Noen som kan hjelpe? – Idèer/tilbakemeldinger på hageport/bue?

Jeg har nå endelig – etter myyyyyyyyyyyye graving, klart å montere opp en grind som står skikkelig! ;o) Satte opp en port da jeg laget damm i hagen, men den har ikke vært skikkelig. Har kjøpt mye grovere stolper og lengre spyd nå. Og nå står den skikkelig stødig!! …skulle jo bare mangle nå, føler jeg har gravd til den store gullmedalje.. Men jammen føltes det godt da det blei et ok resultat! Tidligere hadde jeg ei vanlig rosebue over den midlertidige porten, men jeg føler selv at den er rimelig “skranglete” – og tror like gjerne jeg kanskje skal ta bort hele greia.. Har litt lyst til kanskje å snekre ei rosebue selv, men det vil jo ta mye tid.. (og krever egentlig peiling!!) Noen som har erfaring med dette? Som har snekret bue selv? Jeg tenkte ikke noe store greier, men å skru den fast/bygge den videre fra portstolpene – de står jo endelig stødig nå! ;o) Eventuelt å ikke ha bue i det hele tatt… Men det er jo koselig å ha noe å gå under da? Og til jul ville det jo vært koselig å kunne feste lys i denne?? …dekket med et lag snø… Kunne blitt koselig det?
Det jeg hadde blitt veeeeeeeeldig glad for nå, var om noen har noen kommentarer på dette – hva synes dere jeg skulle gjøre? Og hva skal jeg plante i de store pottene jeg har kjøpt på salg? I begynnelsen tente jeg å plante klatreroser, men etter å ha spurt om råd ang dette på rosesiden på Hagegal så var dette en lite smart løsning – da de vist får enorme røtter på veldig kort tid og ikke vil egne seg i potter. Nå har jeg falt litt tilbake på muligheten for kanskje å plante thuja smaragd i de, da vil det bli litt høyde og pent gjennom vinteren også. Eller blir dette for kjedelig? Kanskje kaprifol som kan klatre i ei bue? Eller klarer de like dårlig å stå i potte som klatreroser? Har lest at de skal være rimelig hardføre.. Jeg blir KJEMPEglad om noen har noe forslag å komme med! Ninni kom forresten med et herlig forslag med erteblomster – og dette synes jeg ville vært lekkert – men det er jo bare på sommeren, og mest på sensommeren. Dermed har jeg lyst til å supplere med erteblomster men ha noe annet i pottene i utgangspunktet.. Noen idèer? Jeg blir KJEMPETAKKNEMLIG for tilbakemeldinger! ;o)

4 Comments

 • Tonerose on September 14, 2008

  åh, den var kjempelekker! (klikket meg inn på siden og kikket med en gang!) Ja, tenk å hatt noe slikt… Men er redd det blir med drømmen! Det er nok litt stort prosjekt for ei som aldri snekrer! ;o) Ja, begynner å få litt tro på klematis nå – flere som har anbefalt det inne på hagegal.no. Må ta meg en tur på hagesenteret og se hva de har igjen! ;o)

  Hmm… villvin er jo lekker på høsten..!!

 • Monica on September 14, 2008

  Hei!

  Jeg syns jeg ser det for meg, vinterbildet altså… Høres veldig koselig ut, tror nok jeg ville hatt en bue der, noe ala den som Molly (Me and Molly)har kanskje? Kanskje du kunne plante tuja og klematis? Det er en fin kombinasjon, men plant en hardfør klematis:)Villvin er også fint, og så blir det fantastiske høstfarger. Tror den også er hardfør…

 • Tonerose on September 14, 2008

  hihi! ;o)

  Hjertelig takk for det!!

 • Ninni on September 14, 2008

  Håper du finner ut av urnene dine Tonerose. Du er kjempeflink som har satt opp porten selv og vurderer å snekre rosebue! Sånne jenter vil gamle Norge ha 🙂

Leave a Reply