Slede i sjokolade – til årets pepperkakehus!

sjokoladeslede jul godteri diy IMG_2140
Velkommen! ♥ Jeg er igang med å lage pepperkakehus, i år pynter Lukas pepperkaker og lager pepperkakejuletre – mens jeg lager pepperkakehus. Neste år lager vi sikkert pepperkakehus i sammen, men i år gjør vi det på denne måten. Vi fordeler bakingen litt utover, det er aller best med forholdsvis små økter siden gutta ikke er større. Og det er SÅ kos!! Både store og små koser vi oss massevis!

IMG_2076
Daniel gjør ikke så mye foreløpig – men neste år vil jeg tro han er like ivrig som storebror! Jeg gleder meg allerede! Daniel er selvfølgelig med på alt selv om han ikke baker, og synes pepperkaker er GODT…!! hihi. Det tar litt tid med pepperkakehuset, så i dag tenkte jeg å vise et par bilder av sleden som iallefall er blitt klar. Denne har jeg støpt av hvit sjokolade – m-m-mmm!
sjokoladeslede jul godteri diy IMG_2135
Jeg støpte også noen hvite julegaver, som jeg tenkte kunne være søte å legge oppi sleden! Sleden er montert sammen med smeltet sjokolade, og gavene og sleden malte jeg med bronsepulver.  Jeg syntes egentlig sleden var søt hvit, men tenkte at det passet bedre med en annen farge siden den kom til å stå på snø!
sjokoladeslede jul godteri diy IMG_2141 2
Jeg bør vel “stashe” opp sleden litt, men litt kuler etc.. Hm, vi får se hva tiden strekker til! Uansett, en slik slede kan man også lage selv om man ikke har en form som jeg har brukt her. Smelt sjokolade, og tegne de to yttersidene på et bakepapir. Lag også 3 rektangler og 2 kvadrat, så kan du senere montere alle firkantene sammen til en boks, og deretter “lime” fast sledesidene med varm sjokolade når alt har stivnet.
sjokoladeslede jul godteri diy IMG_2145 2
Sammen med noen gaver har jeg også lagt en liten liste av marsipan. Julenissen har vel liste med alle barna??
Mens jeg satt med pepperkakehuset i går kveld begynte det å snø massevis ( sesongens første), og jeg gleder meg stort til det lysner ute og jeg og gutta kan ut og leke. Tror det blir veldig stas ja!! Snakker om å ha fått julestemning! ♥ Vi tenkte oss forresten snart avgårde og se etter nissedrakt og tilbehør, er det noen som har noe sted å anbefale? Julenissen skal ikke ha maske (litt skummelt), så vi tenkte å se om vi finner en litt stilig parykk+skjegg, evt bare skjegg, og kanskje øyebryn? hmmm. Ja, også har vel nissen lesebriller og hvite hansker!
Jeg gleder meg til jul!! ♥ Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen min i dag, det setter jeg stor pris på!! Ønsker deg en HERLIG onsdag!!
Stor klem fra meg!

5 Comments

 • Maria on December 18, 2011

  TUSEN TAKK! For en inspirerende side. Legger garantert inn en bestilling der etter jul 😀

  stor klem!!

 • Tonerose on December 8, 2011

  Hei Maria,

  Tusen takk for det! ♥ Jeg har kjøpt formen min på globalsuarart.com – her har de såååå mye fint. Men vær obs på at minstefrakten er over 30dollar om du bestiller derfra, også kommer gjerne fortolling ved siden av også. :o) Men de har MYE å velge mellom!

  Ønsker deg en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on December 8, 2011

  Hihi, så søt du er Vivian!! ♥

  Håper du får en HERLIG og rolig dag i dag!

  Stor klem!

 • Maria on December 8, 2011

  WOW. Hvor har du kjøpt formen til denne? 🙂

 • Viv on December 7, 2011

  Snakk om å ta pepperkakehuset til nye høyder!! Herlig 🙂

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...