Rustikk dåpskake – mørkebrun putekake med gammelrosa detaljer

rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6398
Velkommen! I dag kommer som lovet et bildedryss av ei dåpskake jeg nylig har laget! ♥ HERLIGE mamma’n til dåpsbarnet ønsket en litt annerledes kake, og dette ble resultatet! Jeg skal i dag forsøke å forklare litt hva jeg har gjort/hvordan jeg har laget den, så vet du hvordan jeg har gått frem om du lar deg inspirere til å lage noe lignende! Klikk deg videre for å lese mer/se flere bilder..

rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6388
Fargevalget i barnedåpen var gammelrosa, og skjønne mamma’n ville gjerne ha en litt rustikk kake! Eller, ja – ikke typisk lyserosa og sukkersøt – som er sånn jeg antagelig ville laget den om jeg ikke hadde fått noen innspill! hihi. Jeg er jo som kjent IKKE glad i lyserosa… ♥ Men jeg syntes det var kjempegøy å lag noe litt annerledes, alltid stas med en liten utfordring! Og mamma’n ble SÅ fornøyd, utrolig gøy!!
rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6345
Selve kaken er vaniljekeke med sjokoladekrem, og kaken er trukket med marsipan. All pynten har jeg også laget av marsipan. Personlig synes jeg det uen tvil smaker best! ♥
rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6362
Kaken er i putefasong, dette kan du enten lage ved å skjære til kake som du først har stekt i langpanne – eller du kan bruke en spesialkakeform til dette, som er formet som en pute.  Først dekker jeg kaken med sjokoladekrem (eller smørkrem), og deretter trekker jeg den med marsipan. Jeg har brukt vanlig marsipan ifra matbutikken, som jeg har farget med pastafarge.
rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6361
Langs hele kanten på brettet har jeg laget en liten perlebord, synes denne silikonformen er helt herlig. Bruker man hvit marsipan (evt fondant, sukkerpasta el) og sprayer med shinespray ser de ut som perlekjede!! Nå var ikke det det helt rette denne gangen da, hihi- men formen har  jeg uansett brukt! ♥  Perlebordformen har de hos kaketoppen – husk rabattkode tonerosedesign så får du 5%rabatt.
rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6351
Kakefatet har jeg trukket med marsipan, og deretter preget et mønster i det med et mønsterkjevle. Litt kakopulver kostet jeg over – for å få en litt “rustikk” følelse..
rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6409
Etter gudstjenesten skulle lille hovedpersonen få på seg et NYDELIG hårbånd, som jeg hentet mye inspirasjon ifra. Ser du at hun har på hårbåndet på dette bildet? hihi. Marsipanbabyen ligger forresten på hennes favorittpledd – som flinke mormoren hennes har strikket til henne!! Jeg synes dette er det aller beste ved kakepynting – man kan gjøre det så personlig man bare vil! ♥
rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6367
Hårbåndet til lille prinsessa var også inspirasjonen til båndet rundt puta – med den lille “sløyfebrosja” også såklart!
rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6421
Det var litt gullglitter i hårbåndet, så jeg penslet/børstet på littegrann spiselig fargepulver som glitrer svakt.. Har tydeligvis ikke fått tatt noe skikkelig bilde av dette – men man kan såvidt skimte det her! Som pynt skulle det forresten være litt gammelrosa hjerter, derav litt små gammelrosa hjerter rundtomkring på kaka…
rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6343
Noen søte bilder av lille prinsessa har jeg printa ut på sukkerark, med spiselig blekk i en egen printer til dette. Deretter har jeg laget noen rammer av marsipan – jeg synes det er en herlig effekt å kunne plassere stående rammer rundt omkring… Hvorfor ikke? hihi.
rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6374
For å lage strukturen i rammene har jeg brukt en pregematte – som jeg kjevler ned i marsipanen. Husk å bruke litt melis så den ikke sitter fast!
rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6372
Jeg har også brukt en pregematte for å få litt struktur i “stoffet” på puta – synes det er en herlig effekt! ♥
rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6375
Detaljene, som feks håret på marsipanbabyen, har jeg malt på med konditorfarge.
rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6398
Rundt omkring på kaka har jeg litt detaljer – men liker å holde alt i få farger så det ikke skal bli “rotete”.
rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6378
Sommerfuglen på ramma etc har jeg festet med royal icing (melismasse) – dette fungerer supert som “lim”. Til mindre ting bruker jeg spiselig lim – feks når jeg fester små perler etc!
rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6403
Jeg lager alltid kakepynten av marsipan i forveien – både fordi dette tar tiiiiid, og fordi en del av det trenger litt tid på å stivne/tørke. Slik som de små sommerfuglene, blomstene etc tørker jeg i ulike fasonger – slik at vingene blir stående oppover på sommerfuglene etc. Selv liker jeg litt detaljer med litt høyde på – jeg synes dette gir litt liv til kaka, og liker at all pynten ikke nødvendigvis er flat! ♥
rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6400
Rundt kakefatet har jeg festet et gammelrosa silkebånd, jeg synes dette er en søt detalj. Silkebåndet fester jeg med dobbeltsidig teip for de som lurer! …og det MÅ jo selvfølgelig avsluttes med en liten sløyfe!
rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6381
Det var det hele – jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! Spør om det er noe du lurer på! ♥
rustikk dåpskake gammelrosa jente dåp IMG_6340
Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen i dag – det synes jeg er stas! Jeg håper dagen din blir MAGISK!! ♥  Stor klem fra meg!

35 Comments

 • Mizzy on April 20, 2012

  Så flott kake! Likte veldig godt det litt annerledes fargetemaet (selvom jeg vanligvis også har dilla på rååsa hihi). Hvordan får du så blank “finish” på marsipanen?

  Ser forresten at vi har gutter som er veldig jevnaldrende. Jeg har en født juli 2009 og en født januar 2011 😉

 • reidun on April 18, 2012

  For noen detaljer..e jo det som e deg =0)) Mangler ALDRI noe,har sagt det før og sier det igjen,du e bare heeelt utrolig.Fatter ikkje at det e mulig å imponere oss hver eneste dag.Sitter jo bare å måper…du må helt klart finne deg nytt yrke,hehe =0))
  Sku tro du ikkje hatt gjort på anna..wooow =0))
  klemz

 • Giraffens kaos on April 17, 2012

  Råfin kake 🙂

 • Anonymous on April 17, 2012

  Hei!:)ååååååå sååå utrolig nyyydelig!!! Den flinkeste av de flinkeste du :o))) har ikke ord jeg … for ei suuuper nydelig kake….!:-D

  klem anette:)

 • Tonerose on April 16, 2012

  Hei små gleder,

  Hjertelig takk for det!Jepp, vi har hatt en nydelig helg! :o) Håper du også har hatt en herlig helg!!

  Stor klem!

 • små gleder on April 15, 2012

  Fantastisk fin dåpskake! 🙂

  Håper du har hatt en fin helg – i morgen er det på’n igjen! 😉

 • Tonerose on April 15, 2012

  Hei Lin Monika,

  Hjertelig tusen takk! ♥ Gøy at du liker marsipanbabyene – jeg synes selv det er så søtt på dåpskaker. “må” liksom ha med en! hihi.

  Håper du får en herlig dag i morgen!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 15, 2012

  Hei Maria,

  Hjertelig tusen takk søta!! ♥

  Ønsker deg en nydelig dag i morgen!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 15, 2012

  Hei Agnete,

  Så snill du er!! HJERTELIG takk!! ♥

  Jeg håper du får en vidunderlig dag i morgen!!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 15, 2012

  Hei Anne Lene,

  Hjertelig takk!

  Åh – så kjiiiipt! Hmm.. Du fyller innisden av begge formene, dvs at den ene formen så ender du opp med tom “v” langsetter inni hele kaka – mens den andre så har du åpent/tomt toppen av hjertet. Når begge bunnene er ferdigstekt og avkjølt fyller du de med krem, deretter smetter du raskt den ene over den andre – og deretter får du hjertet. Hmm.. Kan se om jeg evt kan lage et innlegg om dette, kanskje litt vanskelig å forklare med ord? hang du med?

  :o)

  …du får si ifra!! :o)

  Jeg håper du får en DEILIG dag i morgen!!

  stor klem!

 • Tonerose on April 15, 2012

  Hei Vibecke,

  Hjertelig tusen takk snille deg!! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on April 15, 2012

  Hei Katrine,

  Hjertelig tusen takk søta!! ♥ Snile deg! :o)

  Håper du får en VIDUNDERLIG dag i morgen!!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 15, 2012

  Hei Charlott,

  Hjertelig takk!! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on April 15, 2012

  Hei Anonym,

  Hjertelig takk!! Jeg lager babyene i marsipan – synes de er så søte på slike dåpskaker ♥

  Ønsker deg en herlig dag i morgen!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 15, 2012

  Hei Lene,

  Så snill du er – hjertelig takk for det!! ♥

  Håper du får en deilig dag i morgen!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 15, 2012

  Hei Lene,

  Så snill du er – hjertelig takk for det!! ♥

  Håper du får en deilig dag i morgen!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 15, 2012

  Hei Mona,

  Hjertelig takk! ♥ Søta!!

  Ønsker deg en herlig dag i morgen!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 15, 2012

  Hei Jane,

  Hjertelig tusen takk!! Snille deg! ♥

  Tusen takk, håper du har hatt en herlig søndag også!!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 15, 2012

  Hei Birte,

  Hjertelig takk!! ♥

  Håper du har hatt en nydelig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 15, 2012

  Hei Camilla,

  Hihi, så søt du er!! ♥ Hjertelig takk for det!

  Kjempekoselig! :o)

  Tusen takk, håper du har hatt en HERLIG dag også!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 15, 2012

  Hjertelig takk Annette! ♥

  Håper du har en herlig søndag!

  Stor klem!

 • Lin Monika on April 15, 2012

  For en skjønn kake! Og disse herlige babyene du lager.. Morsomt å følge deg og se alt det fine du lager:)
  Klem, Lin Monika

 • Maria on April 15, 2012

  Du er så ufattelig flink! Jeg blir mektig imponert hver gang du viser nye kaker! 🙂

 • InnsidenUt on April 15, 2012

  Å herlighet…er dette virkelig en kake? Så utrolig flott, og for et kake bake/dekoratør talent du er:)) Klem fra Agnete

 • Anne Lene on April 15, 2012

  wow! så imponert 🙂

  Dagens kaka for min del blei god men ikke som jeg hadde tenkt meg… kjöpte likedan kakeform som du har brukt tidligere, der mitten skal bli ett hjerte. Skönte ikke riktig hvordan jeg skulle gjöre men det ble ikke noe hjerte iaf 🙁 Skjönte ikke hvilken side av forma jeg skulle fylle med smet eller hvor mye, så jeg gjorde dobbel sats og kaka ble gigantisk og uten hjerte i mitten… sukk. Kan du beskrive for meg hvordan jeg skal bruke formene. Tusen takk for all hjelp 🙂

 • Vibecke on April 15, 2012

  Du e bare helt fantastisk flink!! Så nydelig dåpskak e!!

 • Katrine on April 15, 2012

  Så fantastisk nydeleg Tone! Du er så flink! Eg er mektig imponert

 • Charlott on April 15, 2012

  Knallfin!! 🙂

  Klem C

 • Anonymous on April 15, 2012

  kjempe fin kake, atter en gang! men lager du babyen i marsipan, eller kjøpes de ferdige?

 • Lene on April 15, 2012

  For en utrolig nydelig dåpskake, du imponerer som alltid :)Ønsker deg en herlig søndag <3

  Stor klem fra meg

 • mona on April 15, 2012

  Wow, skal si du har mange talenter!! Kjempefin 🙂

 • Jane on April 15, 2012

  FOR en utrolig nydelig kake. Skjønner ikke hvordan du får det til jeg. Mektig imponert er jeg 🙂
  Ønsker deg en strålende søndag.
  klem Jane

 • Barnelykke on April 15, 2012

  Du er bare helt utrolig dyktig – fantastisk nydelig kake!

  Klem
  Birte

 • Hjem og Glede on April 15, 2012

  Hei igjen!
  Jeg blir helt matt jeg….. skulle jo trodd du hadde jobbet hos Cake Boss i U.S.A !
  Du er jo bare sååååå dyktig.
  Er imponert og alltid så fint å se innom deg.

  God søndag ønskes fra meg,vi har sol i dag….jippi !

  Søt klem Camilla

 • Anonymous on April 15, 2012

  Nydelig dåpskake 🙂
  Hilsen Annette 🙂

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...