Ny pumpe/“sprut” til hjertedammen, og hagen i dag

IMG_6860

I dag har vi hatt en herlig dag! ♥ Det var egentlig meldt ganske trist vær, men utover dagen strålte sola som bare det. Deilig!! Et besøk av min mamma gjorde også sitt til at Lukas fikk enda en trilletur, og jeg fikk plutra på litt i hagen. Herlig! :o) Jeg har endelig fått montert i den nye pumpa i dammen (jepp, kjøpte den i fjor sommer..) Den jeg hadde er blitt så sliten, har reklamert på den en gang og fikk ny, men nå kjøpte jeg til slutt altså en annen variant. Og jeg ble så gledelig overrasket over “spruten” på den!! Den er så romantisk og søt, jeg synes den passer perfekt i vår lille hage. Desverre fikk jeg visst ikke tatt noe bra bilde av den, dessuten ser den står litt skrått på bildet her, det må endres på! :o) Den er ikke stilt inn på så høy stråle, da jeg har vannlilje i dammen og ønsker ikke å “uroe” vannlilja. (da mistrives den og blomstrer ikke)

IMG_6845IMG_6842

Jeg trodde virkelig pil-tre-grotta ved dammen måtte takke for seg i vinter. Det lå jo ett TONN med snø oppå…! Og siden jeg ikke var så ivrig med jordforbedring eller masssssse vanning etter å ha planta “grotta”, var det ikke så mange av pil-kvistene som satte rot. Men i år ser jeg at det jammen er en del herlige grønne skudd! I dag har jeg som best jeg har klart tvinnet de inn i hverandre (og de tørka knekte pinnene..) rundt omkring i grotta, og bindt litt sammen. Det hadde jo vært stas om det etterhvert blir så masse pil at hele grotta blir grønn av piltrærne!! Det hadde blitt seende så frodig og pent ut tror jeg.. :o) Det er lov å håpe -jeg velger å tro at det går bra! :o) Ellers har jeg plantet to stk roser av typen Lykkefund inni grotta, og de blomstrer helt HERLIG om sommeren. Desverre bare en gang, men da er den overstrødd med nydelige små hvite roser med en himmelsk duft.

IMG_6839

Ja, det er ikke bare Lykkefund. Massssse ugress også.. :o) Men man trenger jo ikke tenke på at dette er ugress, bare litt grønn bunndekker…? :o) pytt-pytt. Under følger noen bilder fra roseblomstringen der i fjor, dette var vel andre sesongen rosene stod der? De er iallefall unge roser, men blomstrer allerede rikt! Dette er en rose som anbefales, den har ganske lite torner, herlig voksekraft, og et fantastisk blomsterflor – og søt herlig duft. Desverre blomstrer den som nevnt bare en gang pr sommer, men den anbefales allikevel! :o)

BESKJR~1

Om pilkvistene mine etterhvert dekker hele grotta og gjør den grønn og frodig, spørs det om jeg bør flytte de to rosene et annet sted.. Men de ville så absolutt gjort seg oppetter en rosebue eller lignende også de! :o) Det er forresten inni den lille “grotta” her jeg har lyst til å ha benken jeg håper å få støpt i betong i sommer.. Tror det kunne blitt lekkert! ♥

BEAC24~1 BE0437~1

   I hjertedammen vår flyter det et par blad med noen små frosker på. De nyter livet! Jeg mener vi hadde et flust av disse småtassene, men så klarer jeg ikke fatte hvor jeg har gjort av de…! (snakker om..) Kjøpte de for lenge siden, mener jeg gav 1,- pr stk? Kan det stemme?? …de var iallefall så rimelige at det var greit å ta med seg noen- synes de er litt gossine, der de ligger og koser seg! Ellers liker jeg egentlig engler/feer i hagen, men disse får lov til å kose seg i dammen.

  IMG_6852 IMG_6855

I hagen er nå rabarbaraen på god vei opp, og det kribler allerede i fingrene etter å kunne bruke de store herlige bladene til litt betong-støping. I år SKAL jeg lage iallefall et fuglebad av et blad! Ja, også blir det deilig å spise rabarbra også da :o) En kopp med sukker i den ene hånden, og en rabarbrastilk i den andre… Da strømmer barndomsminnene tilbake!

IMG_6823

Flere steder i hagen er det tulipaner i knopp, ikke så mange har åpnet seg enda – jeg gleder meg til etterhvert å kunne ta inn buketter fra hagen igjen. Deilig!

IMG_6821   IMG_6822

Noen få har sprunget ut da, men de er veldig rød-oransje for min smak. Ikke alltid like lett å bestemme fargen utifra bilder på løkposene! Men men, er moro med feks liljetulipaner da. Og på denne årstiden er ALLE farger tillatt i min hage! :o) (vanligvis er jeg svak for helt lyse pasteller, det er det dermed mest av i hagen vår…) Liljetulipaner er allerede blitt med inn i bukett og står på stuebordet – de plukket jeg på en overskyet dag og de var dermed lukket igjen. Men etter en liten stund på kjøkkenbenken under lysrøret der åpnet de seg flott opp, og vi kan nyte de herlige blomstene. De er akkurat som krokusene på det området! :o) Mener tulipansorten heter Torino.

IMG_6818 IMG_6808

Den lille feen under var med oss hjem fra feriereise i Florida for et par sesonger siden. Desverre knuste bunnen på flyreisa, men hun sitter isteden litt nedi jorda. Det fungerer det! :o) Siden hun er grønn får hun lov å sitte i et blomsterbed, der sees hun bare når man kommer forholdsvis nærme.

IMG_6802 IMG_6804

Noen få kremfargede tulipaner har sprunget ut! :O)

IMG_6795

Til slutt vil jeg minne om min lille giveaway! Alle er hjertelig velkomne til å delta, du trenger ikke ha egen blogg. Jeg trekker vinnerne like over helga – 18 mai. :o)

 give_away_i_Toneroses_hage[7][1]

Tusen takk for at du tittet innom, det setter jeg stor pris på!  ♥

17 Comments

 • Tonerose on May 19, 2010

  Anita – Lykkefund mener jeg er en slyngrose, den vokser iallefall kraftig rett opp! :o) Desverre remonterer den ikke,så man må nyte blomstringen den ene gangen.. men den anbefales allikevel! Herlig rose, med herlig duft! :o)

  Anja-Elin; figurene jeg har rund i hagen kommer fra litt ulike steder. Den grønne feen som sitter i blomsterbedet er fra Florida, samme er en liten engel som også sitter i et bed. Ellers er de to englene foran dammen (blandt rosene) fra min svigerbror i spania, eller tror jeg mesteparten av de andre englene og feene/alvene faktisk er fra Nille! Der har de flere kjempesøte saker til hagen, men man må passe på akkurat når de har fått de inn – de forsvinner gjerne fort og de får de ikke tilbake! Det har jeg desverre erfart.. :o)

  Og til dere nye som har tittet innom hos meg – jeg gleder meg stort til å besøke bloggene deres!! :o)

 • Tonerose on May 19, 2010

  HJERTELIG takk for alle deres herlige kommentarer! Jeg setter så utrolig stor pris på de! :o) Dere lyser virkelig opp i hverdagen min, dere her helt herlige! :O)

  HJERTELIG takk!!!!

 • Monicas Hage on May 18, 2010

  Så vakkert i hagen din:) Nydelig dam… Klem

 • lillelaila on May 18, 2010

  Tusen hjertelig takk for en så nydelig og inspirerende blogg!
  Titter stadig innom for nye tips og ideer 🙂 Laila

 • anne -moseplassen on May 17, 2010

  Nydelig 🙂

  Gratulerer med dagen! Og nå er presentasjonen med den søte lukastulipanen på plass 😀

 • di bianco e d'azzurro on May 17, 2010

  Beautiful picture, a lovely ispiration!!!
  The fairy is very nice!!!
  Hugs Annamaria

 • Ragnhild / Wallas Verden on May 16, 2010

  Å for en nydelig hage du har. Hjertedam. Så romantisk;) Me like..
  Lykkefunn er bare nydelig. Har også en diger utgave av den. Herlig at de vokser så store så fort.
  Må du ha en herlig 17. mai.
  🙂

 • Ellea on May 16, 2010

  Som alltid hyggelig å komme innom bloggen din Tonerose:) Den pilgrotta var kjempelekker! Har lurt på å plante Lykkefund langs en vegg som jeg får nå som vi skal bygge nye terasser. Problemet er bare det med at den ikke remonterer…….får tenke litt på det.

 • Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk on May 16, 2010

  Kjempelekre bilder 🙂 Så nydelig du har det! 🙂 Lurer på kor du har fått tak i desse lekre figurene? 🙂 leiter og leiter, men finn ikkje slike.. 🙁

  Ha ein fantastisk flott 17mai 🙂 Godklem 🙂

 • Monica fra Koseleg on May 15, 2010

  Her var det mye fint! En slik honningrose ønsker jeg å plante i en roseportal- nydelig var den! Koselig dam og område rundt -nesten som en fantasiverden med alle de alvene rundt!Jeg gleder meg også veldig til tulipanene blomstrer… Ønsker deg en fin 17 mai helg! Her har jeg ikke fått startet opp pumpa i vanntønna ennå-gleder meg! Det er så avslappende med lyden av rennende vann…

 • TurboLotte on May 15, 2010

  For en flott dam du har!! Skikkelig fin.
  Den feen du har på benken er også nydelig. Og grotta da. Så stilig da! Eer målløs jeg.

 • Lokki on May 15, 2010

  Oioioi så mye vakkert! Og gratulerer med finfin fontene :)) SÅ moro at det er liv i pilen, og lykke til med støping av fuglebad! Du er altså så driftig og flink og har så mange festlige ting i hagen din!
  Og for et drivhus du drømmer om, DET blir helt dronning i din hage!!
  Skjønnhet hele veien hos deg min venn ❥❥❥
  Ønsker deg en strålende fin helg og 17 mai :))
  Klem Lokki

 • Ninni on May 15, 2010

  Det er en fryd å komme inn til deg, du har alltid så nydelige bilder og skriver så koselig. Setter også så stor pris på det du skriver hos meg, du er alltid så positiv og sprudlende og etterlater mye godt. Jeg tror du har et stort varmt og smilende hjerte som gjør livet til dem du har rundt deg godt å leve.

  Abonnerer du på Lev Landlig? Hvis ikke, må du kjøpe nummeret som kommer ut nå, der er det en artikkel om å bygge sitt eget drivhus av vinduer!

  Du har rett, den nye fontenen var nydelig! Akkurat passe stor sprut til at det ikke blir parkaktig. Passer perfekt i din nydelige romantiske rosa have. SÅ søte frosker i dammen! Å, de var nusselige 🙂 Jeg er sikker på at engelene og feene koser seg med litt dyreliv.

  Det er ikke alltid blomstene stemmer med forventningene våre, i alle fall ikke når man er såpass farvebevisste som vi er. De røde var flotte, og det gjør jo ikke noe, for enda har ikke det rosa kommet. Jeg har gule tulipaner i rosa bed, men de er borte innen staudeblomstringen tar til. I fjor blomstret jo de store flotte stokkrosene mine med knall røde blomster midt på sommeren, men de fikk står og jeg fant ut at de var et friskt og flott innslag. I år ser det ut til at de er avgått med døden.

  Herlig med bestemor som kan gå trilletur! Slik avlasting er gull verdt for småbarnsmødre. Det er nok koselig for henne også, jeg gleder meg til jeg kan gjøre det samme for en fremtidig svigerdatter en eller annen gang 🙂

  Ønsker deg en skjønn 17mai helg Tonerose! Klem

 • Linda on May 15, 2010

  Så nydelige bilder fra hagen din:) Og den hjertedammen er jo helt bedårende. Det er jo bare sååå fint:) Fuglebad av rabarbra blader, det hørte jeg noen fortelle om engang, og de sa det var så fint. Du er jammen utrolig kreativ og flink, jeg er sååå imponert.
  Jeg gleder meg til min lykkefund vokser seg til, den er egentlig Nødplantet, men den ser ut titl å like seg der… så kanskje den får bli:) Ha en god hagehelg. Jeg håper faktisk været holder sine løfter i dag og gir meg litt regn… har gjødslet vet du:)
  Jeg har jobbet i natt, og det har vært 10 grader hele natten, de er jo mer enn det har vært på dagen i de siste ukene. Det er nesten så jeg synes det har blitt grønnere i løpet av natten… mulig jeg hallusinerer litt etter ti timer våken natt, men uansett en deilig hallusinasjon, som jeg ønsker å beholde frem til jeg sovner:)

 • Jannickes Hjemmekos. on May 14, 2010

  Hei
  Første gangen jeg er innom bloggen din og her var det mye fint. Vi har akkurat snakket om at vi ønsker å anlegge en dam med fontene – din var jo riktig lekker. Legger meg til som følger og bloggen din i blogglisten min, så finner jeg tilbake til deg. Ønsker deg en god helg og fin 17. mai – hilsen fra Jannicke

 • Anita on May 14, 2010

  Sååå koselig med hjertedam da…Den var virkelig flott. Spennende med vannliljene som skal spire oppi der etterhvert i sommer. Blir sikkert nydeligt!

  Likte veldig godt de rosene som du har plantet inn ved hulen din. Er det slyng roser eller er det en slags busk?rose?? Nyyyydelige var de:)

  Ønsker deg en fin helg!
  Klem Anita

 • merethe on May 14, 2010

  Så nydelige bilder du viser fra hagen din. Dammen er bare helt nydelig og det ble fint med den fontena. Håper mine klatreroser blir frodige i år 🙂 GOd helg til deg. Blir så spennende å følge bloggen din videre. Hilsen Merethe

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...