{ Nydelig julekrans – lag den selv! }

Jeg håper du har en fiiiin førjulstid ♥

Selv om jeg alltid har vært glad i jula må jeg innrømme at jula har blitt mye mer spesiell igjen etter at vi ble foreldre. Den enorme gleden, forventingen, positiviteten – ja, ALT egentlig! Guttenes glede smitter virkelig over, og det er så deilig å senke skuldrene og slappe litt av sammen med de i førjulstiden.

Julekrans lag selv stor juletrekuler KL5A6394

Det går gjerne i ett med jobbing og alt som skal gjøres, men i år vil jeg koble av fra alt litt oftere og være sammen med gutta. Ikke gjøre alt jeg tenker at jeg burde gjort, men heller mer av det som jeg har lyst til. Vi trenger det! ♥

Et prosjekt jeg egentlig begynte på til julevideoen vår var denne julekransen! Jeg idèmyldret MYE frem og tilbake da jeg planla videoen, men dette var da altså en scene som jeg droppet å filme da det rett og slett ble for mange scener. Men, i etterkant hadde jeg lyst til å fullføre kransen, og jeg ble kjempefornøyd med den! (skulle jo bare mangle om jeg ikke fullførte den når jeg hadde vært i ALLE mulige forretninger på jakt etter julekuler til filmen i oktober, hahahahahahaha!!)

Men ja, jeg er storfornøyd med kransen – den er STOR, glitrer masse og gir skikkelig julestemning på trappa. Bildet får dessverre ikke frem hverken glitringen eller størrelsen, men men. =) Den dekker hele døra!

julekrans diy juletrekuler

Lag en vakker julekrans til døra

Til å lage denne kransen har jeg brukt en pool-noodle, men har du ikke det liggende kan du bruke noe annet som gjør samme nytten =) Kanskje en rockering feks? Ønsker du den tykkere kan man feks surre litt stoff (feks et gammelt teppe, håndkle el? ) rundt – og deretter gaffateipe massevis rundt? Eller en hageslange, el – gå på jakt! =) Uansett, jeg brukte en pool-noodle som jeg teipet sammen med litt gaffa-teip. Deretter teipet jeg rundt hele også, slik at det ikke ville lyse lilla ut av kransen min om det var noen steder som ikke ble dekket… =)

Jeg fant fram alt jeg hadde av juletrekuler, jeg kjøpte inn mange til denne kransen. Hvor mange du trenger avhenger av hvor stor krans du lager og hvilken størrelse det er på de ulike kulene. Jeg har mange ulike størrelser av kuler – det er MANGE kuler tilsammen! Jeg dro av alle festene på juletrekulene (plastkuler, disse knuser ikke om du mister de i bakken) – deretter var det bare å lime ivei!

Selv startet jeg med en ring med de største kulene innerst i kransen, samt ytterst/ned mot bordet (inn mot veggen). Jeg brukte limpistol, og jeg brukte mye mindre lim enn det jeg hadde trodd =) Hver kule festet jeg ca 3steder, da satt de GODT. Så er det bare å lime og lime og lime! Jeg hadde ikke noe annet system enn at jeg hadde en sirkel med like store (de største) kulene innerst, samt ytterst – overalt ellers var det litt tilfeldig hva jeg limte fast, og jeg bare justerte underveis som jeg limte.

Det tar litt tid å lage denne kransen, men det er veldig enkelt og den blir fiiiiiin!

Jeg hadde definitivt laget den igjen!! ♥

lag din egen krans julekrans julekuler KL5A6394

Jeg valgte å bruke skikkelig julerøde kuler til kransen, vanligvis pynter jeg gjerne hovedsakelig med hvitt, sølv, gull og innslag av naturelementer i brunt/grønt til jul – men jeg tenkte det kunne være stilig med litt kraftigere farge på inngangsdøra. Både huset og døra er hvitt, dermed ble valget julerødt. Da kunne jeg også bruke alle de røde julekulene jeg har hatt liggende i mange år men sjeldent bruker på juletreet =)

Jeg er storfornøyd med valget!

For å henge opp kransen knøt jeg et bånd rundt den (kransen er veldig lett) – i dette båndet knøt jeg fast et smalt hvitt sikebånd som jeg deretter hang over døra. Nå mangler det bare å få pyntet resten av inngangspartiet til jul! ♥

Ønsker deg en herlig førjulstid videre!

Stor klem ♥

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...