{ Nissi er klar! }

Da er Nissi klar for desember!

Dette blir vår vri på rampenissen eller Elf-on-the-shelf ♥ De små alvene som er å få kjøpt er UTROLIG søte, men jeg tenkte å gjøre en helt rimelig variant ved bare å hekle en liten figur av garn jeg allerede hadde liggende. Kroppen har jeg heklet og deretter sydd sammen, jeg har ikke fulgt noe mønster men bare prøvd meg litt frem. Inni beina har jeg brukt piperensere som jeg hadde liggende, og kroppen + hodet har jeg fylt med ukokt ris slik at det blir litt vekt i den og den enkelt kan plasseres slik jeg vil =) Er du ikke så glad i å hekle kan du definitiv lage istand en liten nisse/alv ved å bruke litt stoff som du syr sammen, eller bare bruke limpistol for å feste! =) Å bruke ståltråd eller piperensere inni armer og bein anbefales absolutt – da kan figuren danderes i alle mulige fasonger =)

Jeg har lenge hatt lyst til å introdusere en liten alv hjemme i førjulstiden, og sjekket litt på ebay mtp å bestille en ferdig der tidligere år. De to siste årene har førjulstiden vært en smule fullstappet, og det har bare blitt ved tanken. Men nå som det har dukket opp så mange “rampenisse-kit” i alle mulige butikker med små dører osv ble dette altså en realitet! =) Jeg hadde egentlig planer om å lage en liten dør selv, og se an hvorvidt dette slo an hos gutta mtp om jeg kom til å gjøre noe mer ut av det – men da jeg fikk mail om halv pris på mini-dør osv på Nille kjøpte jeg en! Denne malte jeg litt (tenkte det var greit at den ikke var så lett gjenkjennelig om de så boksen m dør osv på Nille) – og plasserte i vinduskarmen på kjøkkenet.

Gutta blei kjempenysgjerrige!!

Jeg satt opp døra i november for å se om det var noen interesse (mtp hvorvidt jeg skulle få tak i eller lage en liten nisse/alv, bare finne på litt rampestreker uten at de noen gang så alven/nissen, eller bare droppe det) – og interesse var det! =) Gutta begynte å skrive brev for å finne ut av hvem dette var og hvorfor det var en dør i vinduet vårt, kjempefin trening på både skriving og lesing – herlig! Da kom det svar i løpet av natta, og de skrev nytt brev så fort de stod opp ♥

Koselig!

Like etter at døra hadde dukket opp og gutta hadde begynt å skrive brev, skulle jeg og gutta avgårde på en hyttetur i helga. På tur hjem ifra hytta fortalte pappa´n til gutta at det hadde dukket opp noen små spor på kjøkkenbenken! Vi prata på telefon i bilen på tur hjem, og da kom det i kor ifra baksetet “NISSI!!” Hihi!! Pappa´n til gutta hadde altså skullet vaske kjøkkenbenken før vi kom hjem, han hadde sølt mel på benken dagen før og jammen viste det seg at det var små spor i melet… Haha, gutta syntes det var SUPERGØY!

Nissi (som vi har døpt alven vår) kommer til å dukke opp 1.desember, så regner jeg med å tilpasse litt hva Nissi finner på ettersom hvordan gutta reagerer! Tipper det blir sjokoladepulver i melken osv, morsomme rampestreker som GARANTERT blir populært hos gutta =)

Vi gleder oss!

Gutta er forresten vant med rampenisse fra barnehagen, men de har aldri sett rampenissen – bare rampestrekene han har funnet på… =)

Har dere besøk av rampenissen eller elf-on-the-shelf i førjulstiden? Jeg følger et par herlige jenter som det er verdt å titte innom om du er på jakt etter inspirasjon; Ellinor og Jeanette =)

Si gjerne ifra om du har gode tips til rampenissen! =)

Ønsker deg en HERLIG kveld videre!

Stor klem ♥

// masse juleinspirasjon finner du samlet HER

// kjøp boka JukseSuperMamma i julegave – nå på supertilbud!

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...