PrinsesseSlott – bursdagskake med prinsesse, sjømonster, glitter og blomster…! {Bildedryss}

IMG_4602 prinsesseslott bursdagskake jente
Velkommen til ToneroseDesign! ♥ I dag kommer som lovet et bildedryss av prinsesseslottkaka jeg laget nå i helga. Jeg var så heldig å bli spurt om å lage ei bursdagskake til ei nydelig litta prinsesse, som ble 6 år! Hjertelig takk for at dere ville ha meg til å lage kaka til Sunniva, det var en ære! ♥ Oppdraget var å lage et prinsesseslott som skulle være “jentete” – og designet kunne jeg bestemme selv. Kan det bli bedre? hihi! Klikk deg videre for å se flere bilder, jeg forsøker i kjent stil å forklare hva jeg har gjort slik at DU kan lage lik om du vil…

IMG_4592
Alt er spiselig, og laget av marsipan. Selve kaken er to runde kaker i ulik diameter som jeg stablet over hverandre, tårnene er hule og laget av marsipan. Alt trakk jeg i marsipan som jeg farget lyserosa. Såklart! hihi. Takene kostet jeg etterpå med lilla pulverfarge, slik at de skulle skille seg litt ut – og lilla passer såklart også til ei prinsesse! Som du såvidt ser på bildet over drysset jeg også en del spiselig glitter på takene – det er klart det hører glitter med på ei prinsessekake! hihi. Her har jeg brukt vanlig marsipan ifra matbutikken som jeg har farget med pastafarge. Handler du hos Kaketoppen, så husk å oppgi kode tonerosedesign – da får du 5%rabatt på kjøpet ♥
IMG_4587
Jeg googlet etter bilder av disneyprinsessene, og printet ut disse i passe størrelse på sukkerark, med konditorfarge. Det finnes flere steder på nettet du kan bestille spiselig bilde, feks her. Jeg tenkte det ville være en søt detalj å ha de ulike prinsessene i hvert sitt “vindu”. Og jeg printet såklart også ut et bilde av bursdagsbarnet, og plasserte henne i ett av vinduene sammen med de andre prinsessene! Håper det falt i smak hos prinsessa!
IMG_4623
Kanten rundt vinduene har jeg sprøytet på med royal icing (pisket eggehvitt og melis). Under hvert vindu har jeg limt fast (bruker RI som lim) bittesmå marsipanblomster, og noen små blad. Selv om slike detaljer tar evigheter føler jeg at det gjør så mye ut av seg, så jeg synes det er verdt det!
IMG_4583
Tårnene har jeg laget ved å kjevle marsipan flat, preget mursteinmønster ned i marsipanen med en pregematte – og deretter rullet marsipanen rundt det jeg syntes passet.. (rør i passe tykkelse!) Marsipanen har jeg “limt” sammen ved å bruke vann, og tårnene fikk ligge og tørke et par dager. Husk å presse ut evt vinduer før marsipanen tørker! I de smalere tårnene i midten har jeg presset ut små hjertevinduer som jeg valgte å ikke fylle med annen farge marsipan, jeg syntes det var søtt at de var åpne.
IMG_4585
Midt foran kaka festet jeg et banner av ekstra hvit marsipan, som jeg malte teksten “Sunniva 6 år” på. Alltid gøy med litt personlige detaljer!
IMG_4588
Da jeg var liten tegnet jeg alltid prinsesseslott med vann/vollgrav rundt – dermed tenkte jeg at det kanskje ville være en god idè å ha med på kaka! Hvorfor ikke? hihi! Det grønne “gresset” er marsipan farget lysegrønt, mens vannet har jeg laget av melismasse/royal icing farget blått. Jeg holdt meg til litt pastellfarger – tenkte det passet på en slik kake.
IMG_4596
På toppen av hvert tårn plasserte jeg en liten ball av rosa marsipan, jeg syntes det ble en søt avslutning på taket.
IMG_4612
Jeg måtte selvfølgelig modelere ei litta prinsesse, som skulle ligne på Sunniva. Prinsessa hører jo med på en prinsesseslottkake! ♥ Jeg laget henne av marsipan, og kjolen har jeg malt med lilla konditorfarge. I hendene holder hun en marsipangave, og rundt henne ligger det enda flere gaver som venter. En liten tiara fikk hun såklart også, denne har jeg malt med spiselig sølvglitter!
IMG_4613
I den nederste runde kaka skjærte jeg en trapp oppover, tenkte det kunne være en stilig detalj. Dermed går trappa “inn” i kaka! Trappa trakk jeg med marsipan farget grå, og jeg preget steinmønster i marsipanen. Rundt omkring plasserte jeg pastellfargede blomster av marsipan.
IMG_4614
Jeg syntes dette var en herlig kake å lage, så gøy med masse detaljer og kjempegøy å kunne designe den slik jeg selv syntes ble fint. Da blir det alltid mye mer på den! hihi. Men jeg synes selv det passer bra med mange detaljer på ei slik kake. Og jeg håper og tror bursdagsbarnet syntes det samme! Så selv om det tar tiiiiid både i forberedelser og i selve dekorereingen så er det verdt det!
IMG_4620
En liten trebro passet fint inn! ♥ Laget av marsipan farget brun. På broen har også en liten hvit sommerfugl fått plass, den har glitter på vingene – men jeg ser at det ikke synes her desverre.
IMG_4622
Oj, dette var visst ikke det beste bildet – men jeg laget en stein hvor jeg malte “Velkommen til Sunnivaland” på. Steinene har jeg laget av marsipan, da blander jeg litt ulik farget marsipan – da oppnår jeg den sjatterte fargen i steinene. ♥
IMG_4635
Absolutt alt av pynt hadde jeg laget klart på forhånd, dette tar utrolig mye tid og er umulig å kunne gjøre ferdig samtidig som kaka lages. En del av pynten trenger også litt tid på seg til å tørke for å kunne beholde fasongen, og lages klar på forhånd.
IMG_4638
Stemmer! Et sjømonster laget jeg også.. hihi, såklart! Først tenkte jeg å lage en liten drage – men da jeg begynt å skissere designet på kaka  fant jeg ut at et sjømonster ville passe bedre inn siden jeg tenkte det kunne være stilig  med en vollgrav – dermed ble dette resultatet!
IMG_4657
Men, det er jo ei jentete prinsessekake, så da måtte jo sjømonsteret være litt jentete også! hihi.
IMG_4653
Det var det hele for i dag, jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! ♥ Jeg fikk superkoselige tilbakemeldinger på kaka, det var kjempegøy at både designet og smaken falt i smak. Hjertelig takk for at jeg fikk lov å lage denne kaken!!
IMG_4630
Det er bare å spørre om du lurer på noe ♥
IMG_4602
Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen i dag – jeg håper dagen din blir HIMMELSK! Stor klem!
tonerose underskrift

62 Comments

 • carina Maagerø on September 8, 2012

  Hei, for en nydelig kake, hvor mye tar du for å lage en sånn ??

  • Tonerose on September 9, 2012

   Hei Carina,

   Hjertelig takk! =) En slik kake tar tiiiiiid – ca 2500,- ville jeg tatt for å lage noe tilsvarende, tror jeg. Synes det er vanskelig å sette pris på, det tar så himla mye tid, men er “bare” en bursdagskake. vanskelig!

   Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Therese,

  Hjertelig takk!! hihi, så go’ du er! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Anette,

  Hjertelig tusen takk for så gode ord!! =) Snill du er!

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Mirjam,

  Hjertelig tusen takk søta!! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Vivian,

  Hihi, hjertelig takk!! =)

  Gokos!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Svigermor,

  Hjertlig tusen takk! =) Ja, ikke sant? kjempespennende! Blir herlig å etterhvert komme inn i en rytme, og få litt mer rutine på alt! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei A-H,

  Hjertelig tusen takk søta!! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Kreatrine,

  HIhi, så søt du er! =) Hjertelig tusen takk for det!

  Anytime!

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Cecilie G,

  Hihi – så søt du er!! SÅ koselig!!

  Hmm, mener det var oreokjekskake – dvs hvit vaniljekake med oreoskjes inni. Og sjokoladekrem! =) Jepp, det er en first impression form! Åh, det glemte jeg å svare på! Hmm, mener både trepregematta og fiskeskjellpregematta er fra samme lille settet med små pregematter. De har jeg kjøpt på http://www.globalsugarart.com! Mursteinpregematta har jeg kjøpt på ebay.com

  =)

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Prinsessegrorud,

  Så søt du er! Hjertelig takk for det! Nei nei nei! Du må jo ikke grue deg – jeg tror du er gal jeg! =) Så herlig med bikube! Den kommer til å bli helt konge!! Gleder meg til å se! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Camilla G,

  Hjertelig takk!

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Lene,

  Så snill du er! Hjertelig tusen takk for det!! ♥

  Håper du har en herlig dag også!

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Anonym,

  Hjertelig tusen tusen takk!! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Små gleder,

  Hihi, jeg håper det! =) hjertelig tusen takk for det!

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Ingelin,

  Tusen tusen takk! =) hihi, ja jeg håper hun ble fornøyd! Jeg tror det, det hørtes sånn ut på mamma’n! =)

  Åh, er det flere som liker det? Trodde de fleste likte marsipan best jeg, men nå har jo ikke akkurat jeg testet det ut! =) Jeg har laget sukkerpasta selv, men d gangene jeg har laget det har jeg ikke smaksatt det med annet enn vaniljeextract. Hmm, kanskje jeg skulle prøve meg på det en dag! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Unni,

  Hjertelig tusen takk søta!! =) hihi, ja det tar LITT tid – men er heldigvis moro også! =)

  Så koselig at du likte de! tusen tusen takk for det!

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Gro,

  hjertelig takk for det! =) Hihi, ja det tar LITT tid kan du si..!!

  Men er litt moro da, heldigvis!

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Rebecka,

  Åh – HJERTELIG takk for så UTROLIG gode ord!! ♥ Snille snille deg!!

  Du vet virkelig å lyse opp dagen, nå ble jeg GLAD! ♥

  Håper du har en herlig kveld!

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Elisabeth,

  Hjertelig tusen takk! =) hihi, så gøy! Herlig med ei på straks 9 år! =)

  stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Nina Lovise,

  hjertelig tusen takk søta!! ♥ Så snill du er!

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Wibeche,

  Hjertelig tusen takk snille deg!! ♥

  Håper du har en nydelig kveld!!

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Kostetante,

  Hjertelig tusen takk for det!! ♥ Lukas har fått helt dilla på sabeltann forresten, det er STOR stas! Filmen var perfekt! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Jeanett,

  Hjertelig takk for det!! =) Om jeg skulle lage en tilsvarende 2 etg kake med alle disse detaljene (phui, maaaange) ville jeg sagt 2500,- Blir ikke voldsomt bra timesbetaling uansett, hihi.

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Cecilie G,

  Snill du er!! Hjertelig tusen takk for det!! hihi, det tror jeg på – jeg har googlet en del kaker selv, det er jo så gøy å få inspireasjon!

  Hmm, jeg har brukt pregematte på broen, jeg har brukt en pregematte på takene, og jeg har brukt pregematte på tårnene. Var det du lurte på? Den på broen er tre-mønster, tårnene er murstein, og taket er vel egentlig mønster til skjellmønstere på fisk? Tror det! =) Hvorfor ikke? hihi.

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Mette!

  Hihi, søta!! =) Så søte tvilingene er!! Dere får bare si ifra, jeg er klar jeg! Magnus er go’ da!! Men burde jo heller at en borg/slott til tvillingene da – feks grått – men med glitter og masse detaljer såklart! Og kankje en trollmann, og kanskje en drage.. Hoho – nei, jeg får jo tusen idèer med en gang jeg! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Anonym,

  Hjertelig takk for det! =)

  Dette er en tiiiidkrevende kake med alle detaljene. En tilsvarende 2 etg kake vil komme på ca 2500,-

  Så gøy med en prinsesse som blir 6år i februar!!

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Anne,

  Tusen tusen takk!! ♥

  Klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Annette S,

  HJERTELIG takk!! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on August 7, 2012

  Hei Linda,

  Hjertelig takk!! Snille deg!! ♥

  Jepp, jeg har brukt en pregematte til å lage mønsteret på broen. =) En med tre-mønster!

  Jeg har brukt en form til å lage ansiktet hennes, eller er resten på frihånd! =)

  HIhi, hjertelig takk søta!!

  Stor klem!

 • Therese Heggem on August 7, 2012

  Denne kaker er bare helt RÅ! Ufattelig stilig! Imponerende med alle små detaljene!

 • Therese Heggem on August 7, 2012

  Denne kaken er bare helt RÅ!! Ufattelig stilig!

 • anette on August 2, 2012

  heisann!! så utrolig skjønn kake :o)))du er såååå flink!!!!!!!!!!!!!!!
  den beste!!!!!!!!!!! klemmer fra anette:)

 • Mirjam Ødegård on August 2, 2012

  Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

 • Mirjam Ødegård on August 2, 2012

  Denne var bare helt utrolig flott!! Sitter og gaper av beundring 🙂

 • Viv on August 1, 2012

  FANTASTISK, sis!!!!!! 🙂

 • Anonymous on August 1, 2012

  Nok en gang må jeg bare si at jeg tror ikke din kreativitet har noen ende!! Tenk så moro at du nå kan ha dette som yrke! Mange prinsesser og andre har spennende kaker i vente, det er jeg helt sikker på. Klem fra Svigermor

 • A-H on August 1, 2012

  Ord kan egentlig ikke beskrive hva jeg synes, fy søren altså….den var såå fin!!

  Du er helt fantastisk flink 🙂

  Klemmer

 • Kreatrine on August 1, 2012

  Jeg er målløs,du er dronningen av kakebakst og pynting!! Takk for at du deler!

 • Cecilie G on August 1, 2012

  Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har vært og sett på kaken din i dag.
  Den er så utrolig flott : )

  Hva slags kake er det og fyll?
  Er det first impression mould den lille rosen under vindu?
  De pregerne er jeg veldig nysjerrig på, alle 3 : )

  Fantastisk kake, måtte bare skrive en kommentar til : )

 • ♥Prinsessegrorud♥ on August 1, 2012

  Jeg blir mer og mer imponert for hver gang jeg ser noe nytt her inne! Skal det ingen ende ta?!`:D 😀
  Gruer meg til jeg skal lage fillekaka til Oliver om 3 mnd. Skal lage en fattig bikubbe, haha kommer til å bli fiasko, ihvertfall når jeg ser DETTE! :O :O

 • Camilla G on August 1, 2012

  Fantastisk!

 • Lene on August 1, 2012

  Vannvittig flott kake, du er bare helt fantastisk altså 🙂 Ønsker deg en superflott dag 🙂

  Stor klem

 • Anonymous on August 1, 2012

  Fantastisk!! Du er helt utrolig dyktig! 🙂 blir målløs!

 • små gleder on August 1, 2012

  Dette er nok den fineste kaken du har laget så langt! Elsker sjømonsteret!! Kan tenke meg bursdagsbarnet ble i ekstase! 🙂

 • ingelin.hagevik on August 1, 2012

  Fantastisk slott kake! Det som gjør det er alle detaljene. Tenk og være seks år og få en sånn kake på bordet da. Slett ikke alle som får det 🙂
  Men har du prøvd sukkerpasta? Det tørker mye fortere enn marsipan, og de fleste barn liker det bedre enn marsipan. Jeg lager selv og smaksetter med diverse oljer, banan, bringebær, bubble gum, tutti frutti, etc 😉

 • Unni on August 1, 2012

  Jeg er mektig imponert! Finner ikke ord….. Du er bare fantastisk dyktig! Er spesielt inspirert over den flotte prinsessa og sjømonsteret – nydelige uttrykk på dem!

  Dette må ha tatt enormt med tid! Men så ble det også et aldeles fantastisk kunstverk!

 • Unni on August 1, 2012

  Jeg er mektig imponert! Finner ikke ord….. Du er bare fantastisk dyktig! Er spesielt inspirert over den flotte prinsessa og sjømonsteret – nydelige uttrykk på dem!

  Dette må ha tatt enormt med tid! Men så ble det også et aldeles fantastisk kunstverk!

 • Anonymous on August 1, 2012

  Hei hei:)

  Nydeleg kake, superkoselege detaljar som set prikken over i`en 🙂 Du har no hatt full jobb du denne helga tenkjer eg……for detta tek TID 🙂

  Alltid morro og ikkje minst inspirerande å sjå innom bloggen din Tone 🙂

  Ha ein super dag.

  Gro

 • Anonymous on August 1, 2012

  OMG jeg er m å l l ø s…. Du er fantastisk flink. Jeg sitter i grunn og måper hver dag når jeg besøker din h e r l i g e blogg… Gleder meg til hver dag og all inspirasjon jeg får hos deg, tusen, tusen takk.
  Veldig hyggelig å lese at du skal holde på med dette på fulltid, det fortjener du så utrolig flink som du er. Skjønner virkelig ikke at det går an :))
  Ønsker deg en F L O T T onsdag

  Hilsen Rebecka

 • Elisabeth Bentsen on August 1, 2012

  Wow,dette er en helt fantastisk flott kake!
  Dette er drømmekaken til min straks 9 år gamle datter.

 • Nina Lovise on August 1, 2012

  Herlighet, fantastisk flott! Du er helt rå! 🙂 For en drømmekake det må være for hun som får den.

 • Anonymous on August 1, 2012

  SÅ utrolig NYDELIG kake Tone 🙂
  Du er fantastisk dyktig!!!
  Ønsker deg en strålende dag videre 🙂
  Wibeche 🙂

 • Anonymous on August 1, 2012

  Hei Tonemor. Jeg er målløs. Det er helt fantastisk hva du får til. Kjempeflott prinsessekake. Du er jo selv en prinsesse. Stor klem fra Kosetante.

 • jeanett on August 1, 2012

  Herregud! Dette er jo fantastisk! Kan jeg være så frekk å spørre hva du tar for en slik kake? Du er helt rå!!!

 • Cecilie G on August 1, 2012

  Fantastisk kake : )
  Jeg tror faktisk dette er den fineste prinsesse slott kaken jeg har sett. Har googelt slott mye da jeg har 3 jenter.

  Utrolig bra detaljer : )

  Hvor kjøper du pregerne og hva har du brukt på slotttakene?

  Flinke deg : )

 • Anonymous on August 1, 2012

  Er det mulig å lage noe så fint. Den fikk meg til å ønske at jeg var 6 år igjen 🙂
  Det ble stor oppstandelse rundt bildene nå. Både Nora og Magnus (faktisk…) ville også ha sånn kake 🙂
  Kos Mette

 • Anonymous on August 1, 2012

  Utrolig lekker kake 🙂
  Hva tar du for en sånn kake?
  Har en prinsesse som blir 6 år i februar.

 • anne on August 1, 2012

  FANTASTISK 🙂

 • Anonymous on August 1, 2012

  Såååååå nydelig en kake :))
  Hilsen Annette S

 • Anonymous on August 1, 2012

  VANVITTIG fiiin kake!! Du er superflink!! 😀

  Bruker du pregematte for å lage mønsteret på broen?
  Har du brukt en form for å lage prinsessen eller har du laget den helt for frihånd?

  Du er best!

  Klem Linda

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...