Skiflyvningsbakken – som kake {Bildedryss}

IMG_4233 skiflyvningsbakke kake
Velkommen til ToneroseDesign! ♥ I dag kommer som lovet et bildedryss av ei litt annerledes kake. Nemlig kake i fasong av skiflyvningsbakken! Hvorfor ikke? hihi! Denne kaka var til et 60 årslag, og selve feiringen skulle foregå i “Vingen” – glasshuset på toppen av bakken. Jubilanten er involvert i bakken, dermed var dette det perfekte valget for kake. Kjempegøy! Klikk deg videre for å se flere bilder/lese  hvordan jeg laget den…

IMG_4352
Kaka er hvit vaniljekake med sjokoladekrem, den er super å skjære i fasong – og er dessuten en “crowdpleaser”  – en kake veldig mange liker! Perfekt! Inni kaka har jeg forresten et stålrør, med flere små fat montert fast i denne, slik at jeg unngår at hele kaka tipper…! Ville vært en smule kjipt! hihi. Annet enn det er alt spiselig på kaka, bortsett ifra lysene! Et lys er plassert inni vingen, og de andre lysene er i lyskasterne. Jeg tenkte nemlig det kunne være stilig med litt lys på kaka!
IMG_4153
Slik så kaka ut før jeg trakk den med sjokoladekrem..
IMG_4156
…og her er den klar til å trekkes med marsipan!
IMG_4169
På forhånd laget jeg klar alle detaljene, dette tar tiiid. Alt er laget av marsipan, og selve kaken er trukket med ekstra hvit marsipan. Jeg laget en bitteliten marsipanmann som jeg plasserte på kanten av hoppet – dette skulle være jubilanten, såklart med snapsglasset i hånda! hihi.
IMG_4175
De to storskjermene i bakken måtte jeg såklart også lage, og på de plasserte jeg et par bilder av jubilanten!
IMG_4176
Signalbygget til Vikersundbakken – i tegneserieutgave! Huset laget jeg av marsipan, royal icing (pisket eggehvitte og melis) og isomalt. Isomalt er en spesiell type sukker som er super til kakedekorering – i motsetning til vanlig sukker holder den seg klar når den smeltes – og er perfekt til vinduer slik som her!
IMG_4215
Mannen min demonterte et slikt batteridrevet lys som man fester oppunder skapet, feks over kjøkkenbenken – om du henger med på hva jeg mener? Han demonterte den for meg, slik at jeg slapp å ha med den “store” boksen – dermed passet den perfekt inni vingen! ♥
IMG_4181
Jeg endte opp med å lage en del tilskuere i bunnen av bakken, jeg syntes den ellers ville bli litt tam – så dette syntes jeg passet! Alle er laget av marsipan – nam! hihi. Jeg bruker vanlig marsipan ifra matbutikken, og farger den med pastafarge. Farge kan du få kjøpt feks hos Kaketoppen.no – oppgir du kode tonerosedesign om du handler der får du 5% rabatt ♥
IMG_4188
Reklameskiltene i bunnen av bakken måtte såklart med, “reklamen” er bilder av jubilanten sine barnebarn, og steder/ting som er av spesiell betydning for jubilanten. Logoen i bunnen av bakken er Snapskomiteen som han er med i!
IMG_4189
“Reklamen” har jeg laget av ekstra hvit marsipan som har fått tørke i fasong, slik at den kan stå oppreist når den plasseres på kaken. Bildene er spiselig print, disse printer jeg ut på en egen printer med matfarge og sukkerark. Ferdige personlige bilder kan bestilles mange steder på nett om du ønsker dette, feks Kaketoppen tilbyr dette.
IMG_4201
Slik så kaken ut før jeg dro for å levere den, “on location” plasserte jeg lyskasterne med lys i på kaka. Du kan tro jeg var en smule nervøs da jeg skulle kjøre kaka til toppen av bakken, den skulle jo bokstavelig talt til TOPPEN av bakken! Phui. Hihi, det gikk over all forventing! Jeg har aldri vært helt på toppen av bakken tidligere, det var litt av en utsikt ja! Jeg kan virkelig ikke forestille meg hvordan det er for hopperne å slippe seg utfor der, det må være en helt ubeskrivelig følelse..!
IMG_4233
Lyskasterne laget jeg ved å bruke slike forholdsvis små nøkkelringlys, kjøpt på clas ohlson. Hoppbakken har store lyskastere, dermed tenkte jeg det passet perfekt å ha slike på kaken også!
IMG_4328
Kaken ble servert på kvelden, så da kom alle lysene virkelig til sin rett. Gøy!
IMG_4335
Jubilanten og et par kamerater studerer detaljene på kaka, herlig!!
IMG_4332
Jeg “limer” forresten alle detaljer til kaka ved å bruke royal icing (pisket eggethvitte og melis), veldig små detaljer som perler og bittesmå blomster bruker jeg spiselig lim til.
IMG_4363
Legg forresten merke til utsikten bak kaka – utrolig stilig å ha feiringen i Vingen!
IMG_4348
Det var det hele for i dag, jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon!
IMG_4349
Spør om du lurer på noe! ♥
IMG_4352
Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag – jeg håper dagen din blir FANTASTISK!! Stor klem!
tonerose underskrift

11 Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...