider dagens innlegg! Jeg har sittet pal med kakedekorering den siste tiden, og dermed har det blitt minimalt med pc-tid, men nå kommer det omsider litt bilder ♥  Denne navnefestkaken er det en stund siden jeg laget, men jeg har ikke rukket å blogge den tidligere. Håper bildene kan være til inspirasjon! Klikk deg videre for å lese hvordan jeg laget den/se flere bilder..

IMG_8599

Denne kaken var til skjønne lille Sofie, og mamma’n ønsket en kake alà denne – men i litt mindre utgave. Det var det klart jeg gjerne kunne lage! ♥

IMG_8607

Kaken er trukket med ekstra hvit marsipan, og den gammelrosa fargen har jeg blandet av litt ulike farger. Jeg har enda ikke funnet en “riktig” gammelrosa farge som jeg liker – om noen har tips tar jeg gjerne imot dette! For å få disse fargene har jeg blandet rosa, lilla, svart og litt brunt – tror jeg. hihi. Jeg ser ann fargen når jeg blander, og så tilsetter jeg det jeg trenger! Men man kommer langt med disse fargene. For å få den lyse gammelrosa fargen bruker jeg bare litt av den mørke jeg har blandet, og blander denne med hvit eller ufarga marsipan.

IMG_8603

Den søte babyen lager jeg ved å bruke denne formen(kode ToneroseDesign gir 5% rabatt), synes du det er vanskelig å få den pen ut av silikonformen kan du fylle den med marispan – og legge den litt i fryseren. Da er den enkel å få fin ut av forma!

IMG_8631

Den søte lille babyen har jeg deretter pynta med et lite blomster-skjørt, og en søt blomsterkrans av marsipan. Blomsterkransen har jeg laget ved å bruke en bitteliten form ifra First Impression, skjørtet har jeg laget av blomsterblad. Nusselig ♥

IMG_8604

Sommerfulg laget av hvit marsipan, presset ut med sommerfugl patchwork cutters. Malt med lysersosa shinepulver – alltid søtt med litt shimmer!

IMG_8594

Rundt kaka har jeg preget diamantmønster – jeg synes dette passer kjempefint på slike kaker, den blir elegant med en gang! Diamantmønster lager jeg ved å bruke et lite kakedekoreringsverktøy som minner om et lite pizzahjul. En liten sukkerperle limer jeg fast i hvert hjørne ved å bruke bittelitt spiselig lim eller bittelitt vann.

IMG_8614

Her har jeg trukket kakefatet med hvit marsipan, og preget litt mønster i marsipanen. Jeg trekker kakefatet med marsipan på nesten alle kakene mine – jeg synes det gir en fin helhet på kaka! …også er det såklart supert med større plass til pynt! hihi. Her har jeg brukt sommerfuglene ifra utstikkersettet til marsipansommerfuglene for å lage mønster.

IMG_8624

Her sees litt mer av kakefatet, og jeg har dekorert det med ulike stempler – søte detaljer som synes når man studerer kaka nærme. Jeg synes det er perfekt,da virker ikke kaka rotete – men den er allikevel detaljrik. Og for dere som kjenner meg, så vet dere jo at jeg er i overkant glad i detaljer.. hihi!

IMG_8627

Bokstavklosser og søte små sko etc lager jeg ved å bruke denne og denne forma. (kode ToneroseDesign gir 5% rabatt)

IMG_8629

All pynten fester jeg til kaka ved å bruke royal icing, dvs pisket eggehvitte og melis. Selv pleier jeg å ha dette over i en engangspose, og kan dermed enkelt sprøyte på melismassen der jeg trenger.

IMG_8647

Jeg har drysset spiselig glitter over kaka, men det er ikke så enkelt å se her.. Men i virkeligheten glitrert det vakkert!

IMG_8630

Det var det hele for i dag – hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom her hos meg ♥  Spør om du lurer på noe, enten på kommentar her inne, på mail, facebook eller instagram.

IMG_8601

Jeg ønsker deg en MAGISK lørdag!! ♥  Stor klem,

tonerose underskrift

6 Comments

 • Kristina on January 20, 2013

  Helt nydelig og heerlige farger 🙂

  • Tonerose on January 22, 2013

   Hei Kristina,

   Hjertelig takk! Koselig at du liker fargene!

   – Tone ♥

 • Ann-Helen on January 20, 2013

  Utrolig fin, du er mitt o store kakerbaker-idol 😉

  Ha en fin dag:)

  • Tonerose on January 22, 2013

   Hei Ann-Helen,

   Hihi – så søt du er!! Stas at du liker den!!

   tusen takk for det – herlig dag til deg også! =)

   – Tone ♥

 • anette on January 19, 2013

  hei Tone 🙂 oi oi så vakker kake 😀 😀 helskjønn!!

  hva har du i denne ?:) hva pleier du å ha under sukkerpasta når du lager det slik at pastaen skal holde seg på kaken , går icing an å bruke eller evt bringebærsyltetøy ( skal lage ei kake med bringebær og vaniljekrem med sukkerpasta):)
  ha en herlig dag!!

  Anette:))

  • Tonerose on January 22, 2013

   Hei Anette,

   Hjertelig takk!!! =)

   Åh, det var denne hukommelsen da.. Sier vaniljekake med sjokoladekrem jeg, det er det jeg oftest lager! Jeg husker desverer ikke helt sikkert, men sjangsen er stor for at det var dette =) Jeg pleier å ha et tynt lag med sjokoladekrem, eller smørkrem (avhengig av type kake) – under marsipanen slik at lokket fester fint. Tror jeg ville briukt et tynt lag med smørkrem på kaken din! =)

   Tusen takk – herlig dag til deg også! =)

   – Tone ♥

Leave a Reply