‘Stash’ til hagen

Ja, jeg må nok ærlig innrømme det – jeg er ikke helt som alle andre.. Men kanskje som alle andre litt hagegale?? På ferien kjøpte jeg nemlig ikke tradisjonelle souvenirer, men derimot litt til hagen! Såklart – ikke sant? ;o) Mannen min gav seg over da jeg iherdig forsøkte å overbevise ham om at det helt sikkert ikke var noe problem å sende en hagebenk som spesialbagasje på flyet… Klarte nemlig å oppspore en “Target” i nærheten av der vi bodde, og der hadde de såklart salg på hageartikler! Men jeg måtte bare bite i det sure eplet og innse at det var å dra det for langt. Så, alle de nydelige nedsatte benkene står der fremdeles.. *sukk* Men i bagasjen hjem ble det da med bittelitt småting til hagen allikevel! Noe av det koseligste når man sitter og slapper av i hagen, er å oppdage sommerfugler som flyr fra blomst til blomst. Har tidligere lest om sommerfugl-mater i hageblad (også kolibri-mater, ganske like) – og da jeg kom over en, måtte jeg jo bare ha den! hihi. Kosta ikke mange kronene, så det var ikke den største utskeielsen. Men morsomt da! (Det er den lysegrønne “kula” som jeg nå har hengt over benken ved dammen) Hver sommerfugl lever jo uansett ikke mange dagene, men om flere kommer hit pga sommerfuglmateren hadde jo det vært gøy!! Det finnes jo enkelte typer som lever flere måneder også! …så nå gjelder det bare å klare å finne igjen det bladet, for å se hvordan jeg kan lage mitt eget “fòr.” Går vel ann å kjøpe ferdig nektar også, men hadde vært greit å kunne lage selv. Jepp – der hadde jeg det! En del sukker til ni deler vann, koke det opp – og avkjøle det til romteperatur. …nå blir det morsomt å se om det kommer fler sommerfugler! Må bare få laget foret da.. ;o)
Denne klarte jeg igrunnen ikke ta noe ok bilde av, men men. Den er kun til dekorasjon, og så fort det kommer et lite vindpust beveger den seg rundt. Da ser det nesten ut som om det er en kule med åpninger i. Lyset treffer sirkelene på en måte som får det til å virke som om det begynner lyst innerst, og for hver snurr så beveger lyset seg til ringen utenfor. Stilig effekt -jeg har ikke sett sånne før! ;o) Også er det lekkert når sola treffer metallet, da glitrer det i materialet. Morsomt med litt bevegelse og liv i hagen!

Denne søte figuren så desverre slik ut da vi kom hjem igjen – den hadde ikke klart hjemturen så bra! Jeg skal forsøke å få ‘lappet’ den sammen igjen, men er ikke sikker på om det går da det er veldig mange bittesmå deler.. (mange fler enn disse) Men jeg prøver da såklart! Jeg har allerede kjøpt inn litt sement (?) da jeg tenkte å prøve å støpe noen heller, så kanskje jeg skulle prøve med litt sement…? Hm. ;o)

4 Comments

 • Pernille's ting og tang on September 4, 2008

  Nydelig blogg! Og det ser ut som vi tenker litt likt;) Kan ikke skjønne at det skal være vanskelig eller umulig å sende div ting heim til hagen. Stæsh til hagen elsker jeg. Men det gjør ikke gubben min. Så jeg satser på en ting av gangen. og til slutt så er han lurt og hagen er som jeg vil;)

  Synd med det som gikk sunt, men er det ikke salg no?;)

  Ha en hærlig kveld i hagen din:)

 • Elisabeth on August 31, 2008

  Så mye lekkert du har kjøpt, håper du klarer å fikse det som ikke overlevde turen også 😉
  Tusen takk for titten, og takk for koselig hilsen i bloggen min 🙂

 • Endre on August 31, 2008

  Du har en fin hage og gode bilder, det ser ut som om du er like flink med dit kamera som hagearbeid. Om du ønsker flere ting til hagen din så besøk denne siden.

  http://endres-tonner.no

 • Marie on August 31, 2008

  Så nydeleg blogg du har 🙂

Leave a Reply