Støping med betong, og såvidt funnet frem påskepynten…

støpe sement
Jeg og lille engelen gikk avgårde på trilletur som planlagt, og innom Byggmakker bar det. Mannfolka på trelageret (?) humret godt da jeg innledet med “hei, jeg skulle ha en pose sement jeg…” :o) Hihi. Og de var nok ikke akkurat overbevist om at det skulle gå heller, da jeg takket nei til hjelp med å bære sekken ut i bilen – men svarte med “vi triller vi”.. . Vi bor riktignok i gangavstand til butikken, men jeg burde definitivt tenkt så langt som å ta med meg en sekk! Snakker om. På vogna har vi nett som sitter fast under, ingen sterk kurv. Dermed blei det balansering av sekken på ene hofta, med ene armen rundt, og trilling av vogna og en da sovende Lukas på andre armen. Men det gikk det! Det meste går, bare man er sta nok. – null stress :o)

sementhjerterDet tar lang tid å tørke, så selv om jeg støpte samme dag er det først nå tørt. Iallefall disse små hjertene! Her har jeg brukt isbitformer fra Ikea (fått av mamma), synes de blir så søte. Jeg er veeeldig glad i stein, og gråfarger i hagen – jeg synes iallefall det passer veldig godt i hagen vår. Ja, inne og for den del!
IMG_5272 IMG_5276
I dag gikk jeg ned i kjelleren og fant fram eskene med påskepynt – tenkte det kunne være koselig å pynte til palmehelga. Jeg er glad i å pynte til påske, og gleder meg til Lukas er så stor at han vil være med. Og til han vil lage påskepynt, det blir kos!! Hjemme hos mamma står det hver påske framme masse kyllinger etc vi laget da vi var små, det synes jeg fremdeles er stas – og gleder meg til å lage pynt sammen med mine egne barn i fremtiden.
IMG_5274
Disse småtassene har fått fast plass på peishylla. Liker ekstra godt den lille kulingen som bare har bein og nebb ute!
IMG_5279
Har bare såvidt begynt å få frem påskepynten, men kjenner jeg allerede nå gleder meg veldig til kosedager med familien. Herlig!
IMG_5281
Ellers tenkte jeg å prøve å få priklet litt i kveld, også har jeg jo noen georgineknoller etc jeg håper å snart få satt i noen potter. Moseplassen har et flott innlegg om disse skjønne blomstene, og vil gå litt mer i detalj på hvordan best få de til å trives/hvordan behandle de etc.
engel i sement
Til slutt kunne jeg ikke dy meg – jeg måtte titte og se hvordan den lille engelen jeg støper av sement blir… Den er godt innpakket igjen nå, så den kan stå og tørke. Men jeg ville se om formen min var så bra som jeg håpet – og det var den virkelig!! Jippi!! :o) Jeg synes lille engelen blir helt nydelig, jeg blei hoppende glad! Og tro det eller ei, mannen min syntes også den var søt! (dog ikke akkurat like begeistret som meg, men allikevel…) Kjempemoro!!!
Det er ikke lenge til mannen min har bursdag, og jeg fikk i dag spørsmål om å bake kake til å ha med på jobben. Er det noen som har forslag til ei skikkelig god kake? Da ville jeg blitt kjempeglad! Klem fra meg til DEG ♥
// mer påskeinspirasjon finner du samlet HER

14 Comments

 • Anonymous on August 8, 2010

  Heisann:).
  Synes englene du støper er utrolig fine:).
  Men jeg finner desverre ikke engleformer noen plass her jeg bor og kke finner jeg noen på nettet heller:(.
  Hvor har du kjøpt dine hen?.
  Ha en super sommer videre:).
  Mvh Marianne

 • Garden Angel on March 27, 2010

  Åååå så flink du er!!!!
  Beundre, beundre:)
  Og ja…..stahet er noe jeg også kjenner igjen..hihi
  Synes jeg ser deg;)

  Engelen og hjertene er nydelige!!!
  Jeg har en oppskrift på sjokoladekake i langpanne, som er kjempegod!
  Her er den:
  BARNAS BESTE SJOKOLADEKAKE
  7 1/2 dl kefirmelk
  5dl sukker
  150 gr smeltet smør
  1 sps natron
  7-8 sps nesquik
  1 liter hvetemel
  ………….
  Alt mikses sammen og has i langpanne med bakepapir.
  Stekes ved 200 gr i 25-30min, nest nederst i ovnen.
  Glasur:
  300gr melis
  100gr smeltet smør
  4sps nesquik
  3ts vaniljesukker
  3sps kaffe
  ………
  Valgfri pynt;)

  Kanskje ikke verdens peneste kake, men jeg har fått mye ros for den.
  Saftig og god:)

  God Påske til deg!
  Klem fra meg(“,)

 • Lene fra Lillehammer on March 27, 2010

  Hei på deg og tusen takk for hyggelig kommentarer i bloggen min. Det er vist lenge siden jeg har vært inne hos deg men jeg har fått med meg den superskjønne prinsen dere har fått, gratulerer så mye, tenker det er kjempestas. Dere må ihvertfall nyte tiden for den går så altfor fort. Martinus er snart 2 år og jeg synes ikke det er lenge siden jeg gikk gravid.
  Så må jeg også beundre deg for de utrolig flotte avstøpningene, kjempesøte ble bla.a. de hjertene. Og tenk da, jeg har da sannelig meg en sånn knall rosa hjerteform i gummi fra Ikea jeg også. Det vet jeg fordi Martinus drar den alltid opp fra skuffen. Fikk ihvertfall veldig lyst til å prøve, koselig å dekorere med da. Jammen må jeg si du er kreativ.
  Gleder meg til å følge deg videre og alle de flotte prosjektene dine.
  Ønsker dere en riktig god helg!

 • fra Hagen i no.8 on March 27, 2010

  For en strålende ide med sementstøping. – og jeg som har masse sement i garasjen…;)
  Jeg skjønner jeg har gått glipp av en del før jeg oppdaget bloggverden.

 • Ninni on March 27, 2010

  Må bare fortelle at jeg har kjøpt steinspray! Jeg kjøpte både lys og mørk grå for å kunne lage litt fagrespill, men også gulbrun som jeg tenkte å prøve på de to betongkonglene jeg har på hver side av inngangstrappen. Jeg har jo mye terracotta og tre der ellers, så jeg tenkte det kunne passe. Kanskje jeg kan kamuflere den stygge betongsokkelen under utelykten også 🙂 Spennende dette! Dessuten skal jeg prøve å spraye de blå krukkene mine med den gulbrune. Hmmm…hvorfor kjøpte jeg da egentlig de grå? Hihi 🙂 Å jo! DE er til krukkene ja, de står på verandaen og der har jeg gråpatinert teak. Sånn var det 🙂

  Jeg MÅ bare prøve sement denne sommeren, jeg fikk så lyst i fjor av Ellea og TurboLottes mange sementprosjekter 🙂

  God helg i regnet!

 • Linda on March 27, 2010

  Takk takk, super raskt svar:), da skal jeg jammen “manne” meg opp og prøve… skjelve skjelve…:)
  Og jeg gleder meg til å prøve å lage hjerter, det er jo supre vertinne/venninne gaver også:) Elsker alt sånt som er kost å kunne gi bort i gaver:) Gleder meg til innlegg om støping, det havner i haveboken min:)Ja det er rart med hva man gjør når det er noe man har en greie med:) Moro da:)Alle har vi sikkert sånne vaner som er knyttet til kun enkelte situasjoner:)Takk igjen og god kveld:)Klem

 • Tonerose on March 26, 2010

  Hei Linda!

  Jepp, det fungerer veldig bra å støpe med sement i hjerte-isbitformene ifra ikea! Men jeg pleier bruke formfett (noe jeg aldri har til baking, men når det er prosjekter på gang er det plutselig helt greit å kjøpe det.. hihi) Så sprayer jeg dette i forma først, for da er jeg sikker på at det slipper lett. Jeg har prøvd ut litt til heller etc, og da opplevde jeg så ofte at det satt så fast – og begynte da med olje i først. Men det er jo SÅ mye enklere å spraye på. Så lar jeg det overflødige renne av først. Meget mulig det går greit uten også, men det har jeg ikke prøvd med hjertene. På denne måten er det iallefall supergreit! Jeg tenkte på å lage et eget innlegg om støping, detta blei litt “på-sparket-forklart”. Du klarer hjertestøping lett! :o)

  Ja, jeg bruker nå Windows Live Writer til skrive blogginnleggene i – og det er jo en helt annen verden enn inne på blogspot! MYE enklere og raskere. Spesielt å laste opp bilder, ha flere i bredden – ulik str etc. Men jeg skjønner grådig godt tankegangen din med å laste ned, jeg pleide å være veeeldig sånn selv. :o) Men så har jeg en mann som har en litt annen innstilling, og nå laster jeg ned ting på egenhånd! (men spør alltid han først fremdeles.. hihi.) ikke godt å vite hva som er trygt! Vanligvis får jeg til svar at han veit vel ikke noe bedre enn meg, men. Når det gjelder windows live writer er jo det såpass kjent (det er windows) – og dermed ikke SÅ skummelt. :o) Du kan feks laste den ned her http://download.live.com/writer – da trykker du på “last ned”. Antagelig kan du der også velge hvilke av programmene du ønsker – (bla messenger etc) men det er da Writer du iallefall vil ha. Den er kjempegrei å bruke -fungerer litt som Word, men bare enda enklere! Det er såklart gratis sånn som blogspot også er.

  phui, dette blei langt. Lykke til, og bare spør om det er noe! :o) Uansett hva det skulle være!

  God helg!

 • Tonerose on March 26, 2010

  Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

 • Linda on March 26, 2010

  TAkk for hilsen hos meg:) Tar du rett og slett sement i rett i formene fra ikea? Setter det seg ikke fast? Og så lurer jeg på en annen ting. Tror det var du som tipset om windows writer for større bilder og sånn. Jeg prøvde ålaste det ned men jeg får litt skrekken når det gjelder sånt, kan du si noe om hvordan det fungerer? Hva trenger jeg å laste ned? Det stod liksom flere ting der… Og da vart æ litt skræmt… Jeg er rimelig pysete på datan nemlig… Noen bilder er liksom finere når de er større, og så ser de finere ut når de tar hele bredden på innlegget… Dette ble mye det… Klem

 • Tonerose on March 26, 2010

  Takk jenter – det er så utrolig koselig med disse kommentarene!! :o) Lyser iallefall veldig opp i hverdagen min. :o)

  Hihi, skjønner godt dere kjenner dere igjen – har man først satt seg noe fore, så vil man så inderlig gjerne gjennomføre det.. Da vi flyttet for ganske lenge siden trodde nesten ikke svigerfar på mannen min, da han prøvde å overbevise han om at garderobeskapet de to da bar i sammen, hadde jeg bært ned trappa i barndomshjemmet mitt, og opp i blokka vi da skulle bo. Alene.. Hihi.

  Engleformen er en form jeg tror man kan bruke til det meste – iallefall sement vil jeg si! :o) Antagelig egentlig beregnet på gips ja, men men. Desverre ikke kjøpt her i landet Ellea. Jeg synes det er stas å støpe, har laget tråkkheller tidligere – i år håper jeg å få til litt større prosjekter etterhvert. Ja, jeg husker støpingen til deg og Turbolotte i fjor Ellea – det blei kjempestilig!! Tenkte å lage et innlegg til om støping snart, og da vil jeg gjerne linke til deres støpeinnlegg. Kjempebra! :o)

  Riktig god påske jenter!

 • Ellea on March 26, 2010

  Så fantastisk flotte de hjertene og engelen ble! Hvor har du fått tak i formen til engelen?

  Det er så moro å støpe i sement! Lagde masse tråkk heller i sommer, og gleder meg vilt til å fortsette nå i vår:)

 • Liv on March 26, 2010

  Så herlig sta du er. Kjenner meg godt igjen. Har båret en gyngestol på hodet gjennom halve Oslo fordi jeg mente det var helt greit å ta den med på toget i stedenfor å kjøre bil. Jeg kom frem!!!!
  De støpte hjertene og engelsen er utrolig fine. De kommer til å gjøre seg veldig bra i hagen. Er det en gipsform du har brukt til engelen?

 • Ninni on March 26, 2010

  Sementstøping ser så gøy ut, jeg har veldig lyst til å prøve selv. Den lille engelen ble kjempesøt! Hva slags form brukte du? Du er virkelig flink og STERK! De mørtelsekkene er ikke lette, jeg har båret noen av dem.

  Det blir påskepynting her også nå, det skal bli koselig 🙂

  Håper noen kan hjelpe deg med oppskrift på kake. God helg!

 • Linda on March 26, 2010

  Så søte hjerter:) Så flink du er. Jeg skal jammen prøve meg på det en gang… Måtte smile litt ang handleturen med sement, har man fått noe i hodet så skal det gå, he, he:)En kjent følelse:) Er ikke så god på kake desverre… Klem

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...