‘Reprise’ på 2 etg dåpskake i hvitt, lyserosa og gammelrosa {Bildedryss}

IMG_5510 2 etg dåpskake i gammelrosa lyserosa og hvitt

Velkommen til ToneroseDesign ♥ Nylig var jeg så heldig å få lov til å lage dåpskake til søte lille Annabelle. Hjertelig takk! ♥ Nydelige foreldrene til lille Annabelle ønsket en kake lik en dåpskake jeg har laget før – nemlig denne. De likte godt fargene og designet – og ja, alt! Kjempekoselig! Så, i dag kommer et bildedryss av denne kaka! All pynt er spiselig, laget av marsipan. Jeg forsøker i kjent stil å forklare hva jeg har gjort underveis, slik at du kan lage lik om du vil! ♥ Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

IMG_5516

Kaken har jeg trukket med ekstra hvit marsipan. Før jeg trekker kaker med marsipan dekker jeg de med sjokoladekrem eller et tynt lag smørkrem.

IMG_5522

Veldig ofte trekker jeg kakefatene mine med marsipan også – jeg synes det er gøy å kunne pynte fatet litt! hihi. Neida, jeg elsker over ikke detaljer.. hihi! Jeg bruker stempler, kuttere etc til å prege mønster i marsipanfatt med. Her har jeg presset en sommerfugl-patchworkcutter nedi marsipanen. Litt prikker laget med en sprøyteposetupp og en tannpirker.

IMG_5524

Ei litta prinsesse i marsipan hører såklart med! Babyen har jeg laget ved å bruke denne formen, deretter har jeg kledd på henne et “blomsterskjørt”. Om du handler hos kaketoppen – så oppgi kode tonerosedesign, da får du 5% rabatt.

IMG_5525

Kaken har jeg trukket med ekstra hvit marsipan, rundt kakene har jeg preget diamantmønster – og limt fast en sukkerperle i hvert hjørne. Nederst på hver etasje har jeg laget et bånd av gammelrosa marsipan, for å få mønster i marsipanen har jeg brukt et lite mønsterkjevle.

IMG_5527

Bokstavklossene har jeg laget ved å bruke en first impression form, en silikonform har jeg også brukt til å lage det nusselige babystashet – denne.

IMG_5529

Jeg har fått flere henvendelser om hvilken farge jeg har brukt for å lage den gammelrosa fargen her tidligere, desverre har jeg ingen slik ferdig pastafarge. Jeg har farget marsipanen ved å bruke litt rosa, litt blått etc.. Så, desverre tungvint – men. Jeg håper å få tak i en lignende, ferdig, farge straks! ♥

IMG_5533

Den lyserosa fargen har jeg fått ved å ta litt av den gammelrosa marsipanen, og blande den med vanlig marsipan og ekstra hvit marsipan.

IMG_5538

Alle blomstene har jeg laget av marsipan, og til det har jeg brukt mange ulike former. Er det en spesiell blomst du lurer på er det bare å spørre, så skal jeg forsøke forklare hvordan jeg har laget den! ♥

IMG_5541

Jeg laget roser, nelliker, hortensia – og massevis av fantasiblomster. Romantisk med slike blomster som “ramler” nedover kaka!

IMG_5548

Lille prinsessa fikk forresten en blomsterkrans på hodet, av roser – såklart! hihi.

IMG_5550

Rundt kakefatet har jeg festet hvitt silkebånd – jeg synes det gir en vakker avslutning til en slik kake.

IMG_5555

Bilderamme av marsipan, mønsteret i rammen har jeg laget ved å bruke et søtt lite mønsterkjevle. Spiselig print kan kjøpes mange steder på nettet, feks her.

IMG_5556

Inni mange av blomstene har jeg plassert en liten sølvfarget sukkerkule. Disse kan enten festet med bittelitt vann mens marsipanen fremdeles er helt myk, eller man kan bruke litt spiselig lim.

IMG_5557

Det er ikke så enkelt å se her – men blomstene har jeg kostet med lyserosa lustre dust – det gir en vakker shine til de!

IMG_5552

Pynt fester jeg til kaka ved å bruke royal icing – eggehvitte som stivpiskes og tilsettes melis.

IMG_5560

Helt til slutt drysset jeg litt spiselig glitter over blomstene – sees desverre ikke her. Neida, jeg er fortsatt IKKE glad i alt som glitrer! hihi.

IMG_5510

Det var det hele for i dag , jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! – igjen! hihi.

Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag, det setter jeg stor pris på! ♥ Jeg håper dagen din blir VIDUNDERLIG!

Stor klem,

tonerose underskrift

25 Comments

 • Anne on September 29, 2012

  Hei 🙂

  Hvor mange lag har du på kakene her ? eller hvor høye er de ?

  Ha en herllig helg 🙂

  • Tonerose on October 2, 2012

   Hei Anne,

   Hmm.. Det var denna hukommelsen da! Tja, ofte har jeg to bunner i hver kake, og deler disse hver seg i to – så dvs fire lag? Hmm, kanskje drøyt 10cm høye? Litt usikker her.. Har ikke målt med linjal – og ikke er hukommelsen den beste! Men, da ser du iallefall litt ca. =)

   Stor klem!

 • Kakeanne on September 16, 2012

  Hei igjen 😉
  Et spørsmål til 😉 Når du lager kake i 2 høyder. Hva har du under kaken på toppen ? Noe fat eller pilarer ?

  🙂

  • Tonerose on September 20, 2012

   Hei Kakeanne,

   Jepp, jeg har plastrør i nederste kaka, og en plate over denne – som den øverste kaka hviler på. =)

   Stor klem!

 • Kakeanne on September 16, 2012

  For noen fantastiske kaker du lager! Jeg blir så utrolig inspirert 🙂 .. Jeg lurte på hvordan du får til å lage det preget diamantmønsteret. Lager du det før du legge marispan lokket over kaken eller etter du har lagt det på ? Hvis du lager det før hvordan får du til å ha det uten at det er preget på toppen av kaken ? og hvis det er etter hvordan får du så fine linjer ? (ikke ujevnt). Det ble mye fra meg. Men igjen du er så utrolig dyktig! Gleder meg til å se mer på siden din 🙂

  • Tonerose on September 20, 2012

   Hei Kakeanne,

   Hjertelig takk for så gode ord! =) Jeg lager diamentmønsteret etter jeg har trukket kaken med marsipan – jeg bruker et lite pregeverktøy/hjul som jeg preger linjene med! Tja, de er nå litt ujevne – men jeg prøver så godt jeg kan! =) Når jeg har tegnet på mønsteret rundt kaken, limer jeg deretter fast sukkerkulene med bittelitt vann, evt bittelitt spiselig lim. =) Håper det var til hjelp!

   Ønsker deg en herlig dag!

   Stor klem!

 • Barnelykke on September 14, 2012

  Rosene dine er magiske!
  Lag gjerne et innlegg om kun roser og roselaging 🙂

  Klem
  Birte

  • Tonerose on September 15, 2012

   Hei Birte,

   Hjertelig takk! =)

   Jepp, jeg har lovet å komme med en tutorial etterhvert når jeg får tid – må bare få litt tid først! hihi.

   Håper du har en herlig lørdag!

   Stor klem!

 • Solveig on September 11, 2012

  Hei!
  Du har ein veldig fin og inspirerande blogg! Og utruleg flotte og kreative kaker!! Eg har berre eit par spørsmål: Kva slags form brukar du for å lage dei fine blomstrane med sølvperle i? Og kor stor rose-utstikkar har du brukt på dei største rosene på denne kaka (dersom det er rose-utstikkar, då 🙂 )?
  – Solveig.

 • Kristina on September 8, 2012

  Elsker denne kaken, helt nydelig 🙂

  • Tonerose on September 9, 2012

   Hjertelig tusen takk Kristina!! =) Hvordan gikk det med bryllupskaka?? =)

   Stor klem!

   • Kristina on September 12, 2012

    Bare hyggelig 🙂 Det gikk fint med bryllupskaka, skal sende deg mail snart 🙂 Akkurat fått inn bilder på pc.

    Klem til deg!

    • Tonerose on September 15, 2012

     Kaka ble nydelig Kristina!! Godt jobba! =)

     Også så mange andr vakre kaker du har laget også! Flinka! =)

     Håper du har en herlig helg!

     Stor klem!

     • Kristina on September 17, 2012

      😀

 • Aina Pedersen on September 8, 2012

  Nice, har du link til formen du bruker på de minste rosene?

  • Tonerose on September 9, 2012

   Hei Aina,

   Takk! =) hmm, mine har jeg kjøpt direkte hos leverandøren- first impression molds. Du finner de sikkert der, mener forma heter itty bitsy roses eller noe deromkring! =)

   klem!

 • Linda Strømsnes on September 8, 2012

  Fantastisk fin kake:) Denne er nok min favoritt av alle de flotte kakene du lager:)

  Utrolig fine farger på blomstene!! Hvilken farger har du brukt for å få til den flotte gammelrosa fargen?!

  • Tonerose on September 9, 2012

   Hei Linda,

   Så koselig, hjertelig tusen takk! =)

   For å få fargene på denne kaka har jeg blanda selv, dvs brukt litt rosa, litt lilla, og både svart og blått tror jeg.. øh. hihi, husker ikke helt – men, det er desverre ikke en ferdig pastafarge.

   Håper du har en herlig dag!

   Stor klem!

 • Hildur on September 8, 2012

  Nyyydeli kake.Alltid like stum av begeistring av de flotte kakene. Kan jeg spørre hvilken form du har brukt til de bitte små rosene,og preger på rosebladene:) Kan jeg og spørre om hva en sånn kake koster, og størrelsen på kakene? Tusen takk:)

  • Tonerose on September 9, 2012

   Hei Hildur,

   Hjertelig takk! =) Så koselig!

   Til de bittesmå rosene har jeg brukt en liten form ifra first impression molds, mener den heter itty bitsy roses, eller noe deromkring.. =) Mener størrelsen var kanskje 22 og 14? det var denna hukommelsen! Ca to og et halvt. =)

   Klem!

 • Lene Jørgensen on September 8, 2012

  Nydelig som alltid!
  Hvilke størrelser har du på formene her?

  • Tonerose on September 9, 2012

   Hei Lene,

   Hjertelig takk! =)

   Hmmm, kan det ha vært 21 og 14? hihi, det var denna hukommelsen da! Tror noe deromkring! =)

   Stor klem!

Leave a Reply