På hagesenter med gavekort!

IMG_7012

I går ble lillegutt hentet av farmor, og skulle på overnattingsbesøk hos henne for første gang. Stor gutt! :o) Han koser seg masse (ja, det håper jeg jo begge gjør, hihi) deilig med en liten ferie – også for mamma’n og pappa’n! Dermed ble dagen i går en skikkelig kjærestedag!! Vi koste oss masse i sammen, og dro på kino etc. En herlig dag!! Vi så forresten “The prince of persia” – den kan så absolutt anbefales! :o) En skikkelig aladdin-eventyr-film!

IMG_7006 rhododendron til pynt inne

Men, over til blomster – det er jo det bloggen min handler om… Her om dagen var jeg avgårde på Bauhaus, og gikk en smule amok!! :o) Jeg fikk jo gavekort av mannen min til materiale til drivhus i bursdagsgave, men gavekortet rekker til mer – så dermed koste jeg meg med litt shopping av stauder! Du og du så ekstremt kos det var å handle med gavekort! Deilig! :o) Og nå hadde de også fått inn veldig masse planter, så det passet perfekt. Når det gjelder Bauhaus har jeg funnet ut at det er lurt å ikke planlegge utifra tilbudskatalogen deres hva man skal kjøpe. Og ikke “regne med” at de har en hel del inne. …for det har de ALDRI! Jeg har hatt en DEL bomturer dit.. *sukk* Men, turen min dit nå (uten noen forventinger/liste) ble kjempebra!! De har veldig gode priser og kraftige planter også, sålenge man treffer på på riktige tidspunkt og planter man har ønsket seg.

nydelig rosa rhododendron lilla rhododendron

Disse NYDELIGE rhododendron ble med meg hjem. Aldri har jeg før kjøpt så diger plante!! Herlig! :o) Den rosa synes jeg var helt utrolig vakker, blomstene er ganske “harde”, forholdsvis store, og utrolig eksotiske. Nydelig i små blomsterdekorasjoner med oasis, iogmed de er så kraftige i blomsten. Eller bare liggende i en skål i litt vann, som bildet fra badet litt lenger oppe. Den lilla var mer hva jeg forbinder med vanlig rhododendron, at blomstene er mye tynnere/mykere. Men så absolutt kjempeskjønn den også! Den rosa var “vanlig” størrelse sånn som man får kjøpt de vanlige på plantasjen etc, men den lilla var DIGER! Som en busk allerede! :o) …også kostet den bare 289,-!! (jeg synes iallefall selv det var litt av et kupp, de som har samme str som den rosa som var myyye mindre koster på plantasjen 249,- mens den på bauhaus kostet 119,-) Det er ikke sikkert alle andre er så opptatt av pris da, men jeg ble nå svært så fornøyd med min fangst. :o)

  vakker rhododendron

Se så stor – den får ikke plass inni bildet engang! hihi.

 Anna Rose WhitneyCatawbiense Grandiflorum

Den rosa varianten heter Anna Rose Whitney, (grierson group) mens den lilla heter Catawbiense Grandiflorum. Begge herdighetsone 5. Er det noen som har erfaringer med disse? Jeg blir kjempeglad for tilbakemelding/hjelp! :o)

 IMG_7037

De hadde også en del små stauder i små potter, blant annet Lewisia som jeg har hatt lyst på lenge. Er den ikke supersøt?

IMG_7042

Og rosa forglemmegei!! Kjempeskjønn! :o) Kjøpte også med en lyseblå variant, den så så lys ut, men kan godt hende den er likedan som forglemmegei’n jeg har fått fra hagen til mamma. Men den kostet bare 12.90,- så da var det ikke den største utskeielsen! …løp og kjøp! :o) De er så søte at de er vel verdt å ha flere steder i hagen, passer iallefall perfekt i vår lille hage.

IMG_7075

Her er et bilde fra et av beddene hvor den har fått lov å spre seg. Yndig liten sak! :o)

IMG_7049 IMG_7051  IMG_7050

Jeg var også innom plantasjen på veien til bauhaus, og da sneik det seg noen peoner oppi handlekurven. Peonen Alertii, Shirley Temple og Dutchess de Nemours. Disse må googles – noen som har erfaringer? De ser iallefall skjønne ut på bildene, og peoner er jo alltid vakre! Gleder meg til blomstring etterhvert! :o)

IMG_7059  IMG_7063

I hagen har flere tulipaner nå sprunget ut i blomst – PLUTSELIG kom sommeren! Dermed åpner alt seg plutselig opp, det er nesten så det skjer for mye ut i hagen nå! hihi. Men det er deilig da. :o)

IMG_7072

Beddene mine er ikke akkurat like ryddige og organiserte som så mange hagegale sine, men men. Men vi har en ung hage, og jeg er nylig diagnosert som hagegal, så det kommer kanskje med tiden? Enn så lenge er det nå litt rotete. Her er et par bilder av beddet bak hjertedammen.

IMG_7081

Se så masse grønne små blad det er på pilgrotta i bakgrunnen! Jippi!! :o) I år blir den grønn!!

  IMG_7073

Vårflox som blomstere. En kjempesøt bunndekker, med herlige farger til vår romantiske hage.

IMG_7074  IMG_7090

Disse tulipanene synes jeg har så vakker farge – den til venstre husker jeg desverre ikke hva heter. Men den fylte varianten til høyre er iallefall Angelique.

IMG_7095IMG_7096

Løytnantshjerte jeg gikk fikk da svigermor delte sin for noen år siden har vokst seg DIGER, og er supersøt!! Heldige meg! :o)

 IMG_7099 IMG_7100

Rabarbraen har virkelig kommet i gang nå, og her om dagen knakk jeg av noen store blad og brukte i et forsøk på å støpe et fuglebad/fat. Det står ute til tørking nå, jammen er jeg spent på hvordan det blir! :o)

IMG_7060

Takk for at du tittet innom, jeg ønsker deg en HERLIG pinsehelg!! ♥

18 Comments

 • Tonerose on May 25, 2010

  HJERTELIG takk for fantastiske kommentarer jenter!! Dere er helt HERLIGE!! De positive og snille kommentarene deres betyr så masse, og gir så masse tilbake! Mye inspirasjon og glede – dere er noen herlige jenter!! :o)

  Tusen takk Turbolotte – jeg har begynt å pirke på fuglebadet.. :o) Men jeg tenkte mer på at siden rabarbrabladet er så kraftig og tykt i stilkene, at jeg har klart å få betong både over og under da jeg støpte, og det dermed er blitt murt fast blad INNI fuglebadet.. Ikke det at det egentlig spiller noen rolle, men da får jeg ikke de fine merkene etter bladet.. :o)

  Jepp, støping er kjempegøy! :o)

  Tusen tusen takk for vidunderlige herlige kommentarer, jeg blir så glad når jeg titter innom bloggen og dere har lagt igjen så hyggelige spor!! :o) Jeg setter så stor pris på dere!

  Stor klem til dere alle!!

 • Lokki on May 25, 2010

  Gratulerer med vellykket shoppingrunde :))
  Kan skjønne det er gøy når en får med seg så mye fint!
  Kos deg masse i hagen din – en vakker uke ønskes deg!
  Klem Lokki

 • Alven on May 25, 2010

  Hei 🙂

  Så mange flott blomster det var her inne hos deg 🙂 Flott med gavekort da 🙂 Har noe å lære om hage ser jeg også 🙂 Gar som sagt ikke grønne fingre…men blir inspirert av din flott blogg til å prøve å være litt flinkere hvertfall 🙂

  Ønsker deg en flott uke 🙂

  Klem

 • Line on May 24, 2010

  Hei!

  Jeg kom over bloggen din ved en tilfeldighet i fjor, og har fulgt med siden da! Synes du har så utrolig mye fint av blomster og løsninger i hagen din:) Jeg har ganske lik smak på blomster som deg, jeg liker også godt lyse pastellfarger, her går det mye i lyserosa og hvitt! Så da er det jo ekstra gøy å kikke innom bloggen din og få litt inspirasjon:)

  Vi kjøpte et skikkelig oppussingsprosjekt januar 2009, og har siden da prøvd å få til en hage hvor alt bare har vært stein, søppel og ugress. Har så smått begynt å lage en egen blogg, tenkte det ville være gøy å dokumentere prosessen:)Og underveis ble jeg hagegal, har fått masse inspirasjon fra bloggen din og andres! det er til veldig stor glede når man selv skal lage sin egen hage og finne ut hva man liker. Ville bare si det, siden jeg har “snoket” på bloggen din et års tid, hehe 🙂

  Fortsatt god pinse!

  Hilsen Line

 • Lene fra Lillehammer on May 23, 2010

  Hei på deg heldige du. Det må jo være drømmen for en hagegal og få et slikt gavekort og jeg må si du fikk med deg noen skikkelig lekkerbisker hjem. Rosa forglemmegei er jo bare helt skjønn. Sådde sånne for noen år siden men nå vet jeg sannelig ikke hvor de er blitt av. I år kommer jeg nok også til å ha en del peoner i blomstring, tror jeg ihvertfall fikk 10 stykker av svigers til bursdagsgave i fjor, deriblant Shirley Temple. Den ser ihvertfall kjempesøt ut og jeg gleeeder meg til å se henne i blomst.
  Jeg tenker du og mannen din koste dere helt for dere selv, er sikkert veldig godt innimellom og forholdet må jo pleies det også, barna blir jo hele tiden førsteprioritet. Vi har enda ikke vært alene uten Martinus og jeg tror ærlig talt at jeg ikke hadde klart det enda jeg da, men jeg er nok kanskje litt pinglete jeg…hihi.
  Koselig at du stikker innom bloggen min i ny og ne, er så koselig med innspill fra andre.
  Ønsker dere en fortsatt god pinse, nyt den sammen med den skjønne prinsen deres.
  Masse klemmer fra Lene

 • Line fra huset på landet on May 23, 2010

  Oj. Så heldig du er! Her var det mange fine blomster:) Jeg falt for Lewisianen jeg..og peonen Dutchess et eller annet..
  De må jeg finne mer ut av. Dessuten morsomt å se vårfloks. Hmm..lurer på om jeg skal ha noen av dem i skråningen min jeg altså.Var på Plantasjen idag jeg også. Det ble blå,lilla og hvite hengeLobelia, og en nydelig sommerfugl- Lavendel. Nå henger de vakkert i kurvene sine på hver sin side av inngangsdøren vår:)en fin velkomst:)

  Men da er det bare å begynne å bygge drivhus for deg da eller heldiggrisen ?!

  Goood klem fra Line

 • Ninni on May 23, 2010

  Så flotte Rhododendron du har kjøpt! Hver enkelt blomst er et lite kunstverk, svelget er fantastisk nydelig med sine prikker og farvesjatteringer. Nå har den aller første R.blomsten sprunget ut, eller deler av den.

  Vi er heldige som har Bæuhaus i nærheten, med et gavekort på baklommen er det fritt frem 🙂 Du måtte innom Plantasjen en tur og snoke også, ja 😉 Så skjønne peoner du fikk med deg hjem 🙂 Den hvite var virkelig lekker!

  Det hørtes koselig ut med kjærestedag 🙂 Kos dere masse videre i pinsen!

 • Marita on May 23, 2010

  Takk for kommentar i bloggen min. Joda, jeg kjøpte ampler: Blå hengepetuniaer.
  Og den blå blomsten på forrige innlegg er Gravmyrt.

  Nydelig hos deg også! Rhododendron til den prisen er et kupp! Var du innom Lier Planteland ved Lierkroa? Vel verdt en tur innom – heller dit enn på Plantasjen (mener nå jeg) 🙂

 • Randi on May 23, 2010

  Heisann. Så koseleg at du låg att ein kommentar hjå meg, så eg kunne finna bloggen din og!

  For ein herleg hage du har! Så masse nydelege bloma overalt. Og den hjertedammen var jo berre nydeleg då. Tenk å sitta der på benken og nyta stillhet og sildrande vatn… Sukk… så romantisk 😉

  Utruleg masse herleg hage inspirasjon hjå deg, så her kjem eg nok tilbake ja.
  Ha ein strålande søndag.
  Klems

 • Nooria on May 23, 2010

  Takk for herlig inspirasjon! Du har masse fint i hagen din!

  Nå fikk jeg lyst til å dra på Bauhaus :-).

 • TurboLotte on May 23, 2010

  Åh så nyyydelig!!
  Noen av de peonene falt jeg også får her om dagen. Og den vårfloxen prøvde jeg meg på for noen år siden, men bare døde. Jeg ville ha den til å vokse i muren. Men det var vel for lite jord tenker jeg.

  Anng støpingen med rabarbrablad. Du snakket om at du var redd stilkene satt fast i støpen. Det gjør ingenting. Snart tørker de ut i sola og skrumper inn. Da er det bare å pirke dem ut!
  Vi brukte sølvkrans til tråkkhellene og da ble noen sittende igjen. Men forsvant fort etter noen dager.
  Støping er gøøøy!!

 • Ellea on May 23, 2010

  Å nå fikk jeg lyst til å skaffe meg noen flere peoner. Har bare en enda. Nydelig rodhodendron du hadde fått:)

 • Monicas Hage on May 23, 2010

  Så mye fint! Den rosa rhododendroen gikk rett hjem hos meg;) Tror jeg må se om jeg finner en slik…, forglemmegei også…

  Høres ut som om du koser deg med hagen om dagen:) Blomstringen er tydeligvis kommet lengre hos deg. Her er det ikke så mye som blomstrer enda, men det er like før plommetrærne slår ut i full blomst for første gang. Gjett om jeg gleder meg:) Tulipanene nærmer seg også blomstring, og en lysegul og en hvit rhododendron likeså.

  Ha en fortsatt fin pinse:)

 • Anita on May 23, 2010

  Så nydelige bilder av vakre blomster!

  Jeg ble selv hagegal for 1 år siden… Venter bare på hus og hage nå 🙂 Håper det blir før sommeren setter inn for fullt så jeg får arrangere hage OG nyte den i år 🙂

  Jeg har lagt meg til som følger hos deg, for synes du har så fin en blogg 🙂
  Klem Anita

 • Linda on May 23, 2010

  Så nydelige blomster og bilder:) Gavekort er det beste som fins:)
  Ønsker deg en nydelig pinse:) Klem

 • Monica fra Koseleg on May 23, 2010

  Åhh…Nydelig! Det er så deilig å vere på blomstershopping: alle luktene og fargene og alle planene for hvor man skal sette plantene når man kommer hjem…Åhh- lykke!
  Kos deg og ha en fortsatt fin Pinse!

 • Jannickes Hjemmekos. on May 23, 2010

  Hei
  Så mye flott du har kjøpt. Jeg har plantet ned en slik lilla rhododendron for noen uker siden. Jeg plantet også ned en rosa lik i beskrivelsen som din, men min heter Terrace Rhododendron Germania. Det neste jeg skal kjøpe nå er syrinhortensia, de blomstrer om høsten. Tror jeg skal herme etter den ene stauden du har kjøpt. Lykke til med hagen din, du er så flink. Ha en fortsatt fin pinse. Klem

 • Bare Mio on May 23, 2010

  For noen nydelig blomster.
  Jeg pleier å ha lister med meg for ikke å kjøpe mer enn jeg trenger (?). SOm regel har de aldri alt jeg vil ha. Synd vi ikke har Bauhaus her.Må være herlig å handle med gavekort.
  Ønsker deg en fortsatt fin pinsehelg.

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...