Nydelige maidager

Det blir nok ikke så mye haging på meg i finværet, fått beskjed av legen om å gjøre minst mulig en stund fremover – så denna veslegutten ikke kommer før tida. Enklere sagt enn gjort – er jo så masse man gjerne vil ha gjort i hagen! Men men, det finnes da andre ting å ta seg til også. :o) Og litt kan jeg jo gjøre, bare jeg tar det med ro. Dermed har jeg tilbragt de siste få dagene sittende og male eventyr/tegneseriemotiv på vugga morfar har laget, men det er en veldig tålmodighetsprøve-prosess… :o) Bra det er en stund igjen til termin!
Men det er uansett herlig at det er såpass knallvær som det har vært i går og i dag, og det er deilig å tusle rundt i hagen og se på det som har sprunget ut, og det som er iferd med å dukke opp. Mange tulipaner jeg satte i høst har kommet, og det er morsomt å tusle rundt og kikke på hvordan de ulike ser ut, samt ta inn i buketter. Har aldri hatt liljetulipaner eller papegøyetulipaner før, jammen er det mange morsomme!
En del av bladene til liljene har også kommet et stykke på vei! Men jammen har også liljebillene kommet.. Så jeg har skvist liljebiller som bare det, håper det blir noe av blomstene i sommer! Disse knall røde/oransje små krypene sørger for at liljene senere blir helt oppspiste og hullete, så det er viktig å være litt “på” og prøve å fjerne de.. *sukk* Liljer synes jeg er utrolig lekre blomster, og de har så vidunderlig duft! Utrolig deilig å kunne plukke buketter med liljer! I fjor sommer kjøpte jeg i ny og ne liljer som vi hadde stående i inngangspartiet, samt at jeg fikk flere ganger liljer i potte av tvillingsøsteren min!! :o) Det er glass på hver side i inngangspartiet, slik at når man kom hjem ble man møtt av en deilig duft rett utenfor inngangsdøra. Mmmm… :o) Og alle disse løkene har jeg såklart plantet ut i hagen, så håper de kommer igjen! (har satt vanlige løker også, de blomstret i fjor og jeg håper virkelig de kommer i år også!)
Det blir litt rotete med bilder og tekst i dag, men jeg har ikke satt meg inn i hvordan man legger flere bilder i bredden – og synes selv det er litt koselig med masse bilder, så jeg håper dere overlever at bildene ikke riktig passer sammen med teksten! :o) Synes det er moro med litt ferske bilder av hvordan hagen er nå.Disse lilla Allium som sees på bildet over satte jeg i høst, jeg har ikke hatt slike før – kjempemorsomt nå som løkene springer ut!! Mener de heter “purple sensation”, og de lever virkelig opp til navnet sitt!! :o) Morsomt! Skal ikke se bort ifra at det kanskje blir plass til flere slike i hagen vår etterhvert..
Tror dere ikke at det er kommet opp en liljekonvall hos oss!!!!!!!!!!!! Jeg har plantet liljekonvall et par ganger tidligere, men ingenting har dukket opp.. Dette var noe av det aller første jeg prøvde, og har i etterkant lært at de gjerne står i et litt mer skyggefult og surt miljø – og dermed tenkt at jeg sikkert har plantet de på feil sted og at de av den grunn ikke har dukket opp. Men her om dagen oppdaget jeg denne lille søtingen!! Innunder tulipaner og akelier, jammen var det en gledelig overraskelse!! :o) Jeg blei jo riktig så glad, og fortalte med begeistring dette umiddelbart til mannen min – men man kan jo si det slik at han kanskje ikke akkurat blei like hyper som meg, ikke riktig delte min begeistring.. hihi. Sånn er det når man er litt små-hage-gal, så tror man at alle andre også synes det er morsomt med blomster! Men men, JEG blei iallefall veldig glad! :o)

De lyserosa småhjertene vi har fått som avlegger av svigermor blomstrer også nå, kjemepskjønne!! :o)

Mener dette er en lavtvoksende vår-phlox (?) Den danner små tepper av rosalilla blomster nå, gossine små blomster! Kjøpte disse staudene etter blomstring i fjor, og dermed er det veldig spennende nå som man får se hvordan de faktisk tar seg ut!
Flerfargede tulipaner har jeg virkelig falt for, synes disse lyselilla er så bedårende! Skulle ønske vi hadde massevis av de, som kunne tas til store buketter! Herlig duse pastellfarger, som er min favoritt blant blomster!! :o)
Søte i lysegult også. :o)
Noe av det første jeg plantet her hos oss, var en vinranke jeg kjøpte på salg på høsten hos plantasjen. Lite visste jeg da om at druer var noe man vanligvis hadde inne i drivhus her i Norge, fordi vintrene er såpass kalde. Heldigvis plantet jeg den forholdsvis tett inntil huset vårt, på sørsiden. Dette gjorde jeg helt tilfeldig, men om jeg skulle plantet den nå ville jeg plassert den på samme stedet!! Av og til kan man ha skikkelig flaks! :o) Grunnen til at jeg ville plassert den der nå, er fordi der står den lunt (forholdsvis tett inntil veggen), den får massevis av sol, samt at den står noe tørrere på beina og dermed har mye bedre forutsetning til å overvintre greit.

Da jeg plantet den hadde jeg overhodet ingen anelse om hvordan man skulle behandle den, og heller ikke voldsomt interessert i å lese meg opp på emnet heller. Dermed blei den ikke pakka inn om vinteren, ikke beskjært, ingen ting.. Men den har klart seg superbra! Og jeg veit nå at man egentlig skal beskjære den slik at den får en hovedstamme, kutte så og så mange blad etter hver drueklase for å få større bær etc – men den har klart seg kjempefint uansett. Kjempegøy! Så, den ser nok ikke så tradisjonell ut, den er rimelig vilt-voksende, men moro er det iallefall at den trives såpass bra! De skal vel også beskjæres nærmest om vinteren, slik at den ikke “blør” så masse, men så langt har jeg beskjært bort det gamle og døde og latt resten gjøre som de vil.. Har vurdert å kutte litt for å få litt mer luft innimellom nå, og da forsøke å sette grenene jeg klipper av i jord for å se om jeg kunne fått noen nye planter.. hm. :o) Vinranka har allerede kommet med masse bittebittesmå drueklaser, håper sommeren blir lang og varm, slik at vi kan få noen søte, deilige druer etterhvert! Her om dagen var svigermor innom, hun tilbød seg å ta med litt utstyr og hjelpe til i hagen! Jeg var ikke i form (utslitt gravid liten kule), og ble beordret til å gå og legge meg. Da jeg våknet opp var “baksiden” av hagen et helt annet syn, og på spisestuebordet stod en DIGER bukett med herlig lyselilla syrin!! Snakker om!! :o) Har jeg gifta meg inn i rett familie eller?? hihi! Det var helt vidunderlig, rett og slett deilig!
Syrin er utrolig lekkert, så skjønne små blomster!! Også sprer de en vidunderlig duft! Har ikke tall på hvor ofte jeg har vært bortom buketten og beundret de søte blomstene, og nyti duften. Hagen vår er ikke så stor, men jammen har jeg lyst på et lite syrintre der ute etterhvert. :o)
Ojojoj, detta innlegget blei jammen lagt.. På tide å runde av! :o) Jeg har et par spørsmål som jeg håper noen med en del mer kunnskap enn meg kan hjelpe meg å besvare…! :o) Fra mammas hage har jeg fått en skikkelig søt bunndekker, bladene er “sølvfarget” – hva kalles denne planten? Den har nå små hvite blomster, og selve planten er lav og sprer seg utover..
Og til slutt – søsteren min skal gifte seg om få uker, og jeg og tvillingsøsteren min lager buketten.. Hun har tittet på en del bilder på nettet for å finne ut hva slags type bukett hun har lyst på, og har ikke helt bestemt seg enda – men i den forbindelse lurer vi på hvilke små hvite blomster det er blitt brukt i buketten under? Noen som aner? :o) Ligner nærmest på prydtobakk eller noe i den duren, men samtidig virker blomstene “hardere”.. HM. Om noen har forslag blir jeg kjempeglad!! :o)

Ønsker alle dere som har klart å komme dere gjennom hele innlegget (det ble laaaangt..) en RIKTIG GOD PINSE!! :o) Håper alle koser seg massevis, og nyter det herlige været! Om du har tid til å legge igjen en liten kommentar blir jeg superglad, og det ville vært helt fantastisk om noen aner hva disse små hvite blomstene kan være!

Stor klem fra meg! :o)

9 Comments

 • snoopy on October 12, 2009

  Hei…
  Lenge siden du spurte om de hvite blomstene i buketten, men for meg ser det ut som jasmin. Den som man i Norge oftest ser slynge seg på en bøyd ståltråd i ei blomsterpotte.
  Jeg har en sånn i min spanske hage. Nyyydelig!
  Fantastisk fin blogg du har. Jeg fikk adressa av søstra di.
  Lykke til med lilleprinsen! 🙂

  Hilsen Ingrid i La Nucia

 • anne - moseplassen on June 6, 2009

  Så artig at dere skal lage bukett til bryllupet da 🙂 Blir sikkert bra! Dersom du tar med deg bildet til en florist så kan de mest sansynlig fortelle deg hvilken blomst det er, og om de kan bestille den. Men ellers så er det el sikket noe flott i hagen du kan bruke?

  Jeg synes ikke du trenger å tenke på dette med bildene jeg, det er jo veldig ryddig og kjekt her, men om du vil så kan jeg hjelpe deg litt. Både med å få bredere blogg, og med å sette to bilder i bredden. Flere i bredden er veldig greit, men du må bare få det forklart, (og bredden setter jeg gjerne opp for deg om du vil).

 • Ada on June 5, 2009

  Heisann! Koselig kommentar du har lagt igjen hos meg. Urnene har jeg kjøpt hos det lokale planteutslaget her…ikke noe kjede eller sånt, så jeg vet ikke hva urnene heter, og hvor du eventuelt kan få tak i dem…men jeg kan undersøke, hvis du fortsatt lurer????
  NYDELIG hage du har!!! Fantastisk utvalg av tullipaner….
  …åssa skal du bli mamma. Lykke til med graviditeten!
  Jeg kommer veldig gjerne innom her igjen!
  Ha en fin helg!
  Klem Ada

 • Ninni on June 5, 2009

  Jeg har tagget deg 🙂 Se i bloggen min

 • GryNoKa on June 3, 2009

  Vakre sommerbilder!
  Så flott side du har,
  jeg skal komme innom å se mere senere.
  Klem Gry : )

 • Nina i Paradiset on June 2, 2009

  Den hvite blomsten du har fått er nok en filtarve, ja. Cerastinum tomentosum på botanisk, sånn at du kan google og lese litt mer om den.
  Spredd seg over ett helt bedd i mammas hage, og infiltrert seg i alle de andre staudene…
  Jeg plantet min i en stor potte som jeg gravde ned i jorden i min forrige hage, slik at den ikke kunne spre seg i det vide og brede. Vet ikke hvordan den ser ut i dag, for den fikk ikke bli med på flyttelasset. (mamma har nok avleggere…!)

  Ellers har du utrolig mange flotte tulipaner! Her har jeg knapt 3 igjen, for de er på tur bort. Liljene, derimot står med store knopper, og en rose viser allerede fargen sin i knoppen. Gleder meg!!

  Ellers er formen min utrolig mye bedre nå enn tidligere, og det er jeg kjempeglad for!
  Takk for tipset om Claes Ohlson-buen!

 • Jorunns hverdag og meddelelser on May 31, 2009

  Takk for koselig kommentar på bloggen min:)
  Jeg er så imponert over alle blomstene du har i hagen.
  ***
  Så deilig at du kan ta det med ro i slike nydelige omgivelser når du er gravid.
  ***
  Min hage er i en overgangsfase, det er roser og liljer som snart vil stå i blomst. Jeg elsker liljer, tror jeg har ca 15 forskjellige.Liljebillene; som jeg kjempet med forrige sommer har jeg heldivis ikke sett i år.
  Ha en fortsatt nydelig pinse!

 • Ninni on May 31, 2009

  Jeg tror den krypende med sølvgrå bladverk og hvite blomster er filtarve. Vær påpasselig så den ikke overtar hele bedet, den er ganske invaderende. Men veldig søt!

  Jeg blir helt betatt av den haven din, sååå mange nydelige blomster du har!

  Og så utrolig deilig det må være å ha en så snill og hjelpsom svigermor 🙂 Det er nok ikke lett å holde seg i skinnet når haven ligger der rett foran nesen på deg! Når har du termin? Du er en liten tusenkunstner du tror jeg, ser at du kan male også 🙂 Håper du legger ut bilde av vuggen etterhvert!

  Vinranken din hadde du jommen flaks med, spennende med egne druer 🙂

  For å bli kvitt liljebiller kan du drysse maurkverk rundt liljene dine. Rist planten etterpå, så de faller ned på bakken. Gjenta dryssingen etter evt regn.

  Fortsatt en herlig pinse til deg go dine!

 • Elisabeth on May 30, 2009

  Navn har jeg dessverre ikke, men jeg må bare rope ut at du har utrolig mye vakkert i haven din. Herlige løker, syriner og mye annet.
  Du får nyte dagene, solen og ikke minst rugetiden, det er en herlig følelse å bære på et barn. Lykke til videre.

Leave a Reply