Pastellfarger i hagen, engler og roseblomstring

Den intense varmen som har vært de siste dagene, har virkelig gjort sitt til at mange flere blomster har sprunget ut. Det er jo kjempegøy! Desverre står de jo tilsvarende kortere når det er såpass varmt, men jeg synes nå det er veldig koselig at det skjer litt i hagen.
Foran dammen har jeg plantet enda en Louise Odier (ja, jeg synes det er herlig med roser som dufter, og gjerne blomstrer lenge ja.. hihi) Og den som står her føler jeg er lysere enn de som står litt mer i skyggen. Kjempesøte!

I år har jeg plantet flere roser, og vi har fått se mer blomstring på rosene jeg plantet i fjor. Hagen er ganske fersk, dette er tredje sommeren vår her – og første sommeren plantet jeg lite. Men selv om veldig mange av rosene er supernydelige, står jeg fortsatt ved at jeg liker Bonica utrolig godt – det er denne som er avbildet over. Blomstene på denne rosen er enklere, men i motsetning til veldig mange roser som ikke tåler noe videre regn/røff vanning – hvorav hele rosen ramler fra hverandre, tåler disse skapningene en trøkk. Dessuten blomstrer den rikt hele sommeren! …anbefales! :o)
Denne uken hadde vi bryllupsdag – og av den herlige mannen min fikk jeg nytt kamera!! :o) Rosa tilogmed! hihi. Dermed måtte jeg jo ut og ta et nytt bilde av rosen Heritage; den blomstere så pent nå. Det var deilig å kunne ta bilde med skikkelig kamera igjen, en smule mer tungvint å fotografere med mobilen hele tiden – går betydelig raskere nå! :o) Er heldig jeg! Denne søte stauden kommer fra hagen til søskenbarnet mitt! De bygger om huset sitt, og i den forbindelse skulle de grave mye og det var bare å forsyne seg om det var noen som ville “redde” noen av blomstene som stod der. Er den ikke søt?? :o) …er det dette som er kattost? Jeg liker fargen utrolig godt, litt kald rosalilla farge. De sprer seg gjerne veldig – men det synes jeg er HELT greit!

Vi fikk også en bitteliten avlegger av en rose, var redd det ikke var noe videre liv i den – men jammen har den ikke kommet med en liten rose!! :o) Noen som aner hvilken type det kan være? Blomstrer akkurat nå, og planten er foreløpig veldig liten. Ganske små blader og tynne greiner, må se ann fremover hvordan blomstringen er på den (om den er remonterende eller ei) …morsomt!!

Foran denne har jeg plantet blåklokker, både hvit og lyseblå. Nelliken under synes jeg er så sjarmerende, og jeg har lyst på masse mer nellik rundt omkring i hagen!! De blomstrer lenge, er søte å ta inn sammen med roser etc i små buketter, og finnes i massevis av farger!
Her er en liten bukett jeg tok inn for et par dager siden, nelliken passer supert i fargene! Det er sikkert ikke så vanskelig å se, men på sommeren er jeg veldig glad i duse pastellfarger både inne og ute. Dermed blir det masse lyse blomster i hagen! I buketten er det litt ulike roser – bruker mye Bonica da disse som nevnt tidligere står lengre enn de fleste. :o) Det er også litt New Dawn, Louise Odier for duft etc etc. Men her har jeg også tatt inn den ene av to pionblomster som blomstrer på planta ifra svigermor! Vi fikk avlegger fra hagen hennes i fjor, og jammen har den ikke kommet med TO blomster allerede i år!! Jippi!! Og FOR en farge det er på den! Utrolig lekker!!!! :o) Også er det jo ekstra stas at den er fra hagen hennes!!
Vi har også fått en flott pion ifra hagen til mamma – og den er STOR! :o) Den har desverre ikke kommet med noen blomster i år, men gleder meg til neste gang vi får blomstring på den! Den er også NYDELIG! Litt kraftigere farge enn den fra svigermor, men fremdeles lys rosa. :o)
Her er et par andre pioner jeg plantet i fjor, trodde fargene skulle være lysere – men de er jo pene uansett! Liker nok bedre de fylte variantene, men uansett fine blomster!
Jeg har desverre ikke navnene på disse her og nå, må se om jeg finner de igjen..

Denne skjønne lille markdekkeren plantet jeg i fjor, og den har vokst massevis! Også kommer den med de søteste små lyserosa blomstene nå. Jeg har veldig lyst til å få tak i mer av denne, og plante den (sammen med andre lave stauder) på hver side av singel”stien”bort til fontene – slik at det etterhvert kan bli et teppe av markdekkende planter her istedenfor singel som det er nå (eller plen som det var før) Tror det kunne blitt pent!

En rose som har sprunget ut nå, er rosen Jasmina! Kjøpte denne på salg seint på høsten i fjor – så det er veldig gøy nå som den kommer med masse blomster!! Denne har jeg plantet borte ved kjøkkenhagen, så den hadde en stor klase med usprungne blomster før jeg oppdaget at den var i blomstring! Moro! Mener det er en klatre/slyngrose, og det er jo supert! Mener også å huske at den duftet, men kanske den dufter mer når det er litt kaldere i været, duftet ikke så mye som jeg husket.. :o) Skikkelig søt rose! En annen skjønnhet som jeg kjøpte på supersalg seint på høsten, var denne klematisen. Den så virkelig død ut, men jeg tenkte det var verdt et forsøk. …og det skal jeg jammen si det var!! Kjempestas nå som den har kommet med sin første blomst, og du og du så nydelig fargen var!! :o) Jeg plantet den i bedet ved postkassa, så den har virkelig ikke de beste forholdene. Ikke så masse sol, ikke så bra jord – til tross for å ha forsøkt å forbedre jorda så er det begrensa hvor bra det blir når det er massevis av stein etc der etter singel tidlgere. I motsetning til overalt ellers i hagen, hvor det er skikkelig tung leirejord! Men den kom iallefall fint i år! Den har til og med vokst såpass at den har klatret seg oppetter portstolpen, og opp mot buen over porten! :o) Moro!! Klematisen er av typen Hagley Hybrid.
Er det forresten noen som aner hvilken plante dette er?? Ja, ikke den rosa nelliken nederst på bilde, men klatreplanten? Om noen klarer å identifisere den – eller komme med noen forslag, blir jeg kjempeglad!! Jeg ANER ikke hva det er!! Den slynger seg godt rundt en rosebusk som står i nærheten, og det begynner å bli litt lengde på den. Nå har den bittesmå slags lyse blomster.. HM. Et STORT mysterium for meg – den har kommet hjem feilmerket fra hagesenteret.. :o)

Disse to skjønne englene fikk jeg for en liten stund siden, av svigerbroren min da han var på besøk! Han vet jeg er glad i engler (har litt engler inne etc), samt at jeg driver på en del ute i hagen – så han hadde med disse som skulle stå ute i hagen! De bor jo i spania, og han har ikke vært her på sommerstid før, og har aldri sett hagen eller at jeg gjerne har litt englefigurer ute etc. …og søsteren min har ikke sagt noe om det til ham! Utrolig moro, synes de var kjempskjønne!! De har fått plass i rosebedet som jeg har startet å anlegge i forkant av dammen. :o)
Rosen Abraham Darby er i ferd med å åpne seg! :o)
Winchester Cathedral er også kommet i blomst!
I kjøkkenhagen er det en del som er høsteklart, og det er spesielt deilig å alltid ha fersk salat!
Spinaten begynner nærmest å bli overmoden, tomatene har dukket opp, og gulrøttene vokser i vei. Deilig!
Ringblomster, purre, brokkoli, tomat etc..Potetene har virkelig tatt av! :o) I forkant sees såvidt sukkerertene også. Ellers har vi høstet jordbær også, samt overalt i hagen er det modne markjordbær/månedsjorbær. Deilig! Ripsen begynner også å bli moden. mmmm!
Lekre hawaiiroser jeg har fått av mamma’n min! :o)
I dammen vokser det bra nå, og samme dag som den første vannliljen begynte å trekke seg litt tilbake sprang en ny knopp ut. Moro!! :o)
Bak dammen er rosen Lykkefund virkelig på sitt beste! Det er jo rimelig unge planter, plantet to stk her i fjor. Og allerede dekker de masse av “grotta”! :o) Håper å tro at neste år er kanskje hele dekket av blomster. Tenk det hadde vært gøy!! Men sånn som den vokser, så er det absolutt mulig å håpe på det! Det aller beste med denne rosen, er nok – selvfølgelig overdådig blomstring – men det at den dufter så herlig!! Søtt og godt, ikke altfor sterkt – men akkurat passe! Herlig! :o) …desverre er den ikke remonterende, så det gjelder å nyte den mens det varer.
Her sitter katten vår og tar en liten “prat” med feen på benken. Titter bort på meg idèt jeg tar bilde! :o)

Til slutt vil jeg takke så masse for herlige kommentarer, det er så UTROLIG koselig å gå på nett og oppdage en ny kommentar! :o) Dere er fantastiske! Kjempekoselig – det varmer massevis!! Og forresten – nei, jeg og tvillingsøstra mi er ikke frisør og blomsterdekoratør; vi er optiker og fysioterapaut. :o) Hjertelig takk!!

Ønsker alle som er innom en vidunderlig helg!

22 Comments

 • Tonerose on March 6, 2012

  Hei Gudrun,

  Åh – hjertelig takk for det!! :o) så morsomt at den er spiselig da, også så søtt å ha den inni isbiter! SMART! :o)

  Kjempekosleig at du er blitt fast leser og kommentaror! hihi, kjempestas!! Det gleder meg masse!

  ja, drømmer meg til sommer’n nå jeg også.. Desverre ser ikke hagen sånn ut lengre, dammen har måtte vike nå som gutta er blitt mobile… *sukk*

  gokos!

 • Anonymous on March 6, 2012

  Hei igjen Tone 🙂
  Er stadig inne og kikker her jeg, og nå lengter jeg til sommer, så da så jeg litt på fine hagen din. Ser ut som et skikkelig drømmested dere har!
  Lenge siden du skrev dette innlegget da, men MÅ bare kommentere at den lille blå som du ikke visste om var ugress eller ikke er agurkurt, hvis du ikke fant det ut tidligere. Den er super å bruke i salat, eller du kan fryse blomstene inn i isbiter. Blir super-fint 🙂
  Hilsen Gudrun, nå fast leser og kommentator 😀

 • Nina i Paradiset on July 10, 2009

  *Sukk*! Hvor skal jeg begynne? -du har så innmari mange flotte bilder jeg vil kommentere!!!

  Din ukjente slyngplantesak burde du ta flere bilder av, for den så både flott og mystisk ut…
  (litt i tvil på om den er herdig!)

  Pionen du fikk av svigermor kunne jeg ha betalt mange lapper for å få!! Dødslekker!!!

  Egentlig er det ikke alle sånne hagefigurer jeg syns er pene, men den på benken var bare bedårende! (anskaffet hvor???)

  Din skjønne lille, rosa markdekker er vel en storkenebb: Geranium sanguineum var. striatum. En av mine favoritter også!!

  Ellers liker jeg også ‘Hagley Hybrid’ og har skaffet meg to av de, men en som jeg syns kanskje er hakket finere er en som heter ‘Pink Fantasy’. Google på den (finnes også i bloggen min) du vil garantert like den!! 🙂

  Nydelig nøkkerose!!!

  Jeg VIL OGSÅ HA KJØKKENHAGE!!!
  Det blir, det blir…..!

  Klem!!

 • Elisabeth on July 9, 2009

  Åee..så mye lekkert i haven din. Jeg er en sto englefan selv, så bare det er jo nydelig å se at andre også liker slik pynt blandt blomstene. Fantastiske roser, og ikke minst er herlig dam, hadde du også 🙂

 • Monicas Hage on July 8, 2009

  Jeg er mektig imponert over den hagen din! Så mye vakkert og så romantisk stemning:) Sånn skulle jeg også gjerne hatt det, men jeg har fortsatt en del planter i sterke farger, siden det var det jeg likte da vi anla hagen for ti år siden… Men, det blir mer og mer sarte farger her også;)

 • Frk. T on July 7, 2009

  For en fantastisk hage du har, absolutt nydelig! Slik skulle jeg gjerne hatt det, men dårlig med grønne fingre på denne jenta; )

  Ha en fin kveld,

  Klem

 • Ninni on July 7, 2009

  Jeg kjenner dessverre ikke klatreplanten du lurte på Tonerose… Håper du finner det ut!

  1 mnd til termin, da får du med deg mye sommer før ammetåken legger et slør rundt verden – hihi

 • TurboLotte on July 7, 2009

  Guuuri så utrooolig lekkert!! Jeg blir helt dårlig jeg.
  Dammen din er jo en drøm. Jeg ser jeg må fikse min litt ja.

  Den feen. Hvor har du fått tak i den??

 • GundaM on July 6, 2009

  Du å du noe så nydelig og likte spesielt godt det øverste bildet ditt!

  Ha vakre dager videre,)

 • Mia on July 6, 2009

  FOR en nydelig hage du har, med masse herlig blomstring, fra de vakreste roser til herlige klematis! Det har vært en glede å besøke hagen din og bloggen din.

  Takk for din hyggelige hilsen i min blogg. Jeg bruker 300 gr. sukker pr. råsaft (altså ikke så meget, siden butikk kjøpte safter kan inneholde opptil 800 gr. sukker pr råsaft) og saften blandes ut til med ca. halvparten vann. Saften er overraskende mild, men frisk på smak.

 • Min Verden Hanne on July 6, 2009

  Nydelige roser du har 🙂 Når du liker dette burde du absolutt dra en tur. Det er så herlig å se hvordan hun komponerer. Boken er nydelig 🙂 Håper du får til en tur, men hun har begrenset åpningstid – så det er jo greit å sjekke ut. God tur – god sommer 🙂 Hanne

 • Lizbeth on July 6, 2009

  Så utrolog vakker hage. Nyydelige roser og peoner.

 • Helen on July 6, 2009

  Jeg forelsket meg i bildet av dammen din! Både dammen, feen, katten og helheten.

 • liven on July 6, 2009

  Så masse flotte roser og andre vekster som vokser hos deg!!
  Har lyst å kjøpe flere Austin roser her….Nå har det vært så tørt at jeg har ventet litt med nye planter!!
  Kjempesøte disse englene dine også…koselig å dekorere med i hagen!!

 • Marita BK on July 6, 2009

  Tusen takk for gode ord i bloggen min.
  Du har en vanvittig flott hage og nydelig blogg. Så bra jeg har oppdaget den! Må titte nærmere på alle herlighetene dine senere.

 • Ninni on July 6, 2009

  Åååå, du altså! Haven din er en oase, en drøm. Hver nye plante du tilfører passer så godt inn, alt er veldig Tonerose’sk 🙂 Som den kjempesøte lille feen din bl.a, sååå søt! Du har virkelig sansen for å skape en helhetlig stil. Nyyydelig har du fått det!

  Louise er en skjønn rose, jeg vurderer å kvitte meg med mine to i tønnene ved inngangen som får alt av sykdommer, og heller kjøpe en ny og plante på en ledig plass i et rosebed. Tror det kan bli mer vellykket, men har så vondt for å dra opp rosene i tønnene, for de er jo et syn når de blomstrer. Så hvert år venter jeg til neste år med å gjøre noe 🙂

  Det er moskuskattost, Malva moschata, du har, den finnes også i hvitt.

  Peonen fra hagen til moren din var helt til dåne av…en spesielt vakker sort.

  Gratulerer med nytt ROSA kamera! Håper du ikke mister det i et av bedene dine, da finner du det ikke igjen 😉

  Vannliljen din er helt skjønn. Vi har et lite vann i nærheten, fullt av vannliljer. I dag mååå jeg huske på å ta med kamera og få tatt noen bilder! Jeg glemmer det alltid skjønner du.

  Lekkert det bildet av bærene også! Det oser av sommer!

  Nå er det vel ikke lenge før du har termin? Jeg husker ikke helt, men tror det ikke er så veldig lenge til?

  Du, det ligger en utfordring til deg i bloggen min 🙂

 • My home is my Castle - by Kari on July 5, 2009

  For en nydelig hage du har :))
  Vakkert…

  Tusen takk for besøket inne hos m,eg 🙂
  Ha en fin uke
  Klem,Kari

 • Mams on July 5, 2009

  Herlig, helt nydelig!
  Klem mams .o)

 • Frida,s side on July 5, 2009

  for en flott hage , og for noe feer og engler …jeg har litt dilla på engler men den feen din..hvor fant du den…jeg har 3 katter som kunne tenke seg maken å snakke med…

 • Ellea on July 5, 2009

  Helledussen så vakkert du har det i hagen din. Den dammen var bare så utrolig flott. Jeg har så lyst på dam men hagen min er altfor liten:-( Vakre pastellfargede blomster du kunne presentere i dag:-) Roser er bare noe av det vakreste som finnes……

 • anne - moseplassen on July 5, 2009

  duverden, så vakkert!
  Jeg falt helt i staver over peonene dine, nå ser de sikkert mer lilla ut her på skjermen min enn de er, men du og du så nydelig!!

  Har endelig fått igjenn dataen min, og jeg ser jo at blogglandia flommer over av blomstring, spesielt rosene er populære om dagene, også her i hagen 😀 Det var en riktig nydelig Louise Odier du viser frem, så ut som en kraftig busk 🙂

 • Margrethe on July 5, 2009

  Så masse flott som blomstrer i hagen din 🙂 Jasmina har jeg også, men kjpte den i år, og den har enda ikke sprunget ut. men det er like før. Gleder meg!
  Den ser veldig fin ut!

  Mange fine roser, peoner og stauder… Sukk! Det er så mye vakkert å plante! Min hage er “ny” i år. Dvs. den er jo flere hundre år gammel, men den har vært bare trær og gress. Så alt av roser ol. er satt ned i år. Så roser og stauder er helt ferske. Gleder meg til det har gått ett par sesonger, og det vokser til. Ser jo hvor mye kraftigere og finere plantene er hos deg som har stått et par år ekstra 🙂 Kjekt når det vokser!

  Hilsen Margrethe

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...